Aasia Afrikka Australia ja Oseania Luontomatkailu Rantalomat Yleinen

Kuusi ihanaa talvilomakohdetta

Kun matkustamisesta on tullut iso osa omaa elämää, alkaa pikku hiljaa huomata erilaisia matkustustapoja ja -tottumuksia. Yksi selkeimmistä matkustustottumuksistani on ollut vuodenvaihteeseen sijoittuva loma jonnekin lämpimään. Mikään ei piristä pimeyden ja kylmyyden keskellä kuin raju tujaus D-vitamiinia.

Tässä postauksessa käyn läpi kuusi viimeisintä talvilomakohdetta, joissa olen käynyt tankkaamassa energiaa. Mukana on viikon-kahden pituisia reissuja, mutta myös yksi pidempi matka.

Gran Canaria

Tammikuussa 2013 jouduin toteamaan yhden suurimmista matkailuun liittyvistä ennakkoluuloistani vääräksi. Grand Canaria ei ole maanpäällinen turistihelvetti, vaan ällistyttävän monipuolinen ja kaunis saari.

Varasimme viikon loman saaren aurinkovarmimpaan kolkkaan, lounaisrannikon Puerto Ricoon, jossa toivoimme tarkenevamme bikineissä ja hellehatuissa. Kuiva ja lämmin Puerto Rico ei pettänyt meitä.

Turismiin keskittyvästä Puerto Ricosta löytyi tietysti myös kammoamiani Suomi-baareja, mutta eihän niihin mikään pakko ole mennä. Toki paljon kauniimpiakin paikkoja saarelta löytyy, eikä viikon lomalla kannata jäädä pelkästään Puerto Ricoon kököttämään. Kelpo päiväreissun saa vaikkapa visiitistä saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka on oikeasti hieno kaupunki.

Sen lämpötilat vain ovat paljon Puerto Ricoa oikullisemmat, eli jos toivoo päivittäisiä uimarantakelejä, ei välttämättä kannata majailla Las Palmasissa.

Las Palmasin lisäksi kannattaa vierailla viehättävässä Terorissa, jonka talot koristeellisine puuparvekkeineen hurmaavat.

Teror sijaitsee mielettömän kauniilla paikalla vuoristoisissa maisemissa.

Kaupungista lähtee upea serpentiinitie alas laaksoon ja keskemmälle saarta. Maisemat ovat aivan vertaansa vailla. En olisi ikinä uskonut näkeväni tällaista kauneutta ylenkatsomassani Gran Canariassa.

Mikäli menisin saarelle uudestaan, vuokraisin auton ja köröttäisin taas näihin Pico de las Nievesin maisemiin.

Puerto Rico, Gran Canaria
Kuinka kauan: 1 viikko
Milloin: Tammikuu 2013
Lämpötila: 23-27 astetta auringossa, illat viileitä
Käy ainakin: Las Palmas, Teror, Pico de las Nieves, villin lännen teemapuisto Sioux City

Lue lisää: Kanariansaaria haukkuu vain, jos ei ole käynyt siellä

Australia

Tammikuussa 2014 lähdin matkalle, joka ei ollut mikään perinteinen talviloma: viettäisin kokonaiset kaksi kuukautta Australiassa ja osittain Uudessa-Seelannissa. Kyseessä oli valmistumislahja itseltäni itselleni, eikä vuosi voisi oikeastaan paremmin alkaa.

Australiaan tai Uuteen-Seelantiin on tietysti pakko varata ihan minimissään kaksi viikkoa, mutta sekin tuntuu melkeipä liian lyhyeltä ajalta, kun lähdetään niin maailman ääriin. Jos siis on mitenkään mahdollista, lähtisin Australiaan lomalle vähintään kolmeksi viikoksi.

Kaupunkilomasta haaveileville Melbourne on aivan must. Se on Sydney-siskoa huomattavasti boheemimpi ja eurooppalaisempi. Samalla kannattaa tietysti seikkailla muuallakin Victorian osavaltiossa. Yksiä upeimpia kohteita ovat Yarra Valleyn viinitilat sekä kenties maailman kaunein ajoreitti Great Ocean Road.

Entä sitten Australian kuuluisin kaupunki Sydney? Sieltä löytyy tietysti Melbournea enemmän maailmankuuluja maamerkkejä, jotka on nähtävä edes kerran elämässä. Onhan se aika huikea tunne, kun ensimmäisen kerran näkee Sydneyn oopperatalon ja Harbour Bridgen ja pääsee ottamaan aurinkoa Bondille.

Sykkivästä Sydneystä pääsee myös luontoon, kun ottaa nokan kohti Blue Mountaisia. Lähijunalla matka kestää muutaman tunnin, ja määränpää todella on sen arvoinen.

Sydney on sikäli fiksu aloituspiste ensimmäiselle Australian-vierailulle, että sieltä on Melbournea huomattavasti näppärämpi lähteä road trippailemaan pitkin maan huikeaa itärannikkoa. Minun ja paikallisen ystäväni road tripin määränpäänä oli Brisbane, ja matkan varrelle mahtuivat muun muassa turistien keskuudessa vähemmän tunnettu lomakaupunki Port Macquarie, pieni ja hauska surffikylä Yamba sekä kaikkien reissaajien – mielestäni yliarvostettu – paratiisi Byron Bay.

Road tripin päätepiste Brisbane oli ihan hauska ja rento paikka viettää viikonloppu, vaikkei se kaupunkina olekaan ihan yhtä kiinnostava kuin Sydney tai Melbourne. Brisbane-viikonlopun kohokohta oli, kun kävimme Lone Pine Koala Sanctuaryssa. Siellä saa halata koalaa reilun 20 dollarin hinnalla, maksu menee koaloiden suojelutyöhön. Vaikka se tuntuikin silloin ihanalta, en enää kokeilisi sitä. Halattavat koalat ovat vankeudessa kasvaneita, mutta se ei poista tietenkään sitä faktaa, että liian läheinen kontakti ihmisen kanssa voi olla niille stressaavaa.

Paratiisimaisemia etsivälle Brisbane on hyvä tukikohta, koska sieltä lentää kätevästi pohjoisemmaksi Airlie Beachille, joka on portti uskomattoman upeisiin Ison Valliriutan seikkailuihin. Miltä kuulostaisi vähintään kolme yön risteily Valliriutan alueella ja vierailun muun muassa yhdellä maailman kauneimmista rannoista Whitehavenilla? Todellisuus on juuri niin ihana, miltä kuulostaa.

Australia, itärannikko & Melbourne
Kuinka kauan: 1,5 kk, mutta vähempikin riittää monen upean paikan näkemiseen
Milloin: Tammikuu-maaliskuu 2014
Lämpötila: 30-40 astetta, Melbournessa välillä viileämpää
Käy ainakin: Melbourne, Sydney, Yarra Valley, Great Ocean Road, Yamba, Port Macquarie, Brisbane, Airlie Beach

Lue lisää: Kahdessa kuukaudessa kauneinta itä-Australiaa

Uusi-Seelanti

Koukkasin parin kuukauden Aussi-reissullani 11 päiväksi Uuden-Seelannin Pohjoissaarelle. Norjaa ja Sveitsiä muistuttavaa Eteläsaarta kehutaan kauniimmaksi, mutta kuulemma eurooppalaiselle pohjoinen on eksoottisempi. Aloitin matkani Aucklandista, joka tuntui varsin viihtyisältä kaupungilta, vaikkei sitä minään huippukohteena suitsutetakaan.

Pidin kaupungin kompaktiudesta ja sen tuulen tuivertamista tulivuorikraatereista.

Aucklandista voi sitä paitsi tehdä todella mukavia päiväretkiä lähisaarille. Itse kävin kauniilla Waiheke-saarella nauttimasta aurinkoisesta päivästä ja Rangitotolla ihmettelmässä sen vulkaanista maaperää.

Aucklandista jatkoin etelämmäs kohti Rotoruaa, joka tunnetaan geotermisestä maaperästään. Kaupunki itsessään ei ole kovin ihmeellinen, mutta rikinhajuiset termaalikylpylät ovat kuitenkin mielettömän ihana elämys, jota suosittelen kaikille. Esimerkiksi Polynesian Spa on todella hyvä kylpylä. Toinen vierailunarvoinen paikka on Whakarewarewan maorikylä, jossa voi tutustua alkuperäiskansan elintapoihin ja ihailla höyryäviä kuumia lähteitä ja geysirejä.

Ja oli minulla myös yksi taka-ajatus Rotoruaan pysähtymisessä, nimittäin Kontu. Rotoruasta tehdään päiväretkiä Mata Mataan, jossa sijaitsee Hobittila Taru Sormusten Herrasta -elokuvasta. Kierros oli varsin tyyris, mutta en voi väittää etteikö olisi tuntunut hauskalta olla paikan päällä ja juoda omenasiideri The Green Dragonissa.

Uuden-Seelannin turneeni päätin pääkaupunki Wellingtoniin, jonka merelliseen ilmastoon ja sympaattiseen kalastajakylämäisyyteen ihastuin oitis.

Uusi-Seelanti, Pohjoissaari
Kuinka kauan: 11 päivää, kun lähtöpisteenä Australia
Milloin: Helmikuu 2014
Lämpötila: 25-30 astetta, Wellingtonissa noin 20 astetta ja viileä tuuli
Käy ainakin: Auckland, Rangitoto, Waiheke, Rotorua, Hobbiton, Wellington

Lue lisää: Uuden-Seelannin Pohjoissaaren olennaiset 11 päivässä

Thaimaa

Thaimaa on talvilomakohteiden klassikko, aivan kuten Kanariansaaret. Ja syystäkin! Hyvää ruokaa, hyvä palvelua, lämpöä, ihania maisemia ja hemmotteluhoitoja. Moneen Kaakkois-Aasian maahan verrattuna Thaimaa on myös vaivaton matkustusmaa, kiitos varsin pitkälle kehittyneen turismin. Kaikella on puolensa.

Yksi suosituimmista lomakohteista on luonnonkaunis Krabi. Me vietimme provinssissa kaksi viikkoa, joista toisen pienellä Koh Lantan saarella ja toisen Ao Nangin karstivuorten huomassa.

Koh Lantassa parasta oli juuri pienuus: saaren kaksikaistaiset ja rauhalliset tiet rohkaisivat meitä skootteroimaan saarella. Skoottereilla päristelyn ansioista näimme saaresta paljon enemmän.

Kävimme muun muassa kauniissa Mu Ko Lantan kansallispuistossa ja vanhassa kaupungissa.

Ihastuttava päiväretkikohde on myös esimerkiksi Koh Rokin saari, jonka ranta on suoraan postikortista ja meri kimmeltää smaragdin turkoosina.

Thaimaan parhaita puolia ovat myös ihanat sukellusvedet, ja esimerkiksi juuri Koh Lantalla sukelluskortin suorittaminen on erinomainen idea. Tarjolla on myös suomalaisia sukellusfirmoja.

Vaikka tykkäsin ehkä enemmän rauhallisesta Koh Lantasta kuin vilkkaasta Ao Nangista, ei käy kiistäminen, etteikö se olisi karstivuorineen näyttävämpi paikka.

Vuoria pääsee ihmettelemään myös jokapäiväisillä saariretkillä. Me kävimme viiden saaren retkellä, joka oli sellaista paikasta toiseen tempoilua, ettei siitä jäänyt kovinkaan hyvä filis. Railay Beach omituisine penisluolineen on kyllä näkemisen arvoinen, mutta siellä pitäisi melkein olla  yötä, että saisi siitä enemmän irti.

Ihan mieletön retkikohde on Tiger Cave -temppeli. Korkealla vuorella istuu kultainen buddhapatsas, jonka luo päästäkseen on noustava yli tuhat porrasaskelmaa. Ainakaan allekirjoittanutta ei enää huipulla erottanut porsaasta, mutta maisemathan ne pääroolissa ovatkin.

Krabi, Thaimaa
Kuinka kauan: 2 viikkoa
Milloin: Tammikuu 2015
Lämpötila: 30-35 astetta
Käy ainakin: Koh Lanta, Koh Rok, Ao Nang, Tiger Cave, Railay Beach, Mu Ko Lanta -kansallispuisto, Catfish Farm Ao Nang

Lue lisää: Skootteriretkiä ja kirottuja luontopolkuja Koh Lantalla
Ao Nangin upeat karstivuoret ja pelottava mamelukkikala

Arabiemiraatit

Myönnetäänpä heti alkuun: tämän postauksen talvilomakohteista Arabemiraatit on vähiten suosikkini. Vietimme viikon Dubaissa tammikuussa 2016 ihmetellen kaikkea sitä ylitsevuotavaa överiyttä, joka on rakennettu keskelle autiomaata. Sen verran onnistunut loma kuitenkin oli, että matkan jälkeistä intoa pursuavana päädyin perustamaan tämän blogin!

Dubai on älytön kaupunki hulluine ostoskeskuksineen ja pilviä kutittelevine tornitaloineen. Rakennukset ovat tietysti mitä mahtipontisempia ja mielikuvituksellisempia, mutta itse olisin halunnut nähdä enemmän historiaa, enemmän kerrostumia. Ikään kuin kaupungilta olisi puuttunut sielu. Kaikista lähimmäksi toivomaani perinteikästä tunnelmaa pääsee Deirassa ja Bur Dubaissa.

Jumeirahin hienostoalueella vietimme loman ainoan rantapäivän. On ehdottoman tärkeää, että bikineissä kekkuloi vain itse rannalla – esimerkiksi rantaa myötäilevällä jalkakäytävällä on oltava taas täysissä pukeissa.

Rantapäivään voi myös yhdistää hengailun Madinat Jumeirahissa, joka on hulppea hotelli- ostos- ja ravintolakeskittymä. Sen arkkitehtuuri mukailee perinteistä tyyliä tuulitorneineen.

Vaikka perinteisyys kiehtookin enemmän, löytyi Dubaista myös yksi aivan mieletön modernin arkkitehtuurin kehto, nimittäin Dubai Marina.

Vaaleiden ja kiiltävien pilvenpiirtäjien keskittymä luksusjahteineen ei tietenkään edes yritä olla millään tavalla hillitty paikka, vaan raha haisee kilometrien päähän. Mutta emme voineet kiistää, etteikö paikka olisi hivellyt silmää.

Dubaista pääsee helposti omatoimiretkelle pääkaupunki Abu Dhabiin, joka on Dubaita hieman konservatiisempi paikka. Abu Dhabissa kannattaa käydä jo pelkästään huikaisevan Sheikh Zayedin moskeijan takia. Se on upein moskeija, jonka olen koskaan nähnyt, se on kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista.

Se missä Arabiemiraatit häviää selkeästi muille tämän listauksen kohteille on luonto. Ainakin itse sytyn niin paljon enemmän trooppisesta sademetsästä ja muutenkin vehreydestä (talvella kun kotimaa on niin järisyttävän harmaa) kuin aavikoista. Mutta silloin jos on matkustanut aavikkoiseen maahan, kannattaa edes kerran käydä upottamassa varpaat hehkuvaan hiekkaan, kuunnella sitä uskomatonta hiljaisuutta, joka ympäröi.

Dubai, Arabiemiraatit
Kuinka kauan: 1 viikko
Milloin: Tammikuu 2016
Lämpötila: 22-25 astetta, illalla viileämpää
Käy ainakin: Dubai Mall, Jumeirah, Medinat Jumeirah, Dubai Gold Souk, Sheikh Zayedin moskeija Abu Dhabissa, aavikkoretki

Lue lisää: Arabiemiraatit – pompöösi Dubai ja maailman hienoin moskeija
Säännöt muslimimaassa ja miten niitä voi tahattomasti rikkoa

Vietnam

On kulunut kohta kaksi vuotta viimeisimmästä talvilomastamme. Sen vietimme Vietnamissa, jonne olin jo pitkään halunnut mennä. Lähdimme sinne Aurinkomatkojen yhdistelmämatkalla, johon kuului neljä päivää Vietnamin suurimmassa kaupungissa Saigonissa eli Ho Chi Min Cityssa sekä kymmenen päivää rantalöhöilyä Mui Nessa lähellä Phan Thietiä.

Tämä oli kaikenkaikkiaan yksi mieleenpainuvimmista talvireissuistamme, mutta ei todellakaan helpoimmasta päästä. Ensinäkin, Saigon. Huh huh. Ei ole jet lagisen suomalaisen ystävä, ei ainakaan meidän, kiitos järkyttävän vilkkaan liikenteen ja valtavan koon. Ärsykkeitä on kaikille aisteille vain niin paljon, että ensimmäinen vuorokausi tuntuu darwinistiselta selviytymistastelulta. Jännittää joka kerta, kun ylittää tien, säilyykö ylipäänsä hengissä.

Hyvin nukuttujen öiden jälkeen kaupungin kaaoksesta alkaa jollain kierolla tavalla nauttia. Kas, taas astumme keskelle vilkasliikenteistä katua ja silti säilymme hengissä. Alkaa tuntua, että pärjää Saigonille. Sitä paitsi kaupungissa on kaikenlaista kiinnostavaa nähtävää, kuten kommunistinen Reunification palatsi ja Jade-keisarin pagoda.

Älkääkä unohtako kaupungin lukuisia kattobaareja!

Saigonista pääsee myös retkille muun muassa Mekong-joelle. Päiväretkellä ehtii jo nautiskella viidakon keskellä veneilystä, mutta voin kyllä kuvitella, kuinka huikeaa on päästä usean päivän Mekong-retkelle ja nähdä ne kuuluisat kelluvat markkinat.

Kun olimme jo päässeet Saigonin tavoille, seurasi seuraava haaste: äkillinen ruokamyrkytys. En ole millään aiemmalla matkalla saanut mitään turistiripulia kummempaa, mutta Saigonissa päädyin puhumaan norjaa hotellin kukkapenkkeihin ja lopulta koko yöksi vessaan. Yhden kokonaisen päivän makasin sängyssä unen ja valveen rajamailla, kunnes oli aika nousta bussiin ja ajaa viisi tuntia Mui Neen.

Saigonin hektisyyden ja saasteisuuden jälkeen otimme mieluusti vastaan Mui Nen yksinkertaisen lomamoodin. Kaikki päivän asioinnit ravintoloista kauppoihin tapahtuivat yhden ja saman kadun varrella, eikä meitä haitannut tietty turismin tuoma yksitoikkoisuus. Se toimi oikein mukavana vastapainona Saigonille. Vaikka oli mukavaa pitkästä aikaa upottaa varpaat rantahiekkaan, ei Mui Nen ranta vedä vertoja Thaimaan rannoille.

Mui Nessa on myös se hyvä puoli, että sieltäkin voi ja kannattaa tehdä retkiä lähialueille. Yksi ilmiselvin retkikohde ovat Mui Nen kuuluisat hiekkadyynit. Jokaisessa matkatoimistossa myydään reissuja vaaleille ja punaisille dyyneille, johon kuuluu myös piipahtaminen kauniilla Fairy Stream -purolla. Dyyniretken voi saada todella halvalla.

Tälle retkelle jouduin muuten menemään yksin – sillä välin vuorostaan Pyryllä oli käynnissä oma vessanpöntön läheisyyttä vaativa kamppailunsa. Hän oli vaihtopenkillä myös seuraavana päivänä, kun läksin Tacu-vuorelle tiirailemaan makavaa buddha-patsasta ja upeita maisemia. Maisemat olivat koko matkan parhaimmmistoa.

Ihan must-kohde on myös Mui Nesta kolmen ja puolen tunnin päässä sijaitseva upea kaupunki Dalat. Vuoriston raikkaassa ilmassa sijaitseva kaupunki tuntui jotenkin epä-vietnamilaiselta – sitä kutsutaankin Vietnamin Pariisiksi. Lämpötila on huomattavasti alempi kuin vaikkapa Mui Nessa ja Saigonissa, vain reilu parikymmentä astetta.

Meille yksityisenä järjestetylle päiväretkelle mahtui vierailu Datanla Falls -vesiputouksilla, mielettömän erikoisessa ja upeassa buddhalaistemppelissä Linh Phuoc -pagodassa ja hauskassa Crazy Housessa.

Ja koska tee- ja kahviviljelmistä tunnettu Dalat sijaitsee ylängöillä, olivat maisemat matkalla sinne aivan vertaansa vailla.

Saigon & Mui Ne, Vietnam
Kuinka kauan: 2 viikkoa
Milloin: Joulu-tammikuu 2017
Lämpötila: 30-35 astetta
Käy ainakin: Reunification Palace, Jade-keisarin Pagoda, kattobaarit, sotarikosmuseo, Mui Nen hiekkadyynit, Tacu-vuori, Dalat

Lue lisää: Kaksi viikkoa Vietnamissa pähkinänkuoressa
Valmistaudu kaaokseen – Saigon ei ota avosylin vastaan
7 + 3 must-juttua Saigonissa
Mui Ne on Etelä-Vietnamin leppoisa rantaparatiisi
Retki Mui Nen hiekkadyyneille auringonlaskun aikaan
Aurinkomatkojen Mekong-retkellä
Ihana Dalat – kaupunki, jonka ei uskoisi olevan Vietnamissa
Vietnamin-matkan parhaat maisemat olivat Tacu-vuorella

***

En tiedä, onko siellä ruudun toisella puolella noussut matkakuume yhtä kohisten kuin minulla tätä kirjoittaessa. Nyt yhden vuoden tauon jälkeen on ihana, ihana päästä aurinkoon tämän pimeyden keskellä. Aatonaattona lennämme ensin Singaporeen, jossa vietämme reilun viikon ja juhlimme uutta vuotta. Sitten körötämme vielä Malesian puolelle viideksi päiväksi.

En malta odottaa!

Mikä on sinun suosikki talvilomakohteesi?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

18 kommentti

  1. Pyya says:

    Sait ainakin minun matkakuumeen nousemaan postauksellasi 😉
    Singapore ja Malesia näyttää olevan omalla talvilomakihdelistalla myös korkeimpana tällä hetkellä.

    1. Mahtavaa kuulla! 🙂 Singapore ja Malesia on kyllä siitäkin varmasti ihan mahtavia kohteita, kun ne pystyy niin helposti yhdistämään samaan reissuun. 🙂

  2. Tähän mennessä Aruba on minun suosikki talvilomakohde. Arabiemiraateissa vierailin kevällä mutta on varmasti aivan ihana talvimatkakohdekin.

    1. Aruba! No en kyllä ihmettele! <3 En ole koskaan kynyt Karibianmerellä, mutta siellähän on vaikka mitä paratiisejä. Jonain päivänä sitten, kun vuorossa on taas kunnon tropiikkiloma, nyt tiedossa on kaupunkilomapainotteinen matka Singaporeen ja Malesiaan.

  3. Ihan hyvät talvilomakohteet olit listannut. Itse lisöisin kokonaisuudessaan Kanarian kaikki saaret, Kuuban ja Jordanian. Kanarialla tosiaankin Treror ja Las Palmas ovat kauniita paikkoja. Mutta niin sisämaan vuoristokin. Vietnam noista kohteista meillä on kohta edessä.

    1. Olisi kyllä mahtavaa käydä muillakin Kanariansaarilla, Gran Canaria varsinkin vuoristoinen sisämaa teki niin suuren vaikutuksen. Kuubassa olisi kyllä niin mieletöntä käydä, Jordania kiinnostaisi myös. Mukavaa matkaa teille Vietnamiin!

  4. Hyvää matkaa Singaporeen ja Malesiaan! Molemmat tuttuja paikkoja! Itsellä talvilomakohteista suosikkeja on ainakin malediivit ja filippiinit 😀 listallasi myös oivia valintoja!

    1. Kiitos! 🙂 Ooh, Malediivit ja Filippiinit on varmaan kyllä myös mahtavia kohteita, milloinkohan niihin ehtisi… 🙂

  5. espanjaan says:

    Kanaria yllätti minutkin. Olin siellä kerran parin teini-ikäisen poikani kanssa, eikä niiden kanssa voinut oikein tehdä mitään. Silloin luulin, että en ikinä palaa. Mutta sattumien summana palasin kuitenkin, ja silloin sain käyttööni auton. Olet ihan oikeassa, kaikki kiva on ihan muualla kuin rannan hotellikeskittymissä. Juuri nuo monet luontokohteet, Teror, Las Palmas ja serpentiinitiet. Ja Dubai tällä listalla jää minullekin viimeiseksi. En usko meneväni uudelleen, juuri siksi, että kaipaan luontoa.

    1. Kiva, että sait kurvailla autolla toisella kertaa, niin paljon enemmän saa irti! Jos jää pelkälle rannalla makoilemaan, paikasta ei saa läheskään niin paljon irti. Jep, Dubaissa luonto ei ole kyllä kovinkaan kummoista, aavikkoa löytyy.

  6. Kivoja kohteita talvilomalle ja aurinkoenergian tankkaamiseen. 🙂 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kyllä riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomalle, harmillisesti itselläni ei siellä reissatessa ole ollut enempää aikaa kuin pari kolme viikkoa per maa. Omalla haavelistallani on vielä joskus palata takaisin Ausseihin ja tehdä pitkään unelmoimani roadtrip rannikolla capervanilla. Ehkä vielä joskus!

    1. Joo, Aussien ja Uuden-Seelannin kohdalla oli vähän vaikea miettiä, mikä riittäisi, kun itse oli siellä pidempään, mutta jos nyt edes sen kolme viikkoa niin sillä pääsisi alkuun. 🙂 Sut tietäen varmasti saat toteutettua tuon unelman campervan-reissusta rannikkoa pitkin! 🙂

  7. Kelpaisi vaikka kaikki näistä – etenkin Dubai musta on hyvä vaihtoehto talvelle kun sinne on niin edullista ja nopeaa lentää, niin voi helposti käydä tyyliin vajaan viikonkin lomalla siellä. Oma suosikki tästä sun listauksesta on yllätys, yllätys: Vietnam. Ai että, pääsisimpä nopeasti taas takaisin sinne.

    Mainitsemisen arvoinen on kyllä Sri Lanka talvelle – ihastuin aivan täysin. Vietnam sai kilpailijan ykkösmaan tittelistä, suosittelen käymään joskus! 🙂

    1. Heh, ei yllätä että Vietnam oli sun suosikki! 🙂 Sri Lankaa itse asiassa harkittiin tälle talvelle, sunkin juttuja lueskekin paljon, mutta sitten Singapore ja Malesia vei voiton. Mutta jonain päivänä ehdottomasti Sri Lankaan. Ja onpa ihana se teidän Filippinnien reissusuunnitelma, sekin oli potentiaalinen kohde meille!

  8. Tämä oli kiva postaus sillä tuota Aurinkoenergiaa kyllä tarvitaan! Voisin tehdä ihan vastaavan postauksen!
    Aikoinaan ollaan koluttu noita Kanariansaaria, melkein kyllästymiseen asti kun meidän loma-aika osui aina loppusyksyyn… Nyt kävimme uudemman kerran muutamia vuosia sitten Teneriffalla ja se yllätti meidät myös täysin, kun lähdimme autoilemaan sisämaahan ja länsirannikolle. Aikaisemmin pienten lasten kanssa oli helppoa panostaa vesileikkeihin ja auringonpalvontaan.

    Tuo Australia ja Uusi-Seelanti kiinnostavat tosi paljon, toivottavasti sinne vielä pääsen, käyn mieluusti lukemassa muutkin juttusi niistä kohteista. Aasian ja Arabian kohteet eivät minua kiinnosta, mutta länsi sitäkin enemmän. Olemme käynee Meksikossa ja Kuubassa ja haaveena olisi vielä ainakin Brasilia ja Argentiina.

    Matkakuume kyllä iski!

    1. Hauskaa, jos intoudut itsekin tekemään postauksen samasta aiheesta. 🙂 Kiinnostaisi kyllä todella koluta muitakin Kanariansaaria, koska Gran Canaria teki niin hyvän vaikutuksen. Toivottavasti pääset Ausseihin ja Uuteen-Seelantiin. Meksiko ja Kuuba ovat varmasti kerrassaan upeita! Etelä- ja Väli-Amerikka ovat meille vielä täysin tuntemattomia, koskahan sitä saisi aikaiseksi sinne lähtemisen… 🙂 Brasilia ja Argentiina kiinnostavat myös ihan hirveästi!

  9. Mielenkiintoinen postaus! Tällä hetkellä talvilomakohteena eniten houkuttelee Kuuba, Kaakkois-Aasia, Hawaiji tai Etelä-Amerikka. Aussit ja Uusi-Seelanti on myös joskus nähtävä, mutta kuten sanoit, näitä varten täytyykin sitten olla vähän pidempi loma tiedossa:)

    1. Kuuba ja Etelä-Amerikka olisivat kyllä myös niin ihania! Nyt on tullut mentyä niin paljon itään, että voisi kyllä repäistä seuraavan kerran ja lähteä päinvastaiseen suuntaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *