Pohjois-Amerikka Road tripit

Highway 1: Malibu ja Santa Barbara

Kalifornian ykköstie eli Highway 1 on yksi hienoimmista road tripeistä, jonka Yhdysvalloissa voi tehdä. Kirjoitin taannoin kokoavan postauksen siitä, mitä kaikkea rantatien varrella näimme, ja nyt ajattelin syventyä parhaisiin tärppeihin hieman enemmän.

Tässä postauksessa kerron Malibusta ja Santa Barbarasta, jotka sijaitsevat reitin eteläisessä osassa varsin lähellä Los Angelesia.

Psst. Kaikki häämatkaan liittyvät ostaukset löytyvät täältä.

Malibu

Huolimatta siitä, että Highway 1 mukailee Kalifornian rannikkoa, se ei kuitenkaan pursu turvallisia ja helppoja uintipaikkoja. Jos siis meressä uiskentelu huvittaa, kannattaa harkita Malibua.

Meidän road trip kulki siis etelästä pohjoiseen, joten me saavuimme Malibuun road tripattuamme vasta tunnin. Näin ollen Malibu on myös oiva päiväreissukohde Los Angelesissa yöpyessä.

Me valitsimme summanmutikassa biitsikohteeksemme Malibu Lagoon State Beachin. Santa Monican rantaan verrattuna se oli huomattavan rauhallinen. Laguunialueella viihtyi myös paljon erilaisia lintuja haikaroista nokikanoihin.

Itse ranta oli vaaleaa, hienoa hiekkaa. Rannalla oli surffityrskyjä, joten perusvarovaisuus on täälläkin valttia.

Malibu Pier sijaitsee kävelymatkan päässä laguunin rannasta, mutta suosittelen ihan toista paikkaa lounastamiseen. Aivan rannan parkkipaikkaa vastapäätä löytyy mainio Cafe Habana, jossa syömämme tortillat ja sincronizadat veivät kielen mennessään. Itse asiassa se lounas oli matkan parhaita ruokakokemuksia.

Cafe Habanan edessä on ilmainen parkkipaikka asiakkaille, mutta ei ole Malibu Lagoon State Beachin parkkipaikkakaan hinnalla pilattu.

Santa Barbara

Noin tunnin ajomatkan päässä Malibu Lagoonista sijaitsee ihastuttava Santa Barbara. Amerikan Rivieraksi kutsuttu, alle 100 000 asukkaan kaupunki on niin viehättävä, että siellä viettäisi mielellään ainakin yhden kokonaisen päivän.

Santa Barbaran katukuvaa dominoi vaalea, espanjalaistyylinen arkkitehtuuri. Täällä todella aistii Kalifornian meksikolaismenneisyyden.

Jos Santa Barbaraan ei ole aikaa tutustua kuin hetken verran – kuten meillä – yksi hyvä tapa nauttia paikasta on Santa Barbara Pier eli Stearns Wharf.

Santa Monican Pierin karnevaalihumu ja hulina tuntuvat täällä hyvin kaukaisilta. Stearns Wharfilta uupuvat kansansuosiota etsivät taitelijat ja turistikrääsää myyvät putiikit – toki tilanne voi olla eri keskipäivällä, mutta ainakin viiden maissa laiturialueella oli ihanan rauhallista.

Me kiipesimme Deep Sea Wine Tasting Roomin upealle kattoterasille, jossa Pyry nautiskeli jäätelöä ja kahvia ja allekirjoittanut paikallista valkoviiniä. Tuulta ei ollut nimeksikään, ja Kalifornian illan lämpö tuntui iholla pehmeänä – ihanteellinen ilmasto onkin yksi asia, josta Santa Barbara on tunnettu.

Mikäli aikaa on viinilasillista enemmän, kannattaa Stearns Wharfin lisäksi käydä tutustumassa ainakin Santa Barbara Missioniin. Meidän oli aika jatkaa viinin ja kahvin jälkeen suoraan kohti San Luis Obispoa, jossa odotti yöpaikkamme. Jollei Santa Barbara olisi ollut niin lähellä Los Angelesia, olisimme ehdottomasti yöpyneet siellä. Valkoinen rantakaupunki olisi ansainnut enemmän aikaa.

Onko Malibu tai Santa Barbara sinulle tuttu?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Noilla suunnilla ajeltiin joulunaikaan kun pistäydittiin Solvangissa. Molemmat on kyllä ihania paikkoja; Malibu ja Santa Barbara. Me ei myöskään välitetä siitä karnevaalihumusta, ennemmin valitaan joku vähän tuntemattomampi coastal access. Ja Pismo Beach on myös tuolla suunnalla upea.

    1. Piti googlettaa, issä kohtaa Pismo Beach on, me ollaan luultavasti ajettu sen ohi ihan myöhään, koska tultiin tosiaan Santa Barbarasta illansuussa San Luis Obispoon. Tuolla rantareitillä on kyllä niin hirveän mont kiinnostavaa kohdetta, ja meiltähän jäi esimerkiksi Big Surin alue kokonaan väliin!

  2. Teppo/Tämä matka says:

    Me ajettiin ykköstä Obisbosta San Franciscoon upeissa maisemissa. Jäi niin hyvät muistot, että pitää ottaa uusiksi ja ehkä toiseen suuntaan.

    1. Hienoa! 🙂 Mä haluaisin ajaa uudestaan tuolla, koska meillä jäi mutavyöryjen takia Big Sur kokonaan väliin. Sen lisäksi kiinnostaisi San Franciscon pohjoispuolen osa reittiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *