Kainuu Maakuntamatkat

Suomen Alpit löytyvät Kainuusta

Sotkamo | heinäkuu 2016

Näin keskellä talvea on ihana muistella mennyttä kesää. Minulla oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni kuukauden palkallinen kesäloma, jonka kohokohtiin kuuluivat autoreissu Baltiaan ja viikon matka Kainuuseen Katinkultaan.

Katinkulta sijaitsee Vuokatissa, josta löytyy upea Vuokatinvaara. Talvisin siellä voi luonnollisesti lasketella ja lautailla. Kesäaikaan vaara on mahtava paikka liikkumiseen ja kaiken kauneuden ihmettelyyn.

Hiljentyessäni Vuokatinvaaran laelta avautuvan näkymän edessä ajattelin, että tässä ovat Suomen Alpit.

DSC_0027

DSC_0115

DSC_0111

DSC_0110

DSC_0014

DSC_0017

DSC_0019

DSC_0033

Kauniiden maisemien lisäksi Vuokatinvaaralle tullaan siis liikkumaan. Varman hien saa pintaan, kun vaaran valloittaa kävellen. Itselleni riitti kertanousu, mutta kohtasin matkalla hullun sauvakävelijämiehen, jonka näin puhisevan mäkeä ylös peräti kolmesti.

DSC_0034

DSC_0036

DSC_0040

DSC_0047

DSC_0058

Rennompi vaihtoehto liikkumiseen on lähteä tallustamaan jollekin vaaran laelta lähtevistä ulkoilureiteistä. Vaihtoehtoja on muutamista kilometreistä kymmenien kilsojen vaelluksiin, kuten Eino Leino- ja UKK-reitteihin. Itse tyydyin samoilemaan ihan lähimetsissä, enkä voinut kuin ihailla Kainuun hiljaisia ja runsaita korpimetsiä.

DSC_0092

DSC_0093

DSC_0095

DSC_0099

Myönnän, että kun polku vei syvälle metsään, mielessäni kävi pieni pelko karhun kohtaamisesta. Luulin jokaista puunrunkoa tai vähän isompaa sammalmätästä otsoksi. Sillä saattoi olla jotain tekemistä sen kanssa, että olimme seuraavana päivänä menossa karhusafarille. Siellä tajusin, ettei karhuja tarvitse pelätä.

DSC_0102

DSC_0100

DSC_0109

Oletko vieraillut upealla Vuokatinvaaralla?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Annoin blogillesi tunnustuksen blogissani, käyhän kurkkaamassa: https://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/blogitunnustus-ja-joulun-odotusta/ 🙂 Kivaa joulun aikaa!

    1. Kiitos paljon ja hyvää joulua sullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *