Yleinen

Ei enää uusia maita tänä vuonna – kesäterkut ja tulevia reissuja

Helou, helou! Vuosi 2018 on jo puolivälissä, eikä aika ole varmaan koskaan joussut näin kovaa. Blogin päivitystahti on ollut koko alkuvuoden varsin vaatimatonta, mutta aina se on kuitenkin vähän mielessä.

Viime vuoden surkean kesän jälkeen olen myös halunnut nauttia näistä aurinkoisista säistä. On mielestäni ihan turhaa nököttää töiden jälkeen tietokoneen äärellä, kun ulkona on täydellisen kesäistä.

Ja ihanasti olemmekin Pyryn kanssa ottaneet iloa irti näistä säistä.

Toukokuun alussa, kun helteet alkoivat, vietimme viikonlopun Saimaalla. Yövyimme Hotelli Järvisydämessä ja teimme unohtamattoman retken Linnansaaren kansallispuistoon, jossa bongailimme saimaannorppia. Meidän pullervosaldoksi tuli neljä.

Lue lisää: Hotelliarvio Järvisydämestä ja norppasafari Linnansaaren kansallispuistossa

Lisäksi eräänä tavallisena maanantaina löysimme itsemme Raaseporista, jossa uimme pienessä lammessa metsän keskellä. Vesi oli uskomattoman lämmintä ja virkistävää.

Ilta päättyi ihanaan illalliseen hiljaisessa Fiskarsissa, jossa söimme ravintola Wärdhusissa. Tällaiset maanantait ovat harvinaista herkkua.

Näiden miniseikkailujen lisäksi yksi parhaista paikoista nauttia kesästä löytyy ihan meidän kotioven ulkopuolella. Olen ollut melkein joka päivä ulkoilemassa Mustikkamaalla, jossa voi lenkkeillä, pyöräillä tai vaikkapa uida, jos hellettä oikein pukkaa.

Tänä kesänä olen löytänyt Mustikkamaalta myös uuden ihanan asian: keskiviikkoisin Syötävässä puistossa järjestetään avoimet puutarhatalkoot, joissa olen ollut möyrimässä jo kahtena kertana. Mikään ei tyhjennä mieltä niin hyvin työjutuista kuin käsien upottaminen multaan.

Tällä hetkellä kesälomaani on enää kaksi viikkoa aikaa, enkä malta odottaa. Tiedossa on pari reissua, joista olen jo aiemmin täällä blogin puolella hiiskunut, mutta sittemmin suunnitelmiin on tullut lisää reissuja, joista en malta olla kertomatta!

Heinäkuun alussa suuntaamme siis viikoksi paahteiseen Kreikkaan Zakynthosin saarelle. Pakettimatkan ensisijainen tarkoitus on rentoutua. Yhden päivän pyhitämme meriseikkailulle ja toisena kierrämme autolla saarta.

Kuva: Pixabay

Kreikan jälkeen lepäämme muutaman päivän kotona, minkä jälkeen körötämme Kainuuseen, jossa vietämme taas viikon Katinkullassa. Sieltä ovat lapsuuteni ja nuoruuteni parhaat kesälomamuistot.

Viime kerralla yhdistimme Katinkultaan karhusafarin, mutta tällä kertaa emme lähde karhukojulle. Silloin korkkasimme myös Hiidenportin kansallispuiston, mutta nyt vuorossa on ehkä Tiilikkajärven kansallispuisto. Kainuun luonto syvänvihreine korpimetsineen on mielestäni jotain aivan ihanaa.

Lue lisää: Karhusafari Martinselkosen eräkeskuksessa, Vuokatinvaarat ovat kuin Suomen alpit ja Hiidenkierros Hiidenportin kansallispuistossa

Mitä reissuja tiedossa kesäloman jälkeen?

Elokuussa tulee kuluneeksi jo vuosi häistämme. Vuosi! Enkä ole vieläkään saanut pesetettyä hääpukuani…

Asiaan! Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlimme siispä ensimmäistä aviovuottamme ja samalla kymmentä vuotta yhdessä. Tapasimme vuonna 2008 Provinssirockissa. Etelä-Pohjanmaalta rockfestareilta alkanut suhde saa 10-vuotissyntärinsä Pohjois-Pohjanmaalla.

Pyry halusi luksusta, minä halusin sykähdyttävää luontoa. Kuinka ollakaan, ne molemmat löytyvät Pudasjärveltä Hotelli Iso-Syötteeltä. Olette ehkä kuulleet Kotkanpesästä, hotellin hienoimmasta sviitistä, joka on palkittu ulkomaillakin. Ajattelimme, että jos joskus voimme perustella itsellemme noin uskomattomassa sviitissä yöpymisen, niin nyt.

Ja lopuksi vielä paljastus loppuvuoden reissukohteesta…

Se on New York! Tällä kertaa reissukaveri vaihtuu äidiksi, joka on jo ties kuinka kauan unelmoinut kaupunkiin pääsemisestä. Lokakuussa vietämme siis syksyisen viikon Isossa Omenassa, ja tämä on toinen kerta, kun kaupungissa käyn. Viime syyskuussa talsiessamme Manhattanin ja Brooklynin katuja en olisi ikinä uskonut, että palaan sinne jo vuoden päästä uudestaan.

Lue lisää: Kuusi päivää New Yorkissa

Mutta entä 50/50 tavoitteeni? Näillä näkymin tänä vuonna en saa enää yhtään uutta maata plakkariin Vatikaanin lisäksi. Tämän leikkimielisen tavoitteen ydin ei kuitenkaan ikinä ole ollut matkustamiseni ohjailu. Matkailussa on minulle paljolti kyse fiiliksestä, tunteella matkustamisesta.

Tänä vuonna tuntui siltä, että jokin Kreikan saari voisi olla ihanan leppoisa lomakohde, vaikka Euroopassa on paljon muitakin kiinnostavia rantakohteita maissa, joissa en ole koskaan käynyt. Samalla tavalla tuntui tärkeältä mennä uudestaan lyhyen ajan sisään New Yorkiin, koska matka sinne merkitsisi äidilleni niin paljon.

Ja let’s face it, voisinko kieltäytyä New Yorkista? No en! En malta odottaa, että pääsen taas Greenwich Villageen kuuntelemaan jazzia, Times Squarelle ihmettelemään valomerta, Bryant Parkiin tunnelmoimaan…

Tällaiselta näyttää siis meikäläisen loppuvuoden reissukalenteri tällä erää. Mitä reissuja teillä on tiedossa?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

28 kommentti

 1. Tosi kivoja reissuja tiedossa! Itsekin haaveilen New Yorkista, vaikka olen siellä käynyt. Onhan se kiva saada uusia maita plakkariin, mutta kuten sanoitkin, niin ei sen voi antaa määrittää matkustamista kokonaan. Itsellä tulee tänä vuonna hyvin uusia maita Madagaskar, Kroatia, Montenegro, Bosnia, mutta viime vuonna ei tainnut tulla yhtäkään. Me palasimme juuri tuolta Madagaskarilta ja seuraavaksi olisi heinäkuussa pariviikkoinen Saksassa Reinin laaksossa. Elokuussa sitten Kroatian seutu.

  1. Jep, oon kyllä niin innoissani siitä, että pääsen New Yorkiin ja vieläpä näin pian! 🙂 Ihan kaikkiin paikkoihin ei varmaan halua mennä koskaan uudestaan, mutta New York on onneksi paikka, johon on vaikea kuvitella kyllästyvänsä.

   Mutta hitsit, miten paljon ja mahtavia uusia maita sulle tulee tänä vuonna täyteen! Kivaa lukea, millaista Madagaskarilla oli. Kroatia, Montenegro ja Bosnia mekin korkattiin kolme vuotta sitten kätsysti samalla reissulla. Ihania paikkoja! Ja aivan mahtavilta kuulostaa teidän loppuvuoden reissut.

 2. Oi New York! Mulla on ollut jo useamman vuoden sellainen ”kerran vuodessa New Yorkiin”-tahti, mutta nyt näyttää auttamatta siltä, että tämä vuosi katkaiseen hyvän putken. Onneksi kuitenkin jenkkireissu tuli tehtyä juuri, ettei ainakaan ihan koko maata tule unohdettua 😀 Mutta siis ei yhtään huono juttu että pääset sinne uudestaan näinkin pian!

  Ihania suunnitelmia sulla, ja ihan totta se on että aivan sama tuleeko niitä uusia maita vai ei jos fiilis on hyvä. 🙂

  1. Kerran vuodessa New Yorkiin on kyllä aika hyvä sääntö. 😀 Eikä varmasti kyllästytä! Mutta joo, ehkä selviät tästä taukovuodesta noiden sun muiden Jenkki-kokemuksia turvin. 😉 Oon kyllä niin kieli pitkällä lueskellut sun juttuja ja huokaillut ihastuksesta. Se karhujuttu on kyllä edelleen niin käsittämätön, en pääse siitä yli!

 3. Minun seuraava reissu on vasta joulukuussa mutta hyvää kannattaa odottaa. Lähden Buenos Airesiin ja varmaan teen päiväretken Uruguayhin.

  1. Toden totta, kyllä hyvää jaksaa odottaa! Buenos Airesissa tai muussa Etelä-Amerikassa en olekaan itse käynyt, siistiä! Itselläkin oli yli puolen vuoden tauko häämatkan jälkeen ja lopulta tulikin sitten pääsiäisreissu Roomaan. Pitkissä tauoissa on se hyvä puoli, että matkaa arvostaa siinä vaiheessa todella, todella paljon. Kivaa reissua sulle! 🙂

 4. New York on ehdottomasti omia suosikkejani, mutta kyllä saat (ainakin näin ulkosuomalaisen näkökannalta) kotimaan eli Suomen-matkailun kuulostamaan myös ihanalta. Jo etukäteen onnea ensimmäisenä hääpäivänä!

  1. Voi kiitos paljon! 🙂 Olen itse herännyt kotimaan matkailuun vasta viimeisen parin vuoden sisällä. Suomi on monesti aika aliarvostettu matkailumaa, tai ainakin itsestä on tuntunut siltä, vaikka täällä on ihan hirveästi erilaisia ja ihania kohteita. Varsinkin luontomatkailu kotimaassa sykähdyttää. Mutta New York, se on ihan oma upea juttunsa. En malta odottaa, että päästään taas sinne!

 5. No ei tosiaankaan voi New Yorkista kieltäytyä jos sitä on tarjolla! Vaikka uusia paikkoja onkin aina mahtavaa valloittaa, niin oma ilonsa on myös palata takaisin omiin suosikkipaikkoihin, jotka ovat jo käyneet tutuksi eikä tarvitse hullun lailla selvittää ja suunnitella että mitä sitä nyt haluaisi nähdä ja missä käydä.

  1. No niinpä! Tavallaanhan sitä voisi ajatella, että aina pitäisi nähdä jotain uutta, mutta toisaalta mitä iloa on sitten siitä, että ihastuu johonkin paikkaa ikihyviksi, eikä koskaan palaa? 🙂 Myös Kreikan-matkaa odotan kovasti, vaikka vielä muutamia vuosi sitten sanoin piut paut ja evvk. Niin se mieli muuttuu. 🙂

 6. Ooh, syksyinen New York on varmasti ihana. Olen viettänyt siellä vain muutaman tunnin lentojen ja lentokentän vaihdon lomassa, joten olisi tosi kiva päästä joskus kunnolla tutustumaan kaupunkiin. Fiskarsin seutu on upeaa aluetta. Asuin siinä lähellä toistakymmentä vuotta ja Fiskars tuli tutuksi. Meillä alkaa huomenna Kalifornian kierros ja olen siitä täpinöissäni. Sun blogista olen lukenut kaikki teidän Kalifornia jutut ja vinkit. Mulla on tavoitteena saada joka vuosi yksi uusi maa ja jos tulee useampia niin ihan kiva, mutta muuten valikoidaan matkakohteet sen mukaan mikä hyvältä tuntuu. Rentouttavaa Kreikan matkaa! 🙂

  1. Uijui, ihanaa reissua! <3 Oon niin fiiliksissä teidän puolesta, ihanaa että blogin jutuista on ollut hyötyä. 🙂 Uskon myös, että syksyinen New York on ihaana. Syyskuussa oli vielä kunnon helteet, lokakuulle toivoisia kuulaita syyspäiviä. Fiskars ja sitä ympäröivä alue on kyllä todella vehreää ja kaunista seutua. Voin kuvitella, että siellä viihtyy. Aika hyvä periaate tuo, että yksi maa vuodessa ja muuten fiilispohjalta. 🙂

 7. Meilläkään, maabongareilla, ei ole toistaiseksi enää yhtään uutta maata varattuna loppuvuodelle. Tosin ne 124 maan jälkeen alkavat monet niistä olla jo vähän haastavia matkan järjestämisen tiimoilta. Marraskuussa olisi kyllä vielä yksi sopiva matkasloti ja olen pyöritellyt Myanmaria tai Mauretaniaa, mutta mitään ei siltä osin ole vielä varattuna, vaan Eurooppaa nyt kesällä ja syyskuussa.

  1. Hehe, joo teillä on tosiaan vähän haastavampaa saada uusia maita. 😀 Ei voi kuin hattua nostaa tuolle määrälle. Eurooppa on aina hyvä valinta!

 8. Ihania reissuja tiedossa! Hääpäiväviikonloppusuunnitelmat kuulostaa huikeilta (itsekin pitäisi keksiä enemmän syitä panostaa kotimaan lomiin ja erikoisiin majoituksiin!) ja samoin New York äidin kanssa. Uusia maita ehtii kyllä keräillä ensi vuonnakin 🙂

  1. Jep, mä olen kyllä harvinaisen täpinöissäni kaikesta, vaikkei uusia maita tulekaan plakkariin. Koska kyllä matkustamisessa on kyse jostain ihan muusta kuin jonkun tavoitteen täyttämisestä, oli se sitten kuinka leikkimielinen hyvänsä. 🙂

 9. Ihania reissusuunnitelmia loppuvuodelle!! Sytyin etenkin Nykille, mutta kyllä rento rantaloma Kreikassakin hyvältä kuulostaa 🙂 Itse pääsin tallustamaan pitkin Manhattanin katuja ja Brooklyn bridgeä tammikuussa – olisipa ihan mieletöntä, jos pääsisin sinne taas ensi talvena tai keväänä. Ollaan varovasti haaveiltu Nykiin palaamisesta, mutta toisaalta olisi kiva käydä keväällä Floridassa. Jokin jenkkikohde tulee jokatapauksessa kyseeseen, jos ei ihan lähiaikoina, niin ainakin lähivuosina!

  Onneksi tällä hetkellä on tiedossa reissuja loppukesälle ja alkusyksylle, niin en ihan kuole tähän matkakuumeeseen ennen jenkkeihin palaamista. Heinäkuussa vietetään viikonloppu miehen kanssa kahdestaan Köpiksessä, elokuussa vietetään viikon rantaloma Kroatiassa roadtrippaillen saaristossa ja syyskuussa lähden näillä käyminen itsekseni Saksaan siskoa morjestamaan. On kyllä myös ihanaa nauttia Suomen kesästä ja etenkin kotiseudulla Turun saaristosta <3

  1. Joo muistankin lukeneeni sun juttuja Nykistä alkuvuodelta, silloin en tiennytkään vielä palaavani sinne näin pian. 😉 Jenkkeihin tekisi kyllä meidänkin kvasti taas mieli, Kaliforniaan on todella kova ikävä!

   Teidänkin reissut kuulostaa ihan huikeilta! Kroatian saaristo on varmasti niiiiin kaunista. <3 Ja säpä sen sanoit, nyt on aika ihanaa olla Suomessa ja nauttia tästä kaikesta. Turun saaristo on ihanaa aluetta, olen sielläkin viettänyt monia lapsuuden kesiä Nauvossa. Nyt en ole pitkään aikaan käynyt siellä, mutta haaveissa olisi Sariston Rengastie joskus tässä lähivuosina. 🙂

 10. uusista maista viis, jos kuitenkin matkoja on tiedossa. Itse bongaan Euroopan maita ja niitä taitaa yksi kertyä tänä vuonna lisää. Eli ei paljoa paremmin. Muuten uusia maita on kertymässä, koska olimme jo Jordaniassa ja loppuvuodesta matkustamme Ukrainaan (yksi Euroopan maa lisää), Vietnamiin ja Kambodzeaan. Mukavia reissuhetkiä!

  1. Niinpä, arjesta pois pääseminen ja hetkessä eläminen ovat kuitenkin matkailun parhaita puolia, eivätkä ne tosiaan tapahdu vain uusissa maissa. Euroopan maiden bongailu on kyllä myös hyvä idea, täällä on niin paljon makeita matkakohteita. 🙂 Hyviä reissuja teillekin!

 11. Kainuu kuulostaa hienolta paikalta, kotimaassa pitäisi kyllä matkustaa enemmän, minun kotimaanmatkailuni keskittyy aika paljon Turunmaan saaristoon, sinne nytkin olen menossa

  1. Kainuuseen kannattaa ehdottomasti etsiytyä jos luontomatkailu innostaa. Metsät ja järvet ovat upeita, ja tietysti vaarat! Turun saariston on myös aivan ihanaa aluetta. 🙂

 12. Ihania reissuja tulossa ja on kyllä tosi tärkeetä keskittyä myös välillä nauttimaan säästä kotonakin jos se kerran on hyvä! 😀 Mua kiinnostaa tuo Karhusafari tosi paljon, koska pelkään niitä niin hirmuisasti. Pitääkin miettiä josko sitä saisi matkustettua tänä kesänä vähän täällä kotonakin 🙂

  1. Sitten suosittelen ehdottomasti karhusafaria, se on varmasti yksi parhaista paikoista päästä eroon karhupelosta. Siellä niitä tarkkaillessa tajuaa, että loppujen lopuksi ovat aika leppoisaa jengiä. Karhu väistää aina ihmistä, jso vain kuulee sen ensin. Yleensä vaarallinen tilanne on ainoastaan jos joutuu emokarhun ja pennun väliin. Mutta ehdottomasti karhusafarille pällistelemään niitä! 🙂

 13. Eikäää New Yorkiin! Mäkin haluun. Oon niin kauan haaveillut tuosta kaupungista ettei mitään järkeä.

  On kyllä varsin ymmärrettävää, että töiden jälkeen ei malta enää tietokoneella istua kun nää säät on olleet näin upeita. Pakko ollut aina välillä nipistellä itseään, kun en oo voinut uskoa että touko-kesäkuu on ollut näin upeaa Helsingissä. Käyn tosi monta kertaa lenkillä Mustikkamaalla ja aina mietin, että miten toi toi keskiviikkoinen Syötävä puisto toimii, mutten vieläkään ole kehdannut liittyä joukkoon. Pitäisi rohkaistua! 🙂

  1. Onneksi Nykiin on nykyään niin helppo mennä Helsingistä, ja siellä riittää tarvittaessa ihan viikkokin. Eli kyllä ennen pitkää säkin sinne pääset. 😉

   Joo, tää kesä on ollut jotain niin ihanaa! Ja juuri alkoi loma, avot! Kannattaa ehdottomasti rohkaistua ja tulla sinne puutarhatalkoisiin, sinne voi tulla ihan omaan aikatauluunkin. Ei ole siis pakko olla koko kolmea tuntia. Tulee vaan paikalle ja kysyy, missä tarvitaan jeesiä. Siellä on tosi rento meininki ja moni tulee sinne myös yksin, moni myös kaverin. Ihanaa viherterapiaa se on, ja illalla uni tulee satavarmasti. 🙂

 14. Voi New Yorkiin tahtoisin minäkin päästä enkä taatusti kieltäytyisi jos tilaisuus tulisi! 😀 Juuri tämä on mielestäni matkustamisen iloa parhaimmillaan! Vaikka onkin tiettyjä tavoitteita ja juttuja, joita haluaa kokea niin silti tarttua tilaisuuksiin ja mennä fiiliksen mukaan! 🙂 Ja Kreikka on kyllä ihana!

  1. Sinäpä sen sanoit! Fiilispohjalta matkoille niin aina tulee hyvä! 🙂 New York on tosissaan ihana, sinne kannattaisi kaikkien lennähtää edes kerran elämässä. Tuntuu onnekkaalta päästä sinne jo toistamiseen. Ja Kreikkaa odottelen kyllä innolla, enää neljä päivää lähtöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *