Yleinen

Skottihäät, karhuja ja road trip – matkailuvuosi 2016

Ihmiset! Tätä vuotta on jäljellä enää alle kaksi viikkoa! Siksi minäkin aion nyt summata tämän vuoden matkat, joista yksi odottaa vielä tämän kuun lopussa. Joulukuun 28. päivänä suuntaamme Vietnamiin. Matka tulee aika ihanaan saumaan, koska viimeisin ulkomaanreissu oli HEINÄKUUSSA. Ihan ottaa sydämestä, kun sen kirjoittaa. Palataan tähän ja syihin hieman myöhemmin.

Tammikuu

Minulla ja poikaystävälläni on ollut tapana matkustaa tammikuussa lämpimään. Tänä vuonna lämpöloma vei Dubaihin, kiitos Norwegianin halpojen lentojen.

dubai62

Dubai ei ole oikeastaan koskaan juurikaan kiinnostanut minua, eikä minulla loman perusteella ole hirveää hinkua mennä sinne takaisin. Siellä oli mukava käydä, mutta valtavassa koossaan ja keinotekoisuudessaan se ei tuntunut päästävän ihan iholle. Eksotiikkaa se toki tarjosi, ja Sheikh Zayedin moskeija oli suorastaan epätodellisen upea.

dubai16

dubai53

dubai22

Maaliskuu

Dubain jälkeen seuraava matka odotti pääsiäisenä. Silloin suuntasimme ryhmämatkalle Pietariin. Mielessä kävi myös matka Viipuriin, mutta onneksi päädyimme Pietariin. Voin kuvitella, miten ankea Viipuri on maaliskuussa.

v10

Pääsiäinen sattui tänä vuonna kylmään ajankohtaan, mutta saimme kuitenkin todistaa kevään etenemistä, kun Nevan jääpeite räiskähti rikki.

v13

Pietari teki minuun paljon suuremman vaikutuksen kuin pompöösi Dubai. Pietarissa tuntee elävänsä ja hengittävänsä kiehtovaa historiaa. Ja kaikki kirkot, palatsit ja museot olivat pullollaan aarteita.
v44
v55

Talvipalatsi.
Talvipalatsi.

Huhtikuu – toukokuu

Kuukausi Pietarin-matkan jälkeen oli edessä yksi reissujen kohokohta: Skotlanti. Ystäväni oli menossa naimisiin Dunoonissa, ja samalla vierailisimme ystäväporukalla myös Glasgow’ssa ja Edinburghissa.

Ensimmäisenä tutustuimme synkkään ja sateiseen Glasgow’iin, jossa tykästyin erityisesti dramaattiseen haustausmaakukkulaan.

IMG_2601

IMG_2619

Vaikutuksen teki myös kaupungin makea katutaide.
IMG_2527

Seuraavaksi matkasimme Glasgow’sta junalla ja lautalla pikkuruiseen Dunooniin, jossa majoituimme hääviikonloppuna. Minulla ei ollut paikasta minkäänlaisia odotuksia, joten se pääsi aivan yllättäen hurmaamaan minut.

IMG_2699

IMG_2719

IMG_2767

IMG_2748

Ja sitten itse häät Castle Lachlanissa. Ne olivat aivan ikimuistoiset.

13148391_10154154904797485_241841677_o

13161491_10154154904902485_327734102_o

13170573_10154154904957485_1504797450_o

Vielä oli jäljellä muutaman yön visiitti Edinburghiin, joka jatkoi tutulla hurmauslinjalla. En voinut olla rakastumatta Skotlantiin!

IMG_2849

IMG_2871

Heinäkuu

Todellinen reissukuukausi odotti heinäkuussa, joka alkoi kymmenen päivän road tripillä Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli aurinkoinen Tartto, joka hurmasi rappioromanttisilla puutaloillaan ja söpöllä keskustallaan.

DSC_0117

DSC_0078

Seuraavana päivänä sää teki takinkääntötempun ja latasi sadetta hirveät määrät. Suurimman osan ajasta vietimme autossa matkalla Riikaan. Ennen kuin pääsimme kaupungin huomaan, pysähdyimme ihailemassa Erglu-kallioita Gauja-joen kansallispuistossa ja tutustuimme pieneen Cēsiksen kaupunkiin.

DSC_0212

DSC_0200

Seuraavat kaksi päivää tutuistuimme Riikaan, jossa huomioni kiinnittyi kaupungin kontrasteihin. Toisaalta siellä oli hulppea vanhakaupunki ja toisaalta aivan lähellä oli lohduttomuutta henkivä Moskova-lähiö.

DSC_0264

DSC_0279

Riiasta matka jatkui Liettuan puolelle kohti Vilnaa. Sitä ennen pysähdyimme kävelemässä kauniilla luontopolulla Neris-joen lähettyvillä.

DSC_0425

Ja mitä Vilnaan tulee, se vei sydämen mennessään heti. Aurinko paistoi, tunnelma oli boheemin eurooppalainen – ja ne kaikki upeat kirkot!

DSC_0544

DSC_0609

Seuraava etappi Liettuassa oli upeista dyyneistään tunnettu Kuurin kynnäs. Se ja Vilna veivät kyllä koko reissullamme pisimmän korren.

DSC_0870

DSC_0979

Kuurin kynnäältä palasimme Latviaan. Jürmalaan meille sattui ihana auringonpaiste, jolloin pääsimme nauttimaan ihastuttavasta rannasta.

DSC_1042

DSC_1187

Viimeiseksi yöksi ajoimme Pärnuun, joka oli meille suoraan sanottuna pettymys. Se tuntui lähinnä Jürmalan huonolta versiolta, eikä siellä ollut rantakeli.

DSC_0043_2

Baltian onnistuneen road tripin jälkeen meillä oli vuorossa vielä ihan huippujuttu: viikko lapsuuden suosikkilomakohteessani Katinkullassa. Seitsemän tunnin ajomatkan jälkeen olimme Kainuun jylhissä ja minulle hyvin rakkaissa maisemissa. Olimme viettäneet Katinkullassa perheeni kanssa lomia, edellisellä kerralla olin 15-vuotias.

DSC_0072

DSC_0084

DSC_0089

DSC_0113

Ja koska Kainuun korpimailla oltiin, täytyi meidän tietysti käydä karhusafarilla. Se oli unohtumaton elämys.

DSC_0362

DSC_0377

Toinen retki tehtiin Hiidenportin kansallispuistoon, jossa talsimme sen kuuluisimman reitin eli Hiidenkierroksen.

DSC_0569

DSC_0605

Elokuu

Heinäkuun Baltian-reissun jälkeen emme tosiaan ole tehneet yhtään ulkomaanmatkaa. Syyn voi jäljittää elokuuhun, jolloin lopetin työt ja muutin Orivedelle opiskelemaan luovaa kirjoittamista. Aika menee siis nykyään ihan landella ja tällaisissa maisemissa.

15303814_10154754614162485_1222655360_o

Tätä on tiedossa vielä ensi vuoden toukokuulle, mutta muutamia reissuja tulee onneksi sinäkin aikana tehtyä.

Lokakuu

Lokakuussa vein poikaystäväni syntymäpäivälahjaksi Naantalin kylpylään. Se oli oikein aurinkoinen ja kaunis päivä hiljaisessa kesäkaupungissa.

DSC_0886

DSC_0852

Tällainen oli siis reissuvuoteni 2016: Suomen lisäksi kuusi maata, ja kaksi maanosaa. Täten Vietnamista tulee tämän vuoden seitsemäs maa ja kaikkiaan 30. maa, jossa olen vieraillut.

Alkuvuonna tein reissuja tiheämmin, loppuvuodesta on ollut hiljaiseloa. Tällainen matkailutapa on jostain syystä muodostunut minulle tavaksi, huomasin sen aiemmin tänä vuonna ja kirjoitinkin siitä oman jutun.

Kenties ensi vuonna muutan kurssia ja ajoitan enemmän reissuja loppuvuoteen!

Millainen reissuvuosi teillä oli?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Huh seitsemän maata vuodelle on kyllä ihan kiitettävästi. Baltian maat on kyllä kaikki niin kivoja ja pitäis ehdottomasti itsekin palata ajan kanssa. Ihanaa Vietnamin reissua! Se maa on kyllä mun kärjessä seuraavalle Aasian lomalle, joten kiva kuulla mielipiteitä.

  1. Mustakin seitsemän maata on aika hyvä saldo, mutta sitten luin monien muiden reissupäivityksiä, joissa luvut oli yli kymmenen luokkaa! 😀 Kiitos! Kivaa päästä tutustumaan taas uuteen maahan.

 2. Oijoi, tuollainen kesäinen Baltia-roadtrip kuulostaa tosi hurmaavalta! Samoin Skotlanti, häät skottilinnassa vois olla ihan liian unelmaa…

  1. Baltian road trip on kyllä mukavan rento, kun on niin lähellä ja kaikki etäisyydet on niin lyhyitä. 🙂 Skottihäät oli kyllä aikamoista unelmaa.

 3. Mä en oikein tiedä miten suhtautua tohon Sheikh Zayedin moskeijaan. Se on oikein upea rakennus, mutta mua vaivaa se, ettei se ole vanha 😀 Jos sillä olisi ikää vaikka 50+ vuotta, olisi se mun silmissä jo paljon mielenkiintoisempi. Abu Dhabissa se jäikin väliin, ehkä juuri siitä syystä. Kiva kuulla, että Vilna on ihastuttanut. Se oli yksi mun vaihtoehto pääsiäiselle. Mutta sinne saa onneksi sen verran edullisia lentoja, että se saattaa osua muutenkin ensi vuoden kohdelistalle. Samoin Tartto. Kun ensi vuonna saatan päätyä Tallinnaan jopa kahdesti, niin miksen ainakin toisella kertaa myös kävisi jossain muualla Virossa. 🙂

  1. Ymmärrän kyllä sun pointin ton moskeijan kohdalla! Mulla oli toi ärsytys koko Dubain kohdalla, se oli aika hieno ja upea, mutta häiritsi ihan hirveästi ajatus siitä, että se on vaan rakennettu keskellä ei mitään ja ihan vähän aikaa sitten. 😀 Vilnaa suosittelen tosi paljon, Tartto oli ihan kiva, mutta mitä useammassa kohteessa käytiin, sen tylsemmäksi se muuttui mielessä. Mutta kyllä Tartto Pärnun voittaa, ainakin IMO. 🙂

 4. Hieno kooste, loistava idea summata pakettiin matkojen vuosi! Aivan upea reissuvuotesi on ollut! Nuo Kainuun jutut pitää tulla lukemaan paremmalla ajalla.

  Ihanaa, rentouttavaa ja lempeää reissua Vietnamiin <3

  1. Joo, näitä vuosikatsauksia on nyt ollut kovasti liikkeellä! 🙂 Ovat hauskoja! Kiitos paljon! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *