Yleinen

Blogin uusi koti ja uusi nimi

Hellurei ja tervetuloa blogini uuteen kotiin!

Tämän blogin tarina alkoi tammikuussa 2016 Rantapallon blogiportaalissa nimellä FIFTYFIFTY. Hieman kryptisen nimen taustalla oli unelmani vierailla 50 maassa ennen kuin täytän 50 vuotta. Perustelin maltillista tavoitetta siltä, että en halunnut hötkyillä tavoitteen kanssa vaan bongailla maita hitaasti vuosien varrella. En halunnut maabongailusta vanhingossakaan suoritusta.

Tällä hetkellä olen 33-vuotias ja vieraillut 37 maassa – eli tavoite on edelleen saavutettavissa. Tahti vain on hidastunut huomattavasti, kiitos pandemian ja kahden lapsen.

Kuva: FotoEventi Group

Vaikka 50/50-unelma elää edelleen, on blogini punainen lanka muuttunut vuosien varrella aika lailla. En ainoastaan unelmoi viidestäkymmenestä eri maasta vaan bucket listille on tullut mukaan myös muita juttuja.

Tahdon vierailla kaikissa Suomen kansallispuistoissanyt saldo on 20/41.

Tahdon viettää jokaisessa Suomen maakunnassa aikaa viikon verran elellen kuin paikallinen – saldona kaksi: oma kotimaakunta Uusimaa ja Pirkanmaa, jossa opiskelin yhdeksän kuukautta.

Tahdon mennä maailmanympärimatkalle.

Tahdon mennä uudestaan interreilille – edellisestä kerrasta on jo 14 vuotta aikaa.

Tahdon road tripata Yhdysvaltojen etelävaltioissa ja Kanadassa Kalliovuorten alueella.

Tahdon asua Kaliforniassa useita kuukausia.

Tahdon muuttaa talveksi Etelä-Espanjaan.

Näiden matkahaaveiden lisäksi tahdon näyttää maailmaa kahdelle pojalleni ja matkustaa heidän kanssaan. Nyt kun he ovat pieniä, lähden ilomielin all inclusive -lomille, jossa poistutaan harvoin hotellien seinien ulkopuolelle.

Seikkailullisempien matkojen aika tulee vielä.

Nyt kun blogini on muuttanut Rantapallosta uuteen kotiin, halusin samalla päivittää blogin nimen: FIFTYFIFTY on nyt Tien päällä.

Koin ajan olevan nimenmutokselle kypsä, koska oma matkailuelämä näyttää niin erilaiselta verrattuna aloitusvuoteeni 2016. Olen sittemmin löytänyt ulkomaanmatkojen rinnalle kotimaanmatkat, kansallispuistot, perhematkailun ja road tripit. Nämä kaikki ovat niitä matkoja, joista tulen jatkossakin kirjoittamaan eniten.

Blogin muutosta johtuen osa blogin artikkeleista saattaa olla ilman kuvia ja jotain muutakin pientä voi olla vinksallaan, mutta käyn korjaamassa postauksia yksitellen. Olen myös päättänyt poistaa ison osan vanhimmista artikkeleistani, jotka käsittelivät kaikkein vanhimpia matkojani. Samaten leikkuriin joutuivat vuoden 2017 hääjutut ja Oriveden opiston aikaiset jutut, jotka eivät enää kuusi vuotta myöhemmin tunnu ajankohtaisilta.

Kiva kun löysit tiesi tänne!

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Uusi nimi kuulostaa kivalta! Meillä on oikeastaan alusta alkean punainen lanka pynyt samana, eli luontomatkailu niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on lähellä sydäntä, vailla minkäänlaisia maatavoitteita sinällään. Onneksi ei ole näköpiirissä, että tämä tulisi merkittävästi muuttumaan.

    1. Kiitos! Teidän reissuja on tosiaan ollut mielenkiintoista seurata, ja ilmankin maatavoitteita teille kertyy plakkariin vaikka mitä kohteita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *