Afrikka Perhematkat Rantalomat

Lapsiperheen kokemuksia Tui Blue Flamingo Beach -hotellissa Lanzarotella

Lanzarote | tammikuu 2023

Tammikuinen matkamme Lanzarotelle oli monella tapaa erityinen. Matkasimme ulkomaille ensimmäistä kertaa nelihenkisenä perheenä, ja ensimmäistä kertaa matkakohde valikoitui pitkälti hotellin perusteella.

Normaalisti suunnittelisin matkan niin, että ensin valitsen kohteen ja sitten majoituksen. Nyt meitä oli lähdössä reissuun kaksi nelihenkistä perhettä, ja etsimme meille kaikkein kattavinta hotellia Kanariansaarilta. Etsimme hotelleja Tuin, Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen kautta.

Vaatimuksiimme kuuluivat:

  • all inclusive
  • kahden makuuhuoneen huoneistot
  • lastenhoitopalveluja/lastenkerhoja
  • hyvät allasosastot
  • leikkipaikkoja lapsille

Kanarialla on varmasti monia hotelleja, joissa nämä kriteerit täyttyisivät, mutta varatessamme hotellia syyskuun lopulla tammikuun toiselle viikolle, ei vaihtoehtoja ollut kovin monia. Jäljellä olevista vaihtoehdoista selkeästi parhaalta vaikutti Tui Blue Flamingo Beach, joka sijaitsee Lanzaroten eteläpuolella Playa Blancassa.

Tuilla on useita eri Tui Blue -hotellikonsepteja, joista lapsiperheen näkökulmasta kattavin on Tui Blue For Families. Hotellien palveluihin kuuluu lastenhoitoa ja -kerhoja heti vastasyntyneestä 11-vuotiaaseen saakka. Sen lisäksi hotelleilla järjestetään iltaisin erilaisia lapsille ja aikuisille suunnattuja esityksiä. Nämä olivat erityinen hitti meidän seurueessa.

Sijainti

Tui Blue Flamingo Beach tosiaan sijaitsee Etelä-Lanzarotella Playa Blancan kalastajakylässä. Playa Blanca on rauhallinen, erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva kylä. Lanzaroten lentokentältä, pääkaupunki Arrecifestä sinne ajaa puolessa tunnissa. Me varasimme lomapakettiin myös kuljetukset lentokentältä hotellille ja takaisin. Olimme tyytyväisiä, sillä bussi ajoi suoraan Tui Blue Flamingo Beachille käymättä muissa hotelleissa.

Harkitsimme myös yksityistä kuljetusta, jotta saisimme turvaistuimet lapsille, mutta tällä kertaa vauva matkusti kantorepussa.

Playa Blanca on Lanzaroten aurinkovarmin kolkka ja siksikin kiva paikka näin alkuvuodesta. Illat ovat viileitä, mutta auringon paistaessa on ihanan lämmin.

Tui Blue Flamingo Beachin laaja resort levittäytyy aivan hiekkarannan tuntumaan. Matalavetinen Flamingo Beach on rauhallinen aallonmurtajien ansiosta. Hotellista rannalle on yhtä helppoa lähteä kuin altaille.

Rannan tuntumasta löytyy ravintoloita, kahvila ja kaksi kauppaa, joista löytyy muun muassa lastenruokaa ja vaippoja. Rannan vieressä on näköalakallio, josta näkee hienosti eri ilmansuuntiin: lounaassa törröttää valkoinen majakka, etelässä häämöttää Fuerteventuran saari.

Kiva tapa kuluttaa buffetlounaalta ja allasbaarista mukaan tarttuneita kaloreita on käyskennellä rantabulevardia pitkin.

Huoneistot

Tui Blue Flamingo Beachin resortalue on yleisilmeeltään todella kaunis. Valkoiset huoneistot levittyvät loivaan rinteeseen sokkelomaisena, mutta mukavan harmonisena kokonaisuutena. Alkuun alueella liikkuminen ja oman huoneiston löytäminen voi tuntua hieman hankalalta, mutta tärkeimmät paikat ja fiksuimmat reitit oppii onneksi nopeasti.

Me majoituimme hotellissa kahden makuuhuoneen huoneistossa, jossa oli osittainen merinäköala. Meillä oli myös ihanan iso terassi, jossa ottaa aurinkoa, jos piti vahtia lasten unta. Terassi tai parveke vaikuttaisi löytyvän suurimmasta osasta huoneistoja, ellei jopa kaikista.

Kaikkiin huoneistoihin kuuluu jääkaappi, keittolevy ja mikro. Myös ilmastointi löytyy, mutta se suljetaan talvikaudella öisin klo 01-06 väliseksi ajaksi. Tiskikonetta ei ollut, ja tiskiharjan ostin itse, koska huoneessa oli vain järeä karhunkieli.

Vessassa on kylpyamme ja suihku, josta sai lämmintä vettä mukavan helposti. Joskushan lämpimän veden saaminen kestää kauan tai sopivan lämpötilan saaminen tuntuu kuin kolmannen asteen yhtälöltä – ei täällä.

Näkymät meidän terassilta Fuerteventuralle.

Hotellin huoneistot on uudistettu 2020 ja niiden yleisilme onkin hyvin siisti. Kuitenkin kaikenlaista pientä voi huomata, kun viettää enemmän aikaa huoneistossa. Meillä ovien alaosat olivat hapertuneet kosteudesta, suihkun roiskeiden estämiseen tarkoitettu seinä ei pysynyt paikoillaan, joten tiivisteen alta tihkui aina iso lammikko vettä lattialle suhkussa käydessä, ja niin edelleen. Eli tällaista pientä tuhnua siellä täällä, mutta joka ei kokonaiskuvassa haittaa kuitenkaan kovin paljon.

Läheskään kaikki huoneistot eivät ole esteettömästi saavutettavissa, esimerkiksi meidän huoneistoon päästäkseen joutui kulkemaan useat rappuset. Myöskin Baby Clubille, leikkipuistoon ja Bamse Clubille johtavalla reitillä oli portaita, mikä on tietysti ärsyttävää vaunuilla liikkuessa.

Ilmeisesti lastenkerhoihin löytyy myös esteettömät reitit, mutta niitä käyttäessä olisi joutunut kiertämään aikamoisen lenkin, joten me valitsimme rattaiden kolisuttelun portaissa.

Äänieristeet ovat huoneistoissa oikein hyvät. Ne olivat itse asiassa niin hyvät, että paksujen kiviseinien takia itkuhälyttimet eivät kantaneet kuin muutaman kymmenen metrin päähän huoneistosta. Olemme Suomessa olleet kerran jopa saunomassa usean sadan metrin päässä nukkuvasta vauvasta, ja Capidin itkuhälytin oli kantanut hyvin, mutta nyt se ei kantanut edes 100 metrin matkaa uima-altaille. Tämän takia käytimme itkuhälyttiminiä Whatsapp-puheluita, jotka toimivat suurimman osan ajasta moitteettomasti.

Meidän huoneistossa molemmissa makkareissa oli kaksi leveää yhden hengen vuodetta, ja sen lisäksi olimme tilanneet pikkuveljelle retkisängyn. Isoveljelle en ollut tilannut retkisänkyä etukäteen, mutta sellainen järjestyi heti ensimmäinen päivänä, kun kävin kysymässä respasta, olisiko niitä vielä jäljellä.

Kuvia meidän huoneistosta minulla ei juurikaan ole – menee ihan sen piikkiin, että blogissa käytettävä materiaali ei ollut tällä lomalla päällimmäisenä mielessä, kun jatkuvasti oli jokin tilanne päällä.

Yleisesti ottaen voisin sanoa, että meillä kaksi makkaria takasivat mukavat yöunet siihen verrattuna, että me aikuiset olisimme yöpyneet olohuoneessa vuodesohvalla tai lapset meuhkanneet samassa huoneessa. Ja unensaanti oli yksi meidän loman onnistuminen perusedellytyksiä.

Ruoka ja juoma

Tämä oli tosiaan itselleni ensimmäinen kerta elämässäni, kun olin all inclusive -lomalla. Tässä elämäntilanteessa en voi kyllin korostaa, miten tärkeää se meille oli. Täällä myös kaikki juomat sisältyivät all inclusiveen, ja meidän aikuisten suosikiksi muodostui pina colada.

Tui Blue Flamingo Beachin ravintolassa on tarjolla ruokaa kolmesti päivässä: aamupala klo 7.30-10.30, lounas klo 12-15 ja päivällinen klo 18-21. Mielestäni lapsiperhenäkökulmasta aamiainen alkaa turhan myöhään, koska ainakin meillä herättiin useimpina aamuina jo kuudelta aamulla. Tiedän, ettei meidän vauva ole ainoa aamuvirkku, eli aamupalalle voisi olla kysyntää helposti jo 6.30 alkaen.

Ravintolassa tulee valtava runsaudenpula – vaihtoehtoja on mielin määrin. Toisaalta hyvin pian sitä oppii, millä asioilla lautastaan alkaa täyttää ja mistä pysyy kaukana.

Suosikkini oli aamiainen. Tuoreet hedelmät, tilauksesta paistettu omeletti, maistuva puuro ja croissantit olivat joka-aamuinen herkkuhetki. Lapsille löytyy ravintolasta oma pöytä, jossa on kaikkea röstiperunoista muroihin ja hedelmiin. Aika usein lastenpöydän jutut olivat samoja kuin muuallakin ravintolassa, mutta joskus vain sieltä löytyi esimerkiksi nugetteja.

Mielestäni lounas ja illallinen eivät olleet aivan yhtä onnistuneita kuin aamiainen. Valinnanvaraa oli todella paljon, mutta tietyt pääelementin olivat aina samat. Oli pastapiste, pizzapiste ja vegepiste (ei vegaaninen). Grillimestarit paistoivat pitkällä seinustalla kaikkea punaisesta lihasta kalaan, kanaan ja mereneläviin. Oli kaikenlaisia salaatteja perus lisukkeista ruokaisampiin sekoituksiin. Jälkiruokina oli usein kaikenlaisia kakkuja ja leivoksia, mutta myös esimerkiksi jäätelöä.

Allergeenit oli merkitty kyllä, mutta varsin ylimalkaisesti. Esimerkiksi jälkiruokien kohdalla saattoi olla vain yksi lappu, jossa luki, että jälkiruuat sisältävät maitoa, pähkinää ja vehnää. Eli ei eritelty sen kummemmin, pitikö se kaikkien kohdalla paikkansa. Vaikeasti allergisille päänvaivaa aiheuttaa myös se, että jokaiselle ruualle ei ollut aina omaa otinta, vaan samalla ottimella saatettiin ottaa vaikkapa tonnikalaa ja kurkkua. Meidän esikoinen on maapähkinälle allerginen eli pysyimme kaukana kaikista jälkiruuista – pois lukien jätski, keksit ja hedelmät.

Ruokajuomina sai nauttia olutta, viinejä, mehuja, vettä tai maitoa. Aamiaisella kahvi tulee vain kahvikoneesta, ja skumppaa on tarjolla. Hanamehujen lisäksi kannattaa juoda tuorepuristettuja mehuja.

Koska valinnanvaraa on paljon, nirsommallekin ruokailijalle löytyy aina jotain mussutettavaa. Hyvästä yrityksestä huolimatta suuret kulinaristiset elämykset jäävät kuitenkin saavuttamatta, koska esimerkiksi juuri paistetut pihvit menettävät herkullisimman teränsä välittömästä, kun ne siirretään parilalta tarjoilulautaselle. Uskallan kuitenkin väittää, että Tui Blue Flamingo Beachin ravintola on moniin muihin hotellirafloihin verrattuna varsin kovatasoinen ja täyttää vaativammankin ruokailijan vaatimukset.

Varsinaisen ravintolan lisäksi allasalueen vierestä löytyy Snack Bar, josta saa purtavaa iltapäivällä sen jälkeen, kun lounas on jo päättynyt. Lämpölamppujen alta saa hodaritarpeita, hamppareita, sipulirenkaita ja ranskiksia. Sen lisäksi löytyy jogurttia ja mysliä, kolmioleipiä, hedelmiä, wrappeja ja jälleen kerran aikamoinen määrä jälkkäreitä.

Snack Bar oli kiva lisä, mutta siellä ruoka oli usein varsin seisoneen oloista. Oli esimerkiksi lohileipiä, jotka olivat tarjolla huoneenlämmössä – Pyry maistoi yhtä ja totesi, että maistui pilaantuneelle. Hampparipihvit näyttivät kuivan koppuraisilta. En siis satsaisi siellä syömiseen, mutta pienelle välipalalle se on ihan ok paikka. Jogurtteja löytyy yksittäispakattuina kylmästä, jääkaapissa on kolmioleipiä ja hedelmät ovat aina hyviä. Ranskikset toimivat jonkin aikaa seisoneinakin. Mutta kieltämättä vähän ällöttävä fiilis tuli toisinaan osasta Snack Barin tarjoiluista.

Flamingo Bechin all inclusiveen kuuluu myös mukava vaihtoehto: kerran viikossa saa syödä ilmaiseksi rantakadun Taverna-ravintolassa. Me käytimme tämän edun viimeisenä iltana.

Tavernan listalta saa tilata vapaavalintaiset pääruuat, juomat, lastenruuat ja niiden lisäksi alkupalaksi tulee useita eri tapaksia ja jälkiruokiakin on useita.

Oli kivaa vaihtelua saada suoraan keittiöstä höyryävän kuumaa ruokaa eteensä, ilman että joutui itse valitsemaan kymmenistä vaihtoehdoista lautasen täytettä. Valitettavasta iso osa nautinnosta meni kiukuttelevien lasten kaitsemiseen, joten elämyksestä puuttui rentous. Tapaksia tuli todella iso määrä, mutta ne olivat varsin herkullisia. Varsinkin kanarianperunat ja valkosipulilla maistetut, paistetut jättikatkaravut veivät kielen mennessään.

Ravintolana Taverna ei ole mikään ykkösluokan mesta, mutta toimi hotellin ravintolan korvikkeena ihan mukavasti. Sen sijainti on upea ja maisemat merelle ja Fuerteventuralle hivelevät silmiä.

Uima-altaat

Hotellilla on lukuisia eri uima-altaita – en edes muista kuinka monta. Me notkuimme ainoastaan pääallasalueella, mutta sen lisäksi sieltä löytyy myös treeniuima-allas useammalla radalla sekä pienempi allasalue, jonne lapsiperheet eivät ole tervetulleita.

Pääallasalueella on lämmitetty lastenallas, pieni kahluuallas ja isompi allas, jossa vesi oli hirvittävän kylmää. Nettisivujen mukaan altaat olisivat lämmitettyjä talvikaudella, mutta kahluuallas ja iso allas eivät siltä tuntuneet. En tiedä, vaikuttiko viileä vuodenaika niiden lämpötilaan. Lastenallas sitten taas oli lämmin.

Lastenaltaalla on pieni liukumäki ja torni, jonka päällä keikkuu valtava, vedellä täyttyvä ämpäri. Aina muutaman minuutin välein ämpäri on niin täynnä vettä, että se syöksee kaiken veden kiljuvien lasten päälle.

Lapsia ei muuten tietenkään tuntunut haittaavan muiden altaiden kylmä vesi – enemmän se vaikutti meihin aikuisiin. Keskellä päivää, jos aurinko todella paistaa pilvettömältä taivaalta, auringossa pystyy mukavasti lämmittelemään. Kuitenkin myöhemmin iltapäivällä saimme aina lopulta kääriä pyyhkeet kananlihaisille, sinihuulisille lapsille.

Allasalueella on myös kaikenlaista muutakin actionia, kun kerran päivässä Bamse tai Captain T kävelevät altailla moikkaamassa lapsia ja aikuisia. Vanhemmat lapset voi ilmoittaa uimakouluun, ja välillä pelataan vesipalloa, johon voi ilmoittautua silloin kun matsi alkaa.

Ulkoaltaiden lisäksi hotellin spa-hoitolasta löytyy sisäallas ja saunaosastolta poreallas. Poreallas ja saunominen maksavat erikseen.

Lapsiperheiden palvelut

Nyt päästäänkin siihen osioon, joka nostaa Tui Blue Flamingo Beachin perhehotellien ykköskastiin. Lapsiperheen näkökulmasta tällä hotellilla on valtavasti tarjottavaa.

Kuutena päivänä viikosta löytyy ilmaiset lastenkerhot eli Bamse Club 3-5-vuotiaille lapsille ja erikseen 6-11-vuotiaille. Alle 3-vuotiaiden Baby Club on maksullinen lastenhoitopalvelu, mutta sen hinta on kovin nimellinen. Iltahoito (noin klo 16-18) maksaa 20 euroa kerta, ja aamupäivän hoito klo 10-12 noin 10 euroa. Maanantaisin lastenhoitopalveluita ei ole saatavilla, kun ohjaajilla on vapaapäivä.

Jotta lapsi saa osallistua näihin kerhoihin, täytyy ladata Tui Blue -sovellus, jossa lapsi rekisteröidään järjestelmään. Samaan syssyyn ilmoitetaan esimerkiksi allergiat ja ladataan kuva itsestä, jotta lapsi luovutetaan oikealle aikuiselle lähtiessä.

Alle 3-vuotiaiden Baby Clubilla näytti aina olevan 2-3 ajakohtaa, jolloin lapsen voi jättää hoitoon. Ensimmäinen oli klo 10-12, seuraava iltapäivällä noin klo 13 ja myöhäisimmät noin klo 16-17 alkaen. Jokainen hoitoslotti kestää kaksi tuntia, ja siellä hoitajat ovat englanninkielisiä. Se ei tietenkään haitannut meidän puolivuotiasta, mutta homma voi tietysti olla toisin 2-vuotiaalla, joka on alkanut puhua.

Vauvelit ja taaperot viettävät aikaa leikkihuoneessa, mutta usein ohjelmaan kuului myös kävely ulkona. Sitä varten minun oli aina rasvattava vauvan naama etukäteen, koska lastenhoitajilla ei ole lupaa laittaa aurinkorasvaa.

Baby Clubilla on myös mahdollista nukkua päiväunia, joko omissa vaunuissa tai sitten jopa retkisängyssä. Tämä oli varsin hieno lisä, vaikkakaan meidän vauva ei lopulta siellä nukkunutkaan. Kuopus oli hoidossa neljä kertaa, kolme kertaa aamupäivällä ja kerran ilta-aikaan, ja viihtyi joka kerta hienosti.

Kuva: FotoEventi Group

Baby Clubin hoitovuorot varasin noin kuukautta ennen matkaa Tuin asiakaspalvelun kautta. Etukäteen varatessa varataan tietty määrä aamu- ja iltaslotteja ja sitten maksetaan ne. Tarkemmat varaukset viikonpäivistä tehdään yhä paikan päällä Tui Blue -sovelluksessa. Vaikutti kuitenkin siltä, että etukäteen varaaminen oli turhaa – joka kerta olisi mahtunut sisään ilman ennakkovarausta. Voi olla, että tilanne on toinen jonain muuna vuodenaikana.

3-5-vuotiaiden Bamse Club on tosiaan ilmainen, mutta myös sinne pitää varata paikka Tui Blue -apista. Ajankohdat olivat aikalailla samat kuin Baby Clubilla, mikä on tietenkin loistavaa, jos haluaa saada kaikki lapset hoitoon samaan aikaan. Maksullisia ovat kuitenkin Bamse Clubin iltadiskot, joihin me emme osallistuneet. Nämä ovat siis eri asia kuin jokailtaiset, ilmaiset lastendiskot baarissa.

Bamse Clubilla on yleensä myös suomenkielinen ohjaaja, jonka kanssa leikitään, piirretään ja ulkoillaan. Muutaman kerran viikosta Bamse vierailee kerholla.

Bamseen liittyy myös yksi hauska juttu: hotelliin kirjautuessa lapsille annetaan kortit, joihin saa kerätä tarroja sitä mukaa, kun syö terveellisesti ja monipuolisesti. Tarran saa jos vaikkapa maistaa jotain uutta tai söi jotain punaista tai keltaista. Kun kortin on kerännyt täyteen tarroja – niitä saa oppailta – pääsee jokailtaisessa lastendiskossa lavalle halaamaan Bamsea.

Meidän 3-vuotias lämpeni Bamse Clubille hieman hitaasti. Ensimmäisellä kerralla haimme hänet puolivälissä pois, koska hän ei lakannut itkemästä. Toisella kerralla hän oli harmissaan ensimmäisen tunnin, mutta toisena tuntina jo hyväntuulinen. Kolmannella kerralla hän viihtyi koko ajan alusta loppuun. Vanhempien tuleekin kertoa ohjaajille, missä aikoo parituntisen ajan viettää ja tietysti pitää kännykkää koko ajan ulottuvilla, siltä varalta, että tulee kehoitus hakea lapsi aikaisemmin pois.

Bamse ja Baby Clubien vierestä löytyvät muuten sisäleikkipaikka ja ulkoleikkipaikka, jotka olivat meillä ahkerassa käytössä pitkin päivää.

Lastenhoitopalveluiden lisäksi ravintolaa vastapäätä olevassa baarissa järjestettiin joka ilta ilmaisia lastendiskoja, jonne tullaan tietysti omien vanhempien kanssa. Lavalla nähdään vuoroilloin Bamse ja Captain T, ja mukana menossa on aina Tuin oppaita, jotka heittäytyvät mielettömällä energialla ja tarmolla lapsia viihdyttämään.

Iltadisko alkoi aina klo 19.30, ja meille muodostuikin nopeasti tavaksi mennä illalliselle klo 18.30 ja sieltä suoraan diskoon tanssimaan ja riehumaan viimeiset energiat pois, jonka jälkeen lapset sammuivat sänkyihinsä helposti.

Usein lastendiskon jälkeen lavalla nähtiin aikuisille suunnattuja esityksiä, joita mekin saavuimme välillä katsomaan pina coladat kädessä, lasten jo nukahdettua. Usein lavalla nähtiin hieman reppana, hotellin hovilaulaja Lazlo, jonka kotikutoisia esityksiä näimme pitkin viikkoa ravintolassa ja jopa Tavernassakin. Sympaattinen kaveri, mutta rehellisesti sanottuna laulu ei ole Lazlon vahvuus.

Sen sijaan nautimme erityisen paljon sunnuntai-illan showsta, jossa Tuin oppaat nousivat lavalle mitä huvittavimpien laulu- ja tanssiesitysten muodossa. Esityskimara oli aivan mahtavan outo ja kitch, kuin Ruotsinlaivalla konsanaan. Ihmettelimme, mihin kaikkeen Tuin oppaat työssään joutuvatkaan. Tällaisia esityksiä on aina kerran viikossa.

Ruusut ja risut ja muita huomioita

Summa summarum, Tui Blue Flamingo Beach oli meidän ja naapureidemme mielestä ihan nappivalinta lapsiperhelomailuun. Oli hyvätasoinen all inclusive, lentokentältä lyhyt matka, kiva allasosasto ja mahdollisuus hiekkarantaan, toimivat huoneistot ja ennen kaikkea lastenhoitopalvelut, jollaisia ei muilla hotelleilla ja matkanjärjestäjillä tuntunut olevan.

Hotellin alueella on myös minimarket, josta löytyy vaippoja ja vauvanruokaa, sekä lääkärin päivystys. Hotellin viikko-ohjelmasta löytyy luonnollisesti paljon myös aikuisille, esimerkiksi jooga- ja jumppatunteja. Kaikki ohjelma on kätevästi koottuna Tui Blue -sovellukseen.

Resortilla ja rannalla hiippailee myös paparazzeja, nimittäin FotoEventi Groupin valokuvaajia. He kuvaavat ahkerasti hotellin vieraita veloituksetta, eikä valokuvissa ole ostopakkoa. Valokuvia saa käydä katsomassa valokuvaamon pisteellä ravintolan ja baarin välissä.

Kuva: FotoEventi Group

Me ostimme 20 valokuvan paketin hintaan 155 euroa. Mitä enemmän kuvia ottaa, sitä halvemmaksi niiden kappalehinnat muuttuvat. Pakettiin kuuluivat sekä paperikuvat että digiversiot. Kuvat olivat oikein kivoja, mutta rehellisyyden nimissä niiden tasossa oli isoa vaihtelua. Kuvia ei käsitelty selkeästi mitenkään vaan osa oli alivalottuneita ja rajaukset kummallisia.

Jos yritän keksiä asioita, jotka olivat huonosti, mieleeni tulee vain muutama. Hieman päänvaivaa aiheuttivat paksut kiviseinät, joiden takia itkuhälyttimien kantomatka oli aivan olematon. Myös resortin monituiset rappuset ärsyttivät rattailla liikkujaa.

Uima-altaat olisivat myös saaneet olla lämpimämpiä – ainoastaan lastenallas oli lämmitetty.

Hinnat

Meidän nelihenkisen perheen lasku kaikkinensa oli 3 990 euroa, ja käytännössä tämä hinta tuli meistä aikuisista ja 3-vuotiaasta. Puolivuotiaan poikamme osuus koko potista oli 80 euron toimistomaksu, ja myöhemmin 72 euroa Baby Clubista.

Kalliin reissusta teki tietysti nimenomaan se, että 3-vuotiaan maksut olivat lentoaterioita ja ruumaan meneviä matkalaukkuja lukuunottamatta aikuisen hintaisia. Olisin olettanut, että esimerkiksi all inclusive olisi halvempi kuin aikuisilla, mutta näin ei ollut. Kokonaissummaan sillä ei olisi toki ollut kovinkaan suurta vaikutusta.

Kulut jakaantuivat seuraavasti:

Perushinta aikuisille ja 3-vuotiaalle: 941 euroa per henkilö
Tyhjän vuoteen lisä: 63 euroa per henkilö
All inclusive: 336 euroa per henkilö
Bussimatka menopaluu: 23 euroa per henkilö
Ateriat lennolla: 22 euroa aikuiset, 10 euroa lapsi
Ruumaan menevä matkalaukku: 20 euroa per aikuinen
Baby Club: 72 euroa
Toimistomaksu: 80 euroa
Alennukset: 115 euroa per henkilö

***

Meille tämä oli tosiaan ensimmäinen all inclusive -loma nelihenkisenä perheenä, mutta todella tyyris matkahan tämä oli, kun vertaa, mitä kaksi aikuista saa samalla hinnalla. En tiedä vaikuttiko varaamisajankohta syyskuu hintoihin, olisivatko ne olleet alhaisempia myöhemmin.

Toki saimme paljon myös vastinetta rahoillemme, emmekä me tällaisia reissuja tule tekemään monta vuodessa.

Kiinnostaisi kuitenkin kuulla, millaisia hintoja te muut olette maksaneet nelihenkisen perheen reissusta all inclusivella? Ja oikeastaanhan tässä oli vasta kolmen ihmisen maksut, eli kuopuksen kasvaessa tämä olisi ollut vieläkin kalliimpi reissu.

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Me ei olla ikinä oltu All inclusive -hotellissa, mutta mielenkiintoista sitäkin konseptia olisi joskus kokeilla. Meille varmaan paras vaihtoehto olisi sellainen, että tarjolla olisi runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Tui Blue Flamingo Beach kuulostaa lapsiperheelle erimomaiselta valinnalta, vaikka ruoka ei kaikilta osin napakymppi ollutkaan.

    1. Lanzarotellahan on se La Santan urheiluhotelli (tai nimi on joku vastaava) mutta siellä on nimenomaan urheilu pääosassa. En tosin tiedä, löytyykö juuri sieltä sitten all inclusivea. 🙂 Mut joo meille tämä Tuin hotelli oli nyt nappivalinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *