Kaupunkilomat Pohjois-Amerikka

San Francisco kolmessa päivässä – 14 vinkkiä mahtavaan lomaan

San Francisco | syyskuu 2017

San Francisco on ollut vuosikausia yksi suurimmista Amerikka-unelmistani. Olin aina kiinnostuneempi siitä kuin Los Angelesista, joka kuitenkin onnistui salakavalasti hurmaamaan meidät täysin. Kun suurkaupunkien välinen road tripimme kuuluisaa Highway 1:a pitkin tuli päätökseensä, San Franciscoon saapuminen tuntui ristiriitaiselta. Ihanan kompaktin Santa Cruzin jälkeen mäkinen ja vilkas Frisco tuntui kaoottiselta. Ensifiiliksistä olen kirjoittanut erikseen täällä.

Vastarinta mureni kuitenkin hyvin nopeasti – kaupunki on aivan mahtava! Me vietimme San Franciscossa kolme päivää ja kolme yötä, joiden aikana ehdimme nähdä kaupungista varsin paljon. Tässä postauksessa annan täsmävinkkejä, mitä lyhyellä Friscon-lomalla kannattaa tehdä, missä kannattaa syödä ja yöpyä.

Nähtävyydet

1. Fisherman’s Wharf

Historiallinen satama-alue San Franciscon North Beachin läheisyydessä oli yksi suurimmista syistä siihen, miksi Frisco herätti ensin vastareaktion. Oli sumuinen ja kostea ilta, ja esnimmäiseksi päädyimme Fisherman’s Wharfille, joka kuhisi turisteja, lokkeja – ja hitto ihan kaikkea.

Mutta päivän valossa ja hyvin nukkuneena iloista sekamelskaa alkoi arvostaa. Siellä on meininkiä! Fisherman’s Wharfin alueella on useita eri laitureita, joilla on omat kiinnostavat nähtävyytensä vanhoista laivoista museoihin. Oma suosikkini oli kuuluisa Pier 39.

2. Pier 39 – Beach Street & The Embarcadero

Pier 39 on tunnelmaltaan kuin huvipuisto. On karusellia, lelukauppoja, donitsikioskeja ja erilaisia ravintoloita. Porukkaa on kuin pipoa, mutta iloisesta karnevaalitunnelmastahan voi nauttia vaikkapa oluen turvin.

Yksiä Pier 39:n vetonauloja ovat iloisesti ujeltavat merileijonat. Niitä makoilee kasoissa pitkin pituuttaan hirveitä määriä. Jos rasvapalleroita ei ole vielä nähnyt, on Pier 39 varma paikka niiden bongailuun.

3. Alcatraz

Omalla saarellaan nököttävä Alcatraz on kenties maailman tunnetuin vankila. Nykyään se toimii kiehtovana museona, jossa vierailija saa tutustua palkitun audiokierroksen turvin kaltereiden taakse kätkeytyviin tarinoihin. Kokemus on huikean mielenkiintoinen.

Meidän kahden matkoilla se olen yleensä minä, joka tahtoo mennä katsomaan tiettyä nähtävyyttä, mutta Alcatraz oli Pyryn toivomus. Onneksi menimme, koska ei tarvitse olla vankiloista erityisemmin kiinnostunut saadakseen Alcatrazista paljon irti.

Liput kannattaa varata etukäteen, varaisin ainakin viikkoa ennen, vaikka parin päivänkin varoituksella kierrokselle voi päästä. Laiva lähtee Pier 39 läheisyydestä Pier 33:lta.

4. Chinatown

Yhdysvaltojen vanhin ja suurin Chinatown sijaitsee San Franciscossa. Se tuli minulle yllätyksenä, sillä tietysti olisin olettanut New Yorkin Chinatownin voittavan vertailussa. Friscon Chinatown ei ole muuten pelkästään Amerikan suurin vaan se on myös suurin Chinatown Aasian ulkopuolella.

Sen sijainti on varsin keskeinen, lähellä keskustan Union Squarea, joten sen viehättäville kaduille kannattaa eksyä samoilemaan useampaankin otteeseen. Me emme tällä kertaa syöneet siellä, mutta Chinatown on täynnä hyviä ravintoloita, joiden hintojen voisin kuvitella olevan kaupungin keskihintoja alhaisemmat.

5. Coit Tower – 1 Telegraph Hill Blvd

Telegraph Hillin alueella törröttää valkea Coit Tower, jolta on mahtavat näkymät kaupunkiin. Me emme nousseet itse torniin (jonne täytyy ostaa lippu), vaan tyydyimme katselemaan kaupungin maisemia tornin juurelta. Nekään eivät ole sen hassummat. Maisemat avautuvat niin Golden Gate Bridgelle…

…Alcatrazille…

… kuin kaupungin keskustaan.

Nousu Telegraph Hillille on myös hauska kokemus. Se on rankkaa, mutta mäkisessä kaupungissa täytyy välillä punnertaa kukkulan päälle ihailemaan jyrkkiä katuja ja horisontissa nousevia uusia mäkiä.

6. Union Square

San Franciscon shoppailukeskittymä ja liikekeskusta sijaitsee Union Squaren läheisyydessä. Kaupungissa, jonka kaduilla voi välillä erehtyä olevansa Kiinassa tai Italiassa, Union Squarella muistaa kyllä olevansa Amerikassa.

Union Squarelta lähtee useita turistibussikierroksia, joista me valitsimme yhden kyllästyttyämme mäkien huiputtamiseen. Seuraavat kolme nähtävyyttä ovatkin paikkoja, joissa vain piipahdimme bussikierroksella. Moniin suosittelisin lämpimästi pidempää tuttavuutta.

7. Golden Gate Bridge

San Franciscon ikonisin nähtävyys, punainen Golden Gate Bridge oli minulle jopa pienoinen pettymys. Olimme lähteneet auringonpaisteessa Union Squarelta avokattoisessa bussissa ajamaan kohti siltaa. Sillan ylittäminen bussin yläkerrassa oli lähes sietämätön kokemus. Tuuli vihmoi niin kylmästi, ettei tiennyt miten päin olisi.

Todellinen pettymys oli kuitenkin Vista Point sillan pohjoispuolella. Näkymä sillalle jätti toivomisen varaa, se ei kaartunut näkyviin koko komeudessaan vaan litistyi niin, ettei sen mittasuhteita pystynyt hahmottamaan. Vista Pointillakin tuuli niin, että sormet kangistuivat kameraa operoidessa.

Kävimme vielä lähtöpäivänä katsomassa siltaa sen eteläpuolelta Little Marina Green Picnic Arealla. Se oli toki Vista Pointia kauempana, mutta antoi silti mielestäni paremman näkyvyyden sillalle.

Little Marina Green Picnic Area on muuten aivan Palace of Fine Artsin vieressä. Komea, roomalaishenkinen rakennus on tapahtumapaikka, jonka voi vuokrata omalle tilaisuudelleen. Se on varmasti yksi kaupungin viehättävimmistä rakennuksista ja ansaitsisi tarkemman tarkastelun kuin mihin meillä oli aikaa.

8. Golden Gate Park

Golden Gate Park on varsin laaja puisto- ja viheralue kaupungin luoteisosassa. Sen verran kuin bussi meitä siellä kärräsi, alue näytti kutsuvalta. Tämähän on varmaan sanfranciscolaisille se, mikä Central Park on newyorkereille.

9. Haight-Ashbury

Voi turkanen. Tämä harmittaa ehkä eniten. Jos olisin tutustunut etukäteen paremmin San Franciscon eri kaupunginosiin, olisin pitänyt huolen, että ehdimme jalkautua kuuluisaan Haight-Ashburyyn. Alue on täynnä mitä mielikuvituksellisimman näköisiä taloja, kiinnostavia kauppoja ja kahviloita. Vaihtoehtomeininki ja San Franciscon hippimenneisyys olivat aistittavissa jopa bussin ikkunan läpi. Toisaalta Haight-Ashburyssa tuntui olevan myös samaa punkahtavuutta kuin Lontoon Camden Townissa.

Majoitus

10. San Remo Hotel – 2237 Mason Street

San Francisco on kallis paikka. Hotellitarjontaa etsiessä kävi selväksi, että kolmen yön hinta voi olla ihan mitä vain maan ja taivaan välillä, AirBnb:stä puhumattakaan. Aina kun löysin halvan hotellin, se olikin jollain kaupungin no go -alueista, kuten Tenderloinissa tai Missionissa.

Päädyin Booking.comissa surffailun jälkeen varaamaan italialaiskaupunginosassa North Beachissa sijaitsevan San Remo -hotellin, jota kehuttiin yhdeksi parhaimmaksi hinta-laatusuhteeltaan. Varasin meille halvimman mahdollisen huoneen. Se oli aivan miniskidi ja sen ikkunat olivat käytävälle eikä ulos. Lisäksi meillä oli jaetut wc:t ja suihkut. Koko lysti maksoi yhteensä 417 dollaria ilman 25 prosentin kaupunkiveroa.

Vaikka jouduimmekin tinkimään monista mukavuuksista halvan hinnan takia, voisin suositella San Remoa varsin varauksettomasti. Pikkuinen, vanhahtava hotelli oli viihtyisä ja yhteiset tilat siistejä.

Vielä kun sanfranciscolaisittain halpaan hintaan yhdistää loistavan sijainnin (aivan lähellä Fisherman’s Wharfia ja kävelymatkan päässä Chinatownista) ja mahdollisuuden pysäköidä auto läheisessä parkkitalossa, on San Remo erittäin varteenotettava vaihtoehto hotelliksi. Tuo autohomma ei todellakaan ole merkityksetön – auto on oikea pain in the ass San Franciscossa. Katujen varsilla ei todellakaan ole tilaa ja jos sattuukin löytämään paikan, ne ovat yleensä kalliita. San Remon kautta saa diilin North Point Center Garageen, jolloin auton saa pysäköidä siellä 20 dollarin päivähintaan. Se on todella halpa hinta San Franciscossa.

Ravintolat

11. Boudin Bakery – 160 Jefferson Street

Aloitimme jokaisen aamun samasta paikasta, Fisherman’s Wharfilla sijaitsevasta Boudin Bakerysta. Vuonna 1849 perustettu leipomo on sen kotisivujen mukaan pisimpään pystyssä ollut sanfranciscolainen yritys. Leipomo on erityisen kuuluisa hapanleivästään eli sour doughista.

Itse söin aamiaiseksi muun muassa ihanan täyteläistä jogurttia tuoreiden marjojen kera, muhkean pannukakun ja myös French Toasteja.

Boudin Bakery löytyy myös Pier 39:ltä. Yksi ehdoton, perinteikäs herkku on Boudinistakin saatava clam chowder. Paksu simpukkakeitto tarjotaan hapanleivän sisällä.

12. Fior d’Italia – 2237 Mason Street

San Remo -hotellin kanssa samassa osoitteessa sijaitsee koko Amerikan vanhin italialainen ravintola Fior d’Italia. Ravintola on yhtä perinteikkään näköinen sisältä kuin hotellikin. Näin siellä sieluni silmin, kuinka Junior Soprano nostaisi lasin ilmaan ja kajauttaisi vanhan italialaisen sävelmän.

Ja se ruoka – mamma mia! Minä söin maailman herkullisimman tattirisoton, jonka ihanuutta lisäsi kylmä alkusyksyn ilta. Kun on ensin hytissyt ulkona, mikään ei lämmitä mieltä ja vatsaa niin hyvin kuin kuumana höyryävä ruoka. Pyry söi New York Steakin, joka sekin oli bellissima.

Fior d’Italia ei ole halvimmasta päästä, mutta eivät hinnat mielestäni olleet mitenkään taivaita hipovat, ehkä piirun verran kalliimmat kuin Suomessa.

13. Swan Oyster Depot – 1517 Polk Street

Tämä ravintola on paikallinen klassikko. Pienen pienessä paikassa on vain yksi tiski, jonka ääreen ihmiset jonottavat oven ulkopuolella kieli pitkällä. Meren antimet ovat täällä se juttu, ne ovat kuulemma aivan taivaallisia. Jotain ravintolan kulttimaineesta kertoo se, että tv-persoona Anthony Bourdainkin palaa sinne aina uudestaan ja uudestaan. Siellä kävi skruudaamassa myös Akseli Herlevi Burgerimies-sarjassaan.

Me kävelimme North Beachiltä varta vasten Nob Hillin alueelle. Se oli rankkaa, sillä nimensä mukaisesti tulimme kävelleeksi useita mäkiä, ja perille päästyämme jouduimme jonoon. Seisoimme siinä noin kymmenen minuuttia kunnes päätimme jättää Swan Oyster Depotin seuraavaan kertaan – nälkä oli liian kurniva. Mutta jos merenelävät ovat sinun juttusi, paikka on ehdoton. Näin sanoo siellä syönyt veljeni. Jonoihin kannattaa kuitenkin varautua.

14. Pearl’s Deluxe Burger – 708 Post Street

Kun sitten raahauduimme Swan Oyster Depotilta nälkäisinä kohti Union Squarea, emme pitkään aikaan nähneet mitään houkuttelevaa. Lopulta ikuisuudelta tuntuvan hetken jälkeen Pyry bongasi punaisen markiisin, josta erottui yksi houkutteleva sana – burgers.

Pikkuinen hampurilaispaikka näytti ulkoa ja sisältä kovin vaatimattomalta, mutta osoittautuikin varsin mielenkiintoiseksi tapaukseksi. Seinän ilmoitustaululle oli laitettu kunniamainintoja, joita Pearl’s Deluxe Burger oli saanut. Best Burgers in Town oli yksi monista. Lupaavaa!

Itse en ole mikään burgereiden suurkuluttaja, joten minut hurmatakseen täytyy hampparin olla aikamoinen tapaus. Täällä syömäni avokadoburgeri oli juuri sellainen. Hampurilaisen leipä oli sopivan pehmeä, mutta ei sellainen mäkkimäisen höttöinen, mediumiksi paistettu pihvi oli herkullinen. Usein hampurilaisia vaivaa kuivuus, mutta tämä oli mehukas yksilö. Kerrassaan mainio burgeripaikka, jossa hinnatkaan eivät päätä huimaa. Oma hamppari maksoi reilu 6 dollaria.

Tässä olivat mainintojen arvoiset tärpit San Franciscosta, joka on kerraassaan hieno kaupunkilomakohde. Siellä riittäisi tekemistä helposti ainakin viikoksi.

Onko San Francisco sinun bucket listilläsi, vai oletko jo käynyt siellä?

Ja muuten, kaikki häämatkan jutut löytyvät täältä.

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

28 kommentti

 1. Oi, mahtavaa, kiitos! Tää tuli kuin tilauksesta, mä just varasin itselleni majoituksen San Franciscoon parin kuukauden päähän ja aloin viikonloppuna tutkimaan mitä kaikkea kaupungissa voisikaan tehdä. Aika paljon näistä jo olikin omalla listalla, mutta löytyi täältä myös muutama uusikin juttu! 🙂

  1. Mahtavaa, täähän tuli sit just hyvään saumaan! San Francisco on kyllä ihan mahtava paikka, se on varmaan keväisenä ihan huikea. Laita paljon fiilistelykuvia. 😉 Ja kiva jos löytyi jotain uutta listalta!

 2. Reppureissaaja says:

  Loistavia vinkkejä, muutama uusi tuli omalle listalle. 🙂 Parin kuukauden päästä olis lähtö San Franciscoon ja majoitun myös San Remossa. Vaikutti parhaimmalta halvimman hintaluokan hotellilta.

  1. Hei, kiitos Ismo! Mahtavaa, että löytyi uusiakin tärppejä. San Franciscon loma kannattaa aina. 🙂 Ja hauskaa, että säkin majoitut San Remossa.

 3. Kiitos kivasta artikkelista. Sanoisin vielä seuraavaa: 1. Haight-Ashburyyn kannattaa mennä Lower Haightin kautta, siis kävellen. 2. Meksikolaista ruokaa kannattaa käydä maistamassa Missionissa, sen sydämeen pääsee metrolla. 3. Castro Market Streetin päässä on myös hyvä nähdä. 4. Kivoja turisteista aika vapaita alueita ovat mm. Noe Valley Castron eteläpuolella ja Inner Sunset N-ratikkareitin varrella.

  Kaupungissa on paljon hyviä museoita. Oma suosikkiluontokohde on Sutro’s Bath. Lapsille on myös muutama lastenmuseo ja tiedekeskus sekä Oaklandin puolella kiva puisto Children’s Fairyland.

  1. Kiitos kommentista! 🙂 Ja superpaljon kiitoksia uusista vinkeistä! Tuosta Sutro Bathista en ollutkaan kuullut, vaikuttaa mielenkiintoiselta. San Franisco ei kyllä yhdellä lomalla tule valmiiksi.

 4. Hyviä vinkkejä! Itsekin ajatellut 3 pv pysähdystä kaupunkiin. Hyvä kuulla että silta ei välttämättä paikan päällä ole niin erityinen varsinkaan tuulisella kelillä. Itseä vähän myös kauhistuttaa tuo kaiken kalleus ja senkin takia 3 pv voisi olla tarpeeksi.

  1. Kolmessa päivässä ehtii onneksi nähdä yllättävän paljon. 🙂 Niin, ainakin tuo Vista Point oli pettymys, mutta kannattaa katsoa, olisiko muilla vinkkejä jollekin paremmalle näköalapaikalle. Kallishan se on, mutta jos valitsee huokean majoituksen (San Remo on tosiaan varsin hyvä hinta-laatu-suhteeltaan) eikä syö kalleimissa ravintoloissa, voi Friscostakin nauttia kohtuuhintaan. Ja kaupungin ihastelu kävellen on aina ilmaista, joten ei siellä välttämättä tarvitse itseään kipeäksi maksaa. 🙂

 5. San Francisco on ilman muuta ämpärilistalla ja tykkäsin tästä koosteestasi erittäin paljon! Kalliista hinnoista olen lukenut monesta paikasta. On hyvä tiedostaa etukäteen Friscon kalleus, jotta osaa varautua. Jenkeissä ei toki muutenkaan ole edullista.

  Tuo näköalapaikka sillalle olisi varmasti ollut itsellenikin pettymys. Ottamasi kuvan perusteella maisema sillalle ei todellakaan näytä siltä miltä kuvittelisi. Toisaalta silta sentään näkyi! Olen nimittäin kuullut, että se ei todellakaan ole itsestäänselvyys, koska alueella on usein sumuista.

  1. Kiva että tykkäsit ja toivottavasti ämpärilistahaaveesi Friscosta toteutuu. 🙂 Joo en mä lopulta kokenut San Franciscoa mitenkään pöyristyttävän kalliina, kuten sanoit, kallista on vähän joka puolella, varsinkin Friscon, Losin ja Nykin kaltaisissa paikoissa.

   Joo Golden Gate ei ollut todellakaan mitenkään kuvauksellinen varsinkaan tuolta Vista Pointilta, tiedä sitten, mistä ne kaikki upeat kuvat on otettu (ne joita netti on kuitenkin pullollaan). Mutta ihan totta tuokin mitä sanoit, sen näkyminen ei todellakaan taida olla itsestäänselvyys. Mutta siinäpä vasta upea näky olisikin: sumun keskeltä esiin kuoriutuva Golden Gate. <3

 6. San Franciscossa pitäisi ehdottomasti nähdä merileijonat ja Alcatraz! Myös Golden Gate kuuluisi must see -kohteisiin, mutta pelkään sen olevan jonkinlainen pettymys.
  Tää oli juuri mainio postaus! Laitan ehdottomasti talteen.

  1. Joo todellakin merileijonat ja Alcatraz! Hyvä että vinkit tuntui hyödyllisiltä. 🙂

 7. Oi, minusta tuo Vista Pointin näkymä näyttää aivan mahtavalta! Turistibussi oli varmasti todella hyvä valinta, olisimmepa itsekin keksineet tuon. Paitsi ehkä se siltaosuus tuolla yläkerrassa ei ollut ihan niin hyvä idea. Voin todellakin miltei tuntea tuon viiman. Kesäisen helleaallonkin aikana kun tuolla voi olla todella viileää tuulen takia. Meillä jäi San Franciscosta harmittavan paljon näkemättä omalla kolmen yön vierailullamme. Yksi iltapäivä kun kului baseball-matsissa ja toinen Alcatrazissa. Tosin etenkin tuo Alcatraz oli ehdottomasti siihen uhratun ajan arvoinen. Kyseinen päivä oli juuri se iso yhteinen vuosipäivä, jota olimme roadtripillä juhlimassa. Siinäpä olikin symboliikkaa kerrakseen. 🙂

  1. Heh, hyvä että tykkäät siitä näkymästä, mä odotin jotenkin paljon majesteettisempaa ilmestystä. 😀 Turistibussi oli kyllä tosiaan aika innostava idea, kun olimme köpötelleet mäkiä toisen perään koko aamupäivän ja edellisen, mutta siinä oli tosiaan se huono puoli, että alkoi haikailla kovasti niihin paikkoihin, joissa bussi vain käväisi, esim. juuri sinne Haight-Ashburyyn. Ja se viima oli kyllä jotain aivan infernaalista… Alcatraz on kyllä todellakin vierailun arvoinen ja erittäin mainio kohde symboliikaltaankin teidän vuosipäivään. 😀 Toivottavasti päädytte Friscoon joskus uudemmankin kerran!

 8. Hyviä vinkkejä, olen jo vuosia haaveillut road tripistä tuonne puolelle Jenkkejä, ehkä joskus vielä 🙂 Ja tuo Alcatraz oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta sinnekin on nyt päästävä, kuulostaa niin jännittävältä :D!

  1. Suosittelen lämpimästi road trippailua Kaliforniassa. 🙂 Ja Alcatraz on todellakin ihan mahtava, myöhemmin luvassa lisää juttua siitäkin!

 9. En ole kovinkaan kiinnostunut Amerikasta, mutta San Fransisco voisi olla käymisen arvoinen paikka. Se on vaan niin pahuksen kaukana, että moni muu kohde kiilaa sen edelle. Noi merileijonat oli mainioita! Alcatraz kiinnostaisi näistä eniten ja tietysti ne kuuluisat mäkiset kadut ja ratikat.

  1. Amerikassa on kyllä monia käymisen arvoisia kohteita, joista San Francisco on ehdottomasti yksi. 🙂 Suosittelen ehdottomasti joskus sinne asti vaivautumista, kenties joskus vaikka Aasian-matkan sijaan viettämäänkin kaksi viikkoa Kaliforniassa. 🙂 Alcatraz oli kyllä tosiaan mahtava paikka ja ylipäänsä kaupunki kokonaisuudessaan tekee vaikutuksen, ainakin meihin teki.

 10. Kiitos vinkeistä 🙂 oikein kattava paketti ja hauska että sait vielä kuvan otettua tosta alueesta ohi kiitävästä bussista 😀 Kävin Losissa muutama vuosi sitten ja San Fransisco kiinnostaisi kovasti 🙂

  1. Kiitos Sandra! 🙂 Joo mä napsin kuvia minkä ehdin, kun näkyi niin paljon kiinnostavia juttuja. Mutta eihän se ole ollenkaan sama kuin nähdä se livenä. Los Angeles on myös aivan huippu ja ihan erilainen kuin San Francisco!

 11. Kuulostaa siltä, että teillä on ollut varsin onnistunut reissu. Harmi, että Golden Gate oli pettymys. Itse tykkään viedä vieraat sinne kaupungin puolen lookoutille, ja siellä sillan alla olevalle Fort Pointin linnoitukselle. Siinä tulee samalla käytyä sekä sillan päällä, että alla. Samoin siellä on aika kiva kauppa josta löytää kaikenlaista mielenkiintoista matkamuistoa. Pohjoispuolella kun lähtee ylös Marin Headlandsiin päin ajelemaan, niin siellä on upea näköalapaikka sillalle. Mutta siellä on parasta olla jo aamulla koska parkkipaikkoja on vain muutama.

  Onhan sitä nähtävää vaikka kuinka paljon isossa kaupungissa 🙂 ja lähialueilla myös.

  1. Meillä oli kyllä todellakin onnistunut loma Friscossa. 🙂 Mä ajattelinkin, että olisi varmasti monia parempia paikkoja nähdä Golden Gate, kiitos siis näistä vinkeistä! Aion muistaa ne myöhemmin kun palataan taas San Franciscoo, koska pakkohan sinne on uudestaan päästä. 🙂 Muir Woodsiakaan ei ehditty vielä nähdä niin se täytyy käydä katsomassa.

 12. Minulla on alkanut herätä SF-kuume, ja lentojakin saa tosi halvalla. Mutta juuri mainitsemasi majoituksen hinta on vielä pitänyt poissa. Kun samalla rahalla voi elellä vaikkapa Aasiassa aika paljon pidempään. Mutta kun se aika tulee, palaan postaukseesi. Tässä on hyviä vinkkejä.

  1. Kyllä kannattaa vähintään kerran panostaa ja lähteä San Franciscoon, ja sentään tosiaan lentoja voi onneksi saada nykyään halvalla. Kiva jos postaus tuntui hyödylliseltä ja lisäksi SF-kuumetta. 🙂

 13. Näitä kuvia katsellessa tuli kyllä ihan omat vaihto-opiskeluajat mieleen kun tuolla reissasin. Ja San Fransiscoon olisi kyllä ihana palata, sillä silloin jäivät viinialueet kokematta vaikka niiden ohi tulikin ajeltua. Ja Golden Gaten näköalapaikka jäi myös harmillisesti välistä!

  1. Mekään ei ehditty tutustua juuri San Franciscon ympäristön nähtävyyksiin kuten Muir Woodsiin tai viinialueisiin. Onpahan taas lisää syitä palata sinne, siis jo pelkän mahtavan kaupungin lisäksi. 🙂

 14. Mulla ois aika samankaltanen oma toplista San Franciscosta. Vähän lyhyempi kun me oltiin siellä vaan pari päivää niin ei ihan kaikkea keritty käymään läpi. Eli hyvä syy palata! Ja varmaan lähivuosina palaammekin. Siltä reissulta eniten ootan auringonlaskun jälkeistä Lombard Streettiä! 😀

  1. Ei oo todellista, miten mä en ollut tietoinen tästä Lombard Streetistä? 😀 Toi on ihan sika makeen näköinen. Täytyy todella kyllä itsekin palata kaupunkiin ja mielellään vähän pidemmäksi aikaa, koska sitten Friscon meininkiin pääsee sisälle, se on yhtä juhlaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *