Maakuntamatkat Varsinais-Suomi

Syksyinen hetki kesäkaupunki Naantalissa

Naantali | lokakuu 2016

Minulla on tapana antaa poikaystävälleni elämyslahjoja tavaroiden sijaan. Ne muistaa paljon kauemmin ja niistä pääsee nauttimaan myös itse. Erityisesti tänä syksynä meille teki hyvää pieni weekend getaway, sillä elämme opintojeni takia kaukosuhteessa.

Olemme ennenkin tehneet lyhyitä reissuja Suomessa, ja näillä reissuilla on aina ollut yhteinen nimittäjä: kylpylä. Tälläkin kertaa suuntasimme kylpylälomalle, nyt Naantaliin.

DSC_0814

Hyvin pitkään poikaystäväni luuli, että olimme menossa Turkuun. Käväisimme pikavisiitillä sielläkin, mutta jatkoimme sitten parinkymmenen minuutin päähän Naantaliin.

Turku oli tuona lokakuun lauantaina todella vilkkaan oloinen, kun taas Naantalissa meitä vastaanotti pehmeä hiljaisuus.

DSC_0815

Naantali on kesäkaupunki, jossa suurin osa ravintoloista sulkee ovensa syyskuun lopussa – huomasin tämän, kun yritin löytää meille ravintolaa illaksi. Lopulta meidän oli syötävä hotellin omassa ravintolassa, mikä ei ollutkaan niin ikävä juttu sitten kuitenkaan. Kylpylän ja saunomisen jälkeen ei oikeastaan olisi enää tehnytkään mieli lähteä tarpomaan vanhaankaupunkiin.

Onneksi kävimme kuitenkin tekemässä ilta-auringon aikaan pikkuisen retken sinne. Naantalin kylpylältä pääsee vanhaankaupunkiin ihastuttavaa merenrantareittiä. Sen varrella ihailimme ihmisen korkuisia kaisloja sekä hiljalleen laskevaa aurinkoa.

DSC_0834

DSC_0824

DSC_0835

DSC_0838

Noin puolentoista kilometrin päässä hotellilta on Naantalin kirkko. Olen matkailijana varsinainen kirkkofani, eikä kirkko jäänyt kuvaamatta täälläkään.

DSC_0841

Aivan kirkon vieressä on myös viehättävä puupaviljonki, josta näki vanhankaupungin venesataman sekä nyt jo hiljenneen rantabulevardin.

DSC_0848

DSC_0851

DSC_0852

DSC_0853

DSC_0856

Rantabulevardilla taisi olla yksi baari auki, eikä muuallakaan vanhassa kaupungissa näyttänyt juuri vilkkaammalta.

DSC_0860

DSC_0863

Onneksemme auki oli edelleen kuitenkin Cafe Antonius, joka olikin ihastuttava yllätys lämpimässä tunnelmassaan.

DSC_0864

DSC_0865

DSC_0866

DSC_0867

DSC_0868

Lämpimät juomat ja sokeriset herkut maistuivat ihanalta kodikkaassa kahvilassa, kun ulkona oli kirpsakka syyssää. Onneksi vanhasta kaupungista löytyi edes yksi paikka, jonne pääsi lämmittelemään ennen kuin lähdimme saunomaan ja kylpemään.

DSC_0869

DSC_0880

DSC_0886

Sellainen oli syksyinen kesäkaupunki Naantali: hiljainen, mutta jossa löysi helposti sen ainoan auki olevan paikan. Se oli juuri riittävästi – välillä on rentouttavaa, kun ei tarvitse tehdä valintaa runsaista vaihtoehdoista. Toisinaan riittää vain yksi hyvä.

Oletteko vierailleet kesäkaupungeissa sesongin ulkopuolella?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Minä kävin myös viime keväänä tuossa samassa kahvilassa, taisi olla silloinkin ainoa auki.oleva. Juttelin isännän kanssa pitkät tovi maailman menosta ja tunsin olevani enemmän kylässä kun kahvilassa.

    1. Juu voin hyvin kuvitella, mukava mies oli hän ja tosiaan hyvin kotoisa tunnelma. Ainoa miinus oli auki pauhaava telkkari, josta tuli Talent Suomi, ei se sopinut sinne yhtään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *