Yleinen

Boring! Kun matkakohde olikin pettymys

Onpas tämä listojen puuhaaminen hauskaa. Nyt kun pääsin vauhtiin listaamalla Top 10 lempikaupunkini, jatkan päinvastaisella linjalla.

Tässä on seitsemän paikkaa, jotka ansaitsevat paikkansa matkakohteiden meeh-osastolta.

Monaco

IMG_3549

Tylsä, tylsempi, Monaco. Formulakuskien ja muiden kroisosten luvattu kaupunki on yksi iso haukotus. Ennen kuin kävin siellä vuonna 2007, olin unelmoinut tästä loiston kaupungista. Luulin, että rikkaat asukkaat ja hienot autot riittäisivät tekemään matkakohteesta kiinnostavan. Tajusin kyllä heti siellä vieraillessani, että eihän se niin ole. Kun isä ei ole mukana maksamassa, ei Monaco tarjoa paljon mitään 17-vuotiaalle. Jännittävintä oli seurata hummerien parittelua paikallisessa Sealifessä.

Malta

malat16

Minulla ei ole sinänsä ihan hirveästi pahaa sanottavaa Maltasta, mutta toisaalta ei mitään hirveän suuria ylistyssanojakaan. Vuonna 2008 Maltalle suuntautunut matka oli kyllä ihan mukava reissu, mutta kolea sää yhdistettynä kurjahkoon yöelämään (18-vuotiaana tämä tuntui isolta miinukselta) teki matkasta vähän pliisun. Malta ei ollut mitenkään huono, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole herättänyt mitään tarpeita mennä sinne uudestaan.

Venetsia

reili64

Listallani on kaksi kohdetta, joiden uskon herättävän vastustusta tähän kirjoitukseen päätymisestä – Venetsia on niistä toinen. Olihan Venetsia kertakaikkisen kaunis, mutta ehdin silti kyllästyä sen kanaaleihin ja gondoleihin kahdessa päivässä. Venetsia oli yksi etappi vuoden 2009 interreilillämme, ja se oli mielestäni koko reissun tylsin kohde. Ehkä sinne olisi pitänyt mennä puolison kanssa. Kavereiden kesken reilillä odottaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jotka olivat Venetsiassa kyllä hyvin kaukana.

Medjugorje

bosnia6

Yksi suositummista päiväretkistä Dubrovnikista käsin on Mostarin-retki. Jostain syystä tähän retkeen on sisällytetty vierailu Bosnia&Herzegovinan pikkukaupunkiin Medjugorjeen. Medjugorje on katolilaisten pyhiinvaelluskohde, jonne Neitsyt Marian kerrotaan ilmestyneen 1980-luvulla. Kaikki kaupungissa on siis keskittynyt yhden teeman ympärille. Siellä on vierivieressä kauppoja, jokta myyvät Jeesus- ja Maria-patsaita sekä krusifiksejä ja muuta kristillistä tilpehööriä. Sitten on kaksitorninen kirkko, jonka sisällä on Neitsyt Marian patsas. Mitä Italiasta ja muualta Euroopasta tulleet pyhiinvaeltajat siellä oikein tekevät? Ottavat selfieitä patsaan luona tietenkin.

Kirkon takapihalta löytyy iso lava ja aukio suuria joukkojumalanpalveluksia varten. Kun kauppojen ja kirkon tarjoama tuote ei nappaa, Medjugorje on vain hämmentävä näytelmä hurmiosta – näytelmä, jonka katsomisen olisi voinut jättää väliin.

Praha

DSCN0468

Klunks. Mitä ihana Praha tekee tällä listalla? Tämä on Venetsian lisäksi se toinen monien rakastama kohde, joka nyt ei vain sytyttänyt minua. Joskus pelkkä kaunis ulkomuoto ei riitä, jännittävän Berliinin jälkeen Praha ei vaan jaksanut kiinnostaa niin paljon. Myönnän kyllä sen, että kaikista listaamistani kohteista uuden mahdollisuuden ansaitsisi juuri Praha.

Las Palmas

2013_01_14_0613

Ooo Las Palmas, Ooo Las Palmas, Sun helmaasi aina jään, Ooo Las Palmas, Ooo Las Palmas, Sun luoksesi lämpimään. Näin lauloi Irwin Goodman vuonna 1972. Koska korvani altistuivat aikoinaan kelpo annokselle Irwiniä, täytyihän minun Gran Canarialla lomaillessani käydä katsomassa tämä lämmin Las Palmas. Mutta kattia kanssa – se mitään lämmin ollut! Gran Canarialla on peräti neljä eri ilmastovyöhykettä, ja aurinkovarmin kolkka on Puerto Rico. Tunnin bussimatkan päässä odottava Las Palmas on kyllä kaupunkina tietysti hienompi, mutta loppujen lopuksi se oli vain tylsä ja tuulinen paikka. Ei jatkoon.

Pärnu

DSC_0073_2

Suomalaiset rakastavat Pärnua, sellainen olo tuli, kun käväisimme siellä road tripin päätteeksi tänä kesänä – paikassa kuuli varmaan enemmän suomea kuin viroa. Mutta minä en oikein päässyt tähän I love Pärnu -kerhoon sisälle. Suoraan sanottuna Pärnu tuntui vain huonolta versiolta Jürmalasta. Keskustan kävelykatu oli Jürmalan vastaavaa pienempi, eikä ravintolatarjonta ollut kovin mielikuvituksellinen kaikissa pizza- ja pihvipaikoissaan. Myös ranta ja puuhuvilat olivat Jürmalassa hienompia.

Voisin kuitenkin kuvitella, että lapsiperheen kohteena Pärnu on ihanteellinen. Mutta mahtavan road tripin päättävänä paikkana se oli pannukakku.

Mitkä kohteet ovat olleet sinulle pettymyksiä?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

18 kommentti

 1. Sun listalla on paljon kohteita joissa en ole käynyt, mutta muutama tuttu kohde kuitenkin…
  – Monaco on päiväreissulle ihan kiva – tuskin viikoksi sinne lähtisin kuitenkaan
  – Pärnu oli hauska kohde kaveriporukan kanssa juhannukseksi 😀
  – Praha on ihana!! 😀 Mikä siinä mätti? Halpaa ruokaa ja upeita ravintoloita (etukäteen kannattaa tsekata!) ja kaunis pikkukaupunki 😀

  1. Praha, Praha, Praha… niin, se oli mulla ihan selkeesti olosuhteiden uhri! 😀 Mä olin just viettänyt jännää aikaa Berliinissä, mikä ei ollut mikään perusloma, vaan siihen sisältyi myös haastattelujen tekemistä ja alueiden gentrifikaatioon tutustumista. Sen jälkeen, kun menin suoraan Prahaan, jossa vain lomailin ”normaalisti”, se tuntui vähän pliisulta. Eli kyllä, pakko mennä jossain vaiheessa Prahaan uudestaan, uskon että se voisi päästä tältä meeh-listalta pois. 🙂

 2. Tiina says:

  Mä oon myös tehnyt ton Mostarin ja Medjugorjen retken Splitistä käsin ja allekirjoitan kyllä ihan kaiken mitä kirjoitit. 😀 Siellä oli se yksi katu ja muutama tunti aikaa. Ei napannut.

  1. Oliko teillä siellä muutama tunti? Meillä oli siellä aikaa joku 45 min ja sekin oli aivan liikaa. 😀 Lisäksi ne kauppiaat oli tosi nihkeitä siellä, ei saanut kuvata mitään, mitä ne möi. Kysyin myöhemmin matkanjärjestäjältä, että miksi Medjugorje oli mukana retkessä, kun se oli niin tylsä. Järjestäjä sanoi, että se on monille katolilaisille tärkeä kohde. Ehkä sinne voisi järjestää erikseen retken sinne haluaville?

 3. Nooouuu, Praha pois listalta! 😀 Muut voin sitten ymmärtää. 😉 Tuota Pärnua olen vähän epäillytkin tylsäksi. 😛

  1. Joo eiköhän se Praha jonain päivänä pääse pois listalta, ällös huoli! 😀 Pärnu oli musta kyllä tosi tylsä, mutta onhan mulla paljon vastustajiakin tässä asiassa. Mut jos pitäis valita jokin rantakohde läheltä, Jürmala olis mielekkäämpi vaihtoehto.

   1. Jep, en siis itsekään ole Pärnussa käynyt, mutta ei oo suurta intoakaan ollut mennä. Tallinna riittää. 😛

    1. Mun pitäis taas tutustua Tallinnaan paremmin, oon lukenut siitä niin kivoja juttuja kaikkien matkablogeista. Kävin siellä viimeksi 2012 ja tykkäsin toosi paljon. 🙂

 4. Mielenkiintoinen kooste, pitäisiköhän itsekin tehdä tälläinen kooste? vai suuttuuko joku lukija..
  minä kyllä tykkäsin Monacosta, jossa kävin bussilla Nizzasta kerran. Tykkäsin arkkitehtuurista ja maisemista, siitä että näkyi kivoja puistoja ja koristeellisia taloja. Tykkäsin myös ihastella luksusjahteja. Toisaalta ymmärrän myös sen kyllä ettei Monaco paljoa tarjoa köyhille tai keskituloisille ihmisille, ne luksusjahditkin on vaan rikkaiden huvituksiin. Itsekin olin alle 20v kun kävin Monacossa. Odotin kuitenkin että Monacossa maksaisi ruoka ja jäätelöt jotain sata euroa, yllätti kun olivatkin halvempia. Venetsiasta tykkäsin myös, koska tykkäsin ihailla taloja ja kanaaleita. Ehkä sinun olisi pitänyt majoittua Mestreen, siellä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Näin aika kamaliakin asioita Mestressä, jossa on runsaasti maahanmuuttajia, huumeita ja täysin erilainen tunnelma kuin viereisessä Venetsiassa. Jos vertaisin Mestreä johonkin niin Napoli ja Genova. Minä tykkäsin Venetsiassa just siitä rauhallisesta tunnelmasta ja kävin viikon ajan junilla Mestrestä Venetsiassa, josta tulin vasta illalla takaisin arvaamattomaan Mestreen. Venetsiassa ainoa harmittava asia oli home, josta saan itse oireita kuten kroonista kurkkukipua, joka hävisi heti kun lähdin pois. Venetsiassa olisi muutakin nähtävää kuin kanaalit: vihreitä puistoja (näin ne laivan kannelta) ja kauhistuttava Poveglian saari luurankoineen. Malta ei tehnyt minuunkaan suurta vaikutusta, siis tietysti historiallisessa mielessä aivan upea kohde mutta sellainen tunkkainen tulikuuma ilma oli minulle liikaa etenkin kun liikkeissäkin oli yhtä kuuma ilman ilmastointia.

  Omiin pettymysten matkakohteisiin laittaisin nämä: Tallinnan mustamäen tori jota ei enää ole. Kävin siellä lapsena ja se kuvottava siansorkkien ja muiden sellaisten haju pilasi koko matkan joten en lapsena halunnut paljoa matkustella. Belgian rannikko oli pettymys siinä mielessä että ihmiset olivat aika sisäänpäinkääntyneitä pikkupiireissään, joihin ei ulkomaalaisia kelpuuteta. Tosin sain tietysti paljon parempaa kohtelua kuin intialaiset, joille kassa jopa tiuski eikä antanut tarjouksia. Sen tunnelman lisäksi siihen vielä ilmansaasteet eli ruskeat saastepilvet ja fotokemikaaliset savusumut, joista sain keuhko-oireita puoleksi vuodeksi. Puita ei juurikaan ollut puhumattakaan metsistä. Tiedän ettei kaikki sairastuisi niistä savusumuista mutta itse en kestänyt. Näiden lisäksi Wien, arkkitehtuuri teki toki vaikutuksen mutta muuten kaupunki oli aika inhottavan rasistinen. Minua luultiin ilmeisesti unkarilaiseksi ja kohtelu oli sen mukaista, sillä moni wieniläinen vihaa naapurikansalaisiaan. Kassat tiuskivat minulle ja irvistelivät vihaisina, hajuvesikaupassa ei olisi saanut edes testeriä pyytää, lipunmyynnissä lippu myytiin vain saksaa puhuville jne. Kaupunki oli täynnä hermostuneita ihmisiä ja huono asiakaspalvelu minua kohtaan oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Yhteen ruokakauppaan en mennyt koska kassa oli niin ilkeä että hän soitti aina paikalle aiheetta vartijan jos menin kauppaan. Italiasta Genovaan en enää ehkä palaisi, ankeaa ja likaista ja suuri mafia ja huumeongelma

  1. Tee ihmeessä kooste, ei sitä aina voi ajatella, suuttuuko lukija. 🙂 Mulla tuohon Monaco-ärsytykseen liittyi myös se, että siellä sattui olemaan juuri silloin siesta, kun oltiin käymässä. Oli kauhea nälkä, mutta piti etsiä ties kuinka kauan ennen kuin löysi edes yhden sämpylää myyvän paikan. Mutta jos en olisi jo käyyt Monacossa, haluaisin varmasti tehdä sinne päiväretken, onhan se hienon näköinen.

   Oho, Mestrestä en oo tiennytkään. Me saavuttiin Venetsiaan filmifestivaalien aikaan eli meillä oli hyvin rajoitetut majoitusvaihtoehdot, otettiin se, mikä saatiin. Kyllä mä vielä Venetsiaan voisin mennä, mutta toistaiseksi ei ole ollut mikään hinku, kun esimerkiksi Roomassa en ole vielä koskaan käynyt! Hah ja tuo sun Maltan tulikuumakokemus on niin eri kuin mun viileä lokakuinen vierailu sinne. Ilman ilmastointia se on tiestysti paljon pahempi kuin kolea sää.

   Inhottavan kuuloinen tuo Wien-juttu! Sulla tuntuu olevan aiheesta niin paljon kerrottavaa, että sunhan kannattaisi tehdä oma kirjoitus! 🙂

 5. jennajones says:

  Joo, täytyy sanoa, kauneudestaan huolimatta, niin Venetsia kuin Monacokin olivat aika blaah. Venetsia olisi ehkä tosiaan vaatinut sen puolison, ja molemmat paikat ehdottomasti isomman budjetin. Päiväreissut kaupunkeihin oli itselleni ainakin aika riittävä.

  Kiva listaus! 🙂

  1. Kiitos Jenna! 🙂 Joo, kyllähän niitä päiväretkellä katselee, mutta toistaiseksi ei ole kyllä ollut ikävä kumpaankaan. Venetsiaan voisin vielä joskus kuvitella meneväni ehkä, mutta Monacoon tuskinpa.

 6. Katja says:

  Näitä listoja on ollut kyllä kiva lueskella ja jotenkin niin hauskaa nähdä se, kuinka ihmiset voi vaan nähdä eri paikat niin eri tavalla ja kuinka oikeasti niin moni asia vaikuttaa siihen, millainen mielikuva muodostuu. Näistä oon kyllä samaa mieltä Pärnun kanssa. Jurmalassa on enemmän ytyä. Samoin Venetsia on sellainen ”kerran elämässä” kohde, mutta siinä se sitten onkin. Monacossa en ole käynyt, mutta voisin kuvitella, että kun tulen sinne joskus menemään uskon, että sekin on juuri näitä näääh kohteita, mutta joka pitää vaan nähdä.

  Mutta äkkiä tuo Praha pois tuolta listalta. 😀 No ei vaan, muhun se teki kyllä vaikutuksen vaikka viime syksynä satoikin koko reissun ajan ja oli melko synkkää.

  1. Joo, näitä on hauska vertailla. Ei kai ole yhtään kohdetta, joka miellyttäisi kaikkia! Tosin kaikki tän tekstin lukijat tuntuu olevan kyllä sitä mieltä, että Praha pitäis saada listalta poies. 😀 Not to worry, kyllä mä aion vielä mennä Prahaan uudestaan. Praha oli silloin aikoinaan lähinnä olosuhteiden uhri, että tuntui tylsältä erityisen Berliini-reissun jälkeen. Jos meen sinne ihan erikseen niin eiköhän sykähdytä! Joo, käy ihmeessä Monacossa ja voit varmaan todeta, ettei ole enää mitään tarvetta mennä. 😛

 7. Miksihän mulla oli mennyt ohi silmien sekä nää sun inhokit että suosikit… Itsekin mietin, että pitäisi myös inhokit listata, koska vaatiihan suosikkien nosto sen toisenkin puolen 😀 Pitää katoa koska niistä ehtisin kirjoitella! Osaan kompata sun mielipiteitä monesta paikasta, vaikken kaikissa ole käynytkään. Uskon, että mulla on itsellä Monacosta hyvin samansuuntaiset fiilikset, kun sinne joskus menen. Tuollaiset överiyteen perustuvat paikat ei oo se mun ykkösjuttu. Maltasta oon samaa mieltä. Aika laimea. Ihan nätti, ei kaduta että kävin, mutta mikään hinku takaisin ei ole. Praha on mun mielestä superihana, mutta sinänsä ymmärrän tuon fiiliksen, koska mulle taas monen palvoma Pariisi oli hyvinkin mitäänsanomaton.

  1. Joo ehdottomasti täytyy retostella myös näillä floppikohteilla! 😉 Juu, tosi hyvin kuvailit Maltaa, vähän semmoinen lämmin kädenpuristus, joka ei oo houkutellut käymään uudestaan. Musta tuntuu, että Pariisi-inhon ymmärtää suurempi osa kuin Praha-inhon, koska onhan Praha Pariisiin verrattuna pieni ja sympaattinen, kaunis kuapunki, jolla on iso historia. Mutta siis, en voi kyllä sanoa inhoavani Prahaa, se täytyy painottaa! Mä ymmärrän aivan hyvin sun fiilikset Pariisista, kun jotain hehkutetaan niin paljon, siitä voi helposti tulla pettymys. Mäkin uskoin inhoavani Pariisia, ja odotin sitä ehkä vähiten meidän reilillä. Loppujen lopuksi Pariisi lumosikin mut niiden parin päivän aikana, jotka siellä oltiin. 🙂

 8. Simo says:

  Me ollaan käyty näistä sun kohteista kahdessa, Venetsiassa sekä Pärnussa, ja joskus jos tehdään joku vastaavanlainen kooste flopeista niin kyllä mekin laitettaisiin noi kaks siihen! 😀
  Venetsiast oli niin kovat odotukset, et ei ne ihan täyttyny. Olihan siel kivaa, muttei niin kivaa kuin kerkesi jo odottamaan. Ja siel hais!
  Pärnu taas floppas pitkälti säiden puolesta, mut kyl se kaatu kans noihin ongelmiin mitä itekkin mainitsit. Vaikkei olekaan Jurmalaa vertailukohtana ni oli se ravintolatarjonta aika köykäistä. :p

  1. Joo, Venetsiaa hehkutetaan aina niin paljon, että kyllä siitä tuli pettymys mulle. Sehän oli kaunis, mutta itäs sitte? Niin on moni muukin paikka ja niistä moni on samaan aikaan myös mielenkintoinen. 🙂 Pärnu mua kyllä ihmetytti, kun olin kuullut siitä oikeastaan pelkkää hyvää etukäteen, mut se oli kyllä jotenkin niin blaah. Meilläkin oli huono sää, mutta suurin ongelma oli kuitenkin itse Pärnu, joka ei tuntunut tarjoavan ihan kauheasti mitään kiinnostavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *