Aasia Kaupunkilomat

Singapore-opas: vinkit viikon lomaan

Singapore | joulukuu 2018

Ei kannata hämääntyä Singaporen pienestä koosta: tekemistä löytyy helposti viikon lomalle.

Kokosin tähän postaukseen vinkkejä siitä, mitä Singaporessa kannattaa tehdä viikon aikana. Jaottelin vinkit eri kategorioihin: must-see-nähtävyydet, kaupunginosat, ruoka ja juoma sekä muut vinkit.

Lue täältä muut Singapore-jutut.

Must-see-nähtävyydet

Lähes jokaisella matkakohteella on niin sanottuja must-see-nähtävyyksiä, jotka kaikkien turistien ”kuuluu” nähdä. Osa tällaisista nähtävyyksista on aina pettymyksiä, osa oikeasti hienoja paikkoja.

Käydäänpä siis läpi Singaporen must-nähtävyydet.

Gardens By The Bay

Kuvassa komeilevat superpuut ovat tuttuja varmasti niillekin, jotka eivät ole koskaan käyneet Singaporessa. Ne sijaitsevat upeassa Gardens by the Bayssa, joka on ehdottomasti yksi maan suosituimmista nähtävyyksistä, ellei suosituin.

Suosion syy on ilmiselvä, sillä Gardens by the Bay on todella satumainen paikka. Varsinkin ilta-aikaan, kun superpuut tarjoavat audiovisuaalisen valoshow’n, puutarha vie disneymäisiin tunnelmiin.

Superpuut eivät ole kuitenkaan laajan puutarhan ainoa näkemisen arvoinen asia. Gardens by the Bayn muita vetonauloja ovat esimerkiksi ihastuttavan viileä Cloud Forest sekä monia eri kasvilajeja esittelevä Flower Dome.

Gardens by the Bayn kotisivut

Lue myös: Singaporen vehreät keitaat – 7 kaunista puutarhaa ja puistoa

Marina Bay Sands: Observation Deck

Varsin huomiotaherättävän näköisen Marina Bay Sands -luksushotellin sisään tuntuu solahtavan kokonainen pienoismaailma: on valtava ostoskeskus, lukemattomia ravintoloita, kasino… Oikeastaanhan hotellin asukkaan ei tarvitsisi poistua rakennuskompleksin sisältä kertaakaan!

Hotellissa asumattomalle vierailijalle löytyy Marina Bay Sandsista oma pihvinsä ja se on kolmen tornin katolla lepäävä Observation Deck.

Puolikaarenmuotoiselta näköalatasanteelta on hulppeat näkymät eri puolille kaupunkia. Pilvenpiirtäjiä nousee Singaporen kaupunkikuvassa kuin sieniä sateella, joskin Clarke Quayn suunnalla pilkistää myös perinteisempiä rakennuksia.

Näkeepä Observation Deckiltä mainiosti myös Gardens by the Bayhin. Me olimme näköalatasanteella päiväsaikaan, mutta jos menisin uudestaan, kävisin ehdottomasti vasta auringonlaskun jälkeen, kuten Lähtöportti-blogin Mika. Käykääpä ihastelemassa, millaisia kuvia hän sai iltavalaistuksessa!

Observation Deckin toisella puolella lymyilee koko kaupungin kuuluisin infinity pool, jonne pääsy on tietenkin vain hotellin asiakkailla. Kyllähän sitä väkisinkin alkoi miettiä, paljonko olisi valmis maksamaan yhdestä uima-altaasta… Olen tosin kuullut, että Marina Bay Sandsin infinity pool on niin suosittu, että uima-altaan reunalle päästäkseen on käytettävä suurinpiirtein kyynärpäätaktiikkaa. Eteeriset Insta-kuvat eivät siis ole taattuja.

Sands Skypark Observation Deckin kotisivut

Merlion Park

Onko se kala, vai onko se leijona? Se on merenleijona! Hieman ontuvasta alustuksesta huolimatta tämä vettä sylkevä merenleijona eli merlion on Singaporen symboli. Kalan ruumis muistuttaa Singaporen vaatimatonta historiaa kalastajakylänä, leijonan pää taasen vanhasta Singapura-nimestä, joka tarkoittaa leijonan kaupunkia.

Mitään kovin kummoista ei Merlion Parkissa ole valkean patsaan lisäksi – paitsi tietysti hienot maisemat vastapäiselle Marina Bay Sandsille. Jos Merlion Park olisi jossain Singaporen perähikiällä – vaikka tuskinpa sellaista paikkaa näin pienessä maassa edes on – en vaivautuisi patsaan takia. Mutta koska merenleijona syöksee vettä todella keskeisellä paikalla, voi sen yhdistää helposti hengailuun vaikkapa Clarke Quaylla, Marina Bay Sandsissa tai ArtScience Museumissa.

Visit Singapore: Merlion Park

Sentosa

Singaporen eteläpäässä sijaitseva Sentosan saari on lasten paratiisi. Saarelta löytyy muun muassa Universal Studios, vesipuisto, seikkailupuisto, 4D-seikkailupuisto ja akvaario, muutamia mainitakseni. Sentosan slogan onkin State of Fun.

Entä lapsettomille aikuisille, löytyykö Sentosalta jotain tekemistä heille? Pakko sanoa, että vähemmän. Me kävimme kyllä kääntymässä Universal Studiossa, mutta hirvittävien jonojen ja kuuman päivän takia emme ehtineet lopulta käymään kuin yhdessä laitteessa.

Tämän lisäksi innostuimme tietysti käymään Sentosan hiekkarannalla, niitä kun ei Singaporessa pahemmin ole.

Valitettavasti Sentosan tekorannat ovat kaukana Aasian todellisista paratiisirannoista. Vesi ei tuntunut kovinkaan kutsuvalta, kun aivan vieressä lipuu jättimäisiä teollisuuslaivoja.

Loppujen lopuksi hauskinta Sentosalla oli meidän mielestämme cable careilla suhailu pitkin saarta. Saarellehan pääsee joko tällaisen kaapelihissin hitaassa kyydissä tai sitten Sentosa Express -junassa, joka on tietysti halvempi vaihtoehto. Me nappasimme lipunmyynnistä yhdistelmälipun, jolla saimme rajattoman määrän cable car -ajeluja ja pääsyn Universal Studiosiin. Lysti maksoi muistaakseni noin 70 euroa per nenä, eli halvasta huvista ei ollut kyse.

Sentosan kotisivut

Singapore Botanic Gardens & National Orchid Garden

Puutarhat ovat yksiä Singaporen selkeimmistä must-kohteista. Gardens by the Bayn ohella suosituin puutarha saattaa hyvinkin olla Botanic Gardens. Se on ihana, ihana paikka.

Singapore Botanic Gardens levittäytyy varsin laajalle alueelle. Jos kävelisi sen päästä päähän, matkaa kertyisi noin kolme kilometriä. Siellä askelmat tulevat kuitenkin kuin itsestään, kun ympärillä on koko ajan kauniita kukkia ja kasveja sekä uhkean vihreitä puita. Tähän rauhallisuuden tyyssijaan pääsee täysin ilmaiseksi.

Keskellä Botanic Gardensia sijaitsee National Orchid Garden, joka on ehdoton vierailukohde. Viiden dollarin pääsymaksu ei päätä huimaa.

Orkideoille perustettu puutarha on varsin kompakti alue, mutta sielläkin saa vierähtämään tovin jos toisenkin. Orkideat itsessään ovat kauniita, mutta yksi hiennoimmista paikoista on kasvien vuoraama kaarikäytävä.

Singapore Botanic Gardensin kotisivut
National Orchid Gardenin kotisivut

Lue lisää: Singaporen vehreät keitaat – 7 kaunista puutarhaa ja puistoa

Lisäksi: Orchard Road

Yksi Singaporen kuuluisimmista paikoista on pääostoskatu Orchard Road. Me emme koskaan vaivautuneet sen varrelle, koska emme shoppaile reissullamme. Shoppailusta viis, mutta olisi se varmasti ollut ihan näkemisen arvoinen paikka. Ainakin kuvien perusteella kadun varrelle mahtuu monta ihmeellistä arkkitehtonista ilmestystä.

Kaupunginosat

Monikulttuuriseen Singaporeen mahtuu monta kiehtovaa kaupunginosaa. Näistä moni voisi hyvinkin olla must-see-kategoriassa, mutta olkoon nyt näin erikseen.

Chinatown

Joidenkin mielestä liian sliipattu, meidän mielestämme todella mielenkiintoinen! Majoituimme kävelyetäisyydellä Chinatownista, johon ihastuimme heti ensi näkemältä. Hauskannäköiset ja iloisen väriset, perinteikkäät talot yhdistettynä tunnelmallisiin lyhtyihin ovat ilo silmälle. Yksityiskohtia riittää.

Ostoskadun ja ravintoloiden lisäksi Chinatownissa kannattaa tutustua uskonnollisiin temppeleihin. Vieraile ainakin Sri Mariamman -hindutemppelissä, jossa voi päästä seuraamaan hindujen kiehtovia rituaaleja. Näkemisen arvoinen on myös perinteikäs Thian Hock Keng -kiinalaistemppeli.

Kaikista vaikuttavin Chinatownin temppeleistä oli meidän mielestämme kuitenkin huikea Buddha Tooth Relic -temppeli. Buddhalaistemppelin kauniissa yksityiskohdissa olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka.

Visit Singapore: Chinatown

Little India

Jos kiinalaiskaupunginosa on joidenkin mielestä liian sliipattu, samaa ei voi sanoa Little Indiasta. Singapore on yleisilmeeltään valtavan siisti, mutta Little Indiassa homma on vähän sinne päin eikä niin justiinsa!

Kapeat kadut ovat täynnä puoteja, joista kantautuu iloista Bollywood-musiikkia. Ilmassa on myös monia makeita tuoksuja, ehkä suitsukkeita, ja jotain muuta, jota en osaa nimetä. Olen varma, että tältä myös Intiassa tuoksuu, vaikka tämän lähemmäksi Intiaa en ole vielä eläessäni päässyt.

Little Indiassa kannattaa käydä lounaalla Tekka Centerissä, jossa meno on eloisampaa ja vilkkaampaa kuin kadulla. Saimme molemmat siellä erinomaista ruokaa, mutta ensin oli etsittävä paikka, jossa ei haissut pilaantuneelle ruualle – eli kannattaa istua kaukana roskiksista.

Tekka Centerin lisäksi monet käyvät Sri Veeramakaliamman hindutemppelissä. Meiltä se jäi väliin, koska se oli harmillisesti kiinni juuri silloin, kun me käppäilimme alueella.

Visit Singapore: Little India

Kampong Glam

Kampong Glamin muslimikaupunginosaan ehdimme tutustua vain lyhyen kierroksen verran. Alue on selkeästi huolitellumpi ja enemmän turisteja kosiskeleva kuin Little India, mutta se tavoittaa kuitenkin jotain rosoa, mikä taasen Chinatownista puuttuu.

Kampong Glam on täynnä itämaisia mattokauppoja, maustekauppoja ja islamilaiseen muotiin keskittyviä vaattureita. Ravintoloiden tarjonta on Turkista, Libanonista ja muualta Lähi-idästä. Toisaalta samaan kompaktiin alueeseen kuuluu upeiden muraalien täplittämiä baari- ja cocktailkatuja.

Vähän trendikkäältä haiskahtavan Kampong Glamin kuuluisin maamerkki on upea Masjid Sultan -moskeija. Meillä ei tällä kertaa ollut aikaa poiketa sisällä, mutta muuten olisin ehdottomasti halunnut kurkistaa, miltä kultaisten kupolien alla oikein näyttää.

Visit Singapore: Kampong Glam

Singapore River: Clarke Quay

Singapore Riverin alue on rakentunut nimensä mukaisesti kiemurtelevan Singapore-joen ympärille. Se on tunnettu kolmesta historiallisesti laivalaituristaan – Clarke Quay, Robertson Quay ja Boat Quay. Me emme olisi välttämättä etsiytyneet tänne ollenkaan, ellei hotellimme olisi sijainnut aivan Clarke Quayn naapurissa – ei muuten yhtään pöllömpi asemapaikka Singaporen-lomalle! Sijainti on todella keskeinen lähellä Chinatownia ja Downtown Corea.

Iltaisin Clarke Quay muuttuu yökerhojen ja baarien bilekeskittymäksi, mutta päiväsaikaan pastellinväristen talojen seassa on rauhallista. Mikäli tahtoo tutustua kaupunkiin veneestä käsin, Clarke Quaysta lähtee useita jokiristeilyjä.

Jokivarsi tarjoaa myös hyvin mukavan ja leppoisan kävelyreitin. Lännen suuntaan kävellessä näyttää ensin siltä, että vastassa on vain persoonattomia kerrostalo- ja hotellikeskittymiä, mutta sieltä löytyykin mukava yllätys.

Pikkuruinen Tan Si Chong Su -kiinalaistemppeli oli ensimmäinen monista temppeleistä, jossa Singaporen- ja Malesian-matkalla vierailimme. Täällä uneliaassa ja hiljaisessa paikassa olimme ainoat turistit.

Jos taas lähtee jokea pitkin päinvastaiseen suuntaan, vastaan tulee lopulta Merlion Park merileijonapatsaineen. Clarke Quaylla käppäilyn voi siis helposti yhdistää Merlion Parkissa ja Marina Bay Sandsissa käymiseen.

Vielä viimeinen vinkki jokialueelle! Clarke Quayn takana kohoaa vihreä mäki, joka on viihtyisä Fort Canning Park. Se on tuikitavallinen puisto, jota ei ehkä mainita turistioppaissa, mutta jossa näimme paikallisten viettävän leppoisia iltapäivän hetkiä. Lämmin suositus tälle puistolle.

Lisäksi: Tiong Bahru ja Geylang

Neljän yllä esitellyn kaupunginosan lisäksi Singaporesta löytyisi tietysti monia muitakin omaleimaisia paikkoja. Yksi niistä on varsin hipsterissä maineessa oleva Tiong Bahru. Singaporessa melkein kaksi vuotta asunut ystäväni kertoi, että Tiong Bahru on trendialue, jonka turistitkin ovat jo löytäneet.

Sen sijaan idempänä sijaitseva Geylang on hipsterialue, jossa pyörii vielä toistaiseksi vain paikallisia. Sieltä löytyy ilmeisesti myös paikallinen punaisten lyhtyjen alue. Meiltä molemmat jäivät tällä kertaa näkemättä, mutta niihin suuntaisin seuraavalla visiitillä. Tiong Bahrusta on muuten kirjoittanut Travellover-blogi.

Ruoka ja juoma

Emme syöneet yhtäkään huonoa ateriaa koko Singaporen reissulla. Eri kulttuurien kansoittamassa maassa saa ruokaa ympäri maailmaa ja maut ovat usein mitä aidoimpia. Tavallisissa ravintoloissa syöminen on kuitenkin usein kallista, joten me päädyimme syömään noin 80 prosenttia kerroista hawker centereissä. Ne ovat valtion perustamia, katettuja ruokakeskittymiä, jossa saa erinomaista ruokaa todella huokeasti.

Lau Pa Sat

Yksi Singaporen kuuluisimmista hawker centereistä on keskustassa sijaitseva Lau Pa Sat. Se on varsin siisti ja suuri kattaus ruokaa ympäri maailman, ja annosten hinnat ovat vain muutamia dollareita parhaimmillaan. Ero tavalliseen ravintolaan voi siis olla hinnassa kymmenkertainen, mutta maut ovat silti kohdillaan. Myös alkoholi on hawker centereissä huomattavasti halvempaa kuin muualla.

Yksi Lau Pa Satin suosituimmista paikoista on kadulle levittäytyvä satay-keskittymä. Useat eri toimijat myyvät herkullisia satay-vartaita, jotka ovat kaikki tietysti juuri niitä kaupungin parhaita. Ruuan tulemisessa kestää muita pisteitä kauemmin, mutta satay-osaston luona vellova härdelli on näkemisen ja kokemisen arvoista.

Visit Singapore: Lau Pa Sat

Maxwell

Lau Pa Satia pienempi ja vähän nuhjuisempi Maxwell on myös suositeltava hawker center. Uskokaa tai älkää, mutta täältä löytyy Michelin-tähden saanut ruokakoju Tian Tian Hainanese Chicken Rice. Meidän käydessämme Maxwellissä se oli jo kiinni, joten liityimme toiseen Hainanese Chikeniä myyvän kojun jonoon. Siinä hetken seistyämme ehti herkkuruoka valitettavasti jo loppua.

Ps. Cafe

Kivenheiton päässä Chinatownista sijaitsee Ann Siang Hill Park, josta löysimme tunnelmallisen paikan matkaskumppien nauttimiseen. Ps. Cafe on tyylikkäästi sisustettu ravintolabaari, joita on ripotellen ympäri kaupunkia. Ann Siang Hillillä ehdoton valtti oli kattoterassi, jolla naukkailimme kuoharit happy hour hinnoin.

Ps. Cafen kotisivut

Lisäksi: Tian Tian Seafood Restaurant ja Oriental Chinese Restaurant

Ihan joka aterialla emme siis syöneet hawker centerissä. Muutama ravintola jäi hyvänä kokemuksena mieleen: Michelin-oppaassa mainittu Tian Tian Seafood Restaurant sijaitsee Boat Quaylla ja se tarjoaa nimensä mukaisesti tietysti paljon mereneläviä. Me söimme sen sijaan herkullisia kiinalaisia ruokia, jotka maksoivat 12 dollarista ylöspäin. Vinkki: Täällä annokset ovat varsin isoja ja riisiä tulee niin paljon, että kahdelle voi riittää hyvin yksi annos.

Toinen mainio ravintola oli New Bridge Roadilla Chinatownissa sijaitseva Oriental Chinese Restaurant. Kuten Tian Tianissa, täälläkin annokset ovat valtavia ja niistä riittää kahdelle. Tunnelma on kiireistä, ruoka käryää, mutta Sichuanin keittiön maut vievät kielen mennessään.

Trip Advisor: Tian Tian Seafood Restaurant
Oriental Chinese Restarantin kotisivut

Muut

Viimeiseksi päätin koota vielä muutamat yksittäiset helmet, jotka kannattaa ehdottomasti mahduttaa Singaporen-lomaan.

ArtScience Museum

Marina Bay Sandsin vieressä seisoo toinen futuristinen, arkkitehtuurin taidonnäyte. Avautuvan lumpeen- tai lootuskukan näköinen ilmestys on ArtScience Museum, joka kuuluu Marina Bay Sandsiin. Meille suositeltiin museota erittäin lämpimästi, mutta tällä kertaa jätimme sen väliin, koska meneillään oli teamLab-ryhmän näyttely – siis saman taidekollektiivin, jonka näyttelyn kävin katsomassa Amos Rexissä. Toki siellä olisi varmasti ollut paljon muutakin nähtävää, mikä on kieltämättä jäänyt myöhemmin kaivelemaan.

Tällä hetkellä museossa pyöriin muun muassa Liisa Ihmemaassa -aiheinen näyttely, joka kuulostaa älyttömän mielenkiintoiselta! Muutenkin kannattaa tulla ihan vain hengailemaan museon liepeille. Valtavat vesialtaat lumpeineen tekevät paikasta kerrassaan ihastuttavan.

ArtScience Museumin kotisivut

Southern Ridges

Kävelyreitti Southern Ridges sijaitsee Singaporen eteläpäässä, suhteellisen lähellä Harbour Front -metropysäkkiä. Reitti vie leppoisasti useiden eri puistojen ja viheralueiden läpi, ja samalla voi myös ihailla mielikuvituksellista kaupunkiarkkitehtuuria. Reitin voi kulkea joko maan kamaralla tai sitten kätevästi puiden korkeuksiin rakennetulla rautapolulla.

Lue lisää: Singaporen vehreät keitaat – 7 kaunista puutarhaa ja puistoa

Stand up -klubi The MerryLion

Yksi Singaporen parhaista ja hauskimmista kokemuksista oli ilta The MerryLion -stand up-klubilla. Emme tienneet yhtään mitä odottaa, mutta parituntinen komediailta oli aivan järkyttävän hauska!

Lavalla kävi yhteensä ainakin kymmenen koomikkoa, jotka edustivat eri kulttuuritaustoja aina Intiasta Malesiaan ja Filippiineille. Kaikki puhuivat tietysti erinomaista englantia, ja kaikki kertoivat tarinoita omasta taustastaan. Ilta oli paljon hauskempi kuin stand up -show, jota kävimme katsomassa New Yorkissa toissa syksynä.

Ajattelimmekin, että pitäisi aina käydä katsomassa kohdemaassa stand uppia – mikäli se on englanniksi – koska siinä oppii niin paljon lisää maasta, jossa on reissaamassa.

MerryLionin kotisivut

Chinese & Japanese Garden

Noin puolen tunnin metromatkan päässä Singaporen pelipaikoilta sijaitsee kaksi suurta puutarhaa: Chinese ja Japanese Garden. Pikkuisille saarille rakennetut puutarhat ovat ehdottomasti vaivan arvoiset. Turisteja ei ole täällä nimeksikään siitä, mitä Botanical Gardensissa tai Gardens By The Bayssa.

Molemmissa puutarhoissa riittää tutkittavaa erilaisista lammista patsaisiin ja kauniisiin istutuksiin. Erityisen viehättävä oli kiinalaisen puutarhan bonsaipuille omistettu osa.

Visit Singapore: Chinese Garden

Vaikuttaako Singapore paikalta, jossa viihtyisi viikon lomalla?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

24 kommentti

 1. Aivan mahtava kooste! Me ollaan loppuvuodesta lähdössä Singaporeen, joten tästä nappasin vinkit jos toisetkin. Erityisesti odotan noita eri kaupunginosia, näyttää ihanille! Ja totta kai Garden by the Bay ja Botanic Gardens. Ja lapsille tietenkin Sentosa. Ja ja ja ja ja… 😀 Ei taida meille viikko riittää. 😀

  1. Oo, sattuipa hyvin! 😀 Teille tulee varmasti aivan loistava reissu, lapsillekin on niin paljon kaikkea! Viikko voi tosiaan hujahtaa Singaporessa ohi alta aikayksikön. 😛

 2. Tykkään tosi paljon tällaisista kattavista kohdepostauksista – paitsi että nyt heräsi ihan järkyttävä kaipuu Singaporeen 😃 Juuri nyt houkuttaisivat eniten hawker centerit sekä ne paikat, jotka jäi meiltä väliin. Botanic Gardensiinkaan ei ehditty, tosin käytiin siellä muinaisella aiemmalla Singaporen-matkalla. Kaupunki on muuttunut reilussa kymmenessä vuodessa ihan mielettömän paljon. Silloin ennen Merlion oli tärkeä nähtävyys, mutta nyt se on jäänyt kaiken muun varjoon ja helppo ohittaa melkein pysähtymättä. Meillä on ollut molemmilla kerroilla hotelli Orchard Roadilla, joten katu on tuttu, vaikkei mekään käytetä matkoilla aikaa ostoksiin. Olipahan kuitenkin paljon ravintoloita ja metroasema hissimatkan päässä hotellihuoneesta 😅 Kiitos linkkauksesta! 😊

  1. No hyvä, että ainakin joku tykkää! Pelkäsin, että tuleeko liian pitkä, hiki tuli kun tätä pakersi… 😀 Harmi, että Botanic Gardens jäi nyt väliin, ensi kerralla sitten! Voin kyllä kuvitella, miten paljon kaupunki on muuttunut kymmenessä vuodessa. Tuntuu kyllä hassulta, että Merlion oli joskus isompi juttu, nyt se tuntuu tosiaan vain sellaiselta, josta voi ottaa pari kuvaa ja siirtyä eteenpäin. 🙂 Orchard Road on varmaan ihan mainio paikka kyllä majoittua, on ainakin sykettä ympärillä! Ja eipä kestä. 🙂

 3. Piyya says:

  Ihana matka takaisin Singaporeen. Itsehän siellä vierailin kuukausi sitten. Oma postaus on vielä tekemättä ja siitä tuleekin enemmän tunnelma postaus linkitän tämän siihen sitten tämän sun postauksen, jossa on enemmänkin kohdetietoa. Nyt tuli ikävä takaisin 😁

  1. Kiva kuulla, että matka oli onnistunut. Kiitos jo etukäten linkittämisestä! 🙂 Tunnelmointipostaukset on myös tärkeitä, mäkin aloitan aina sellaisesta ja pyrin sen jälkeen kirjoittamaan enemmän info-kulmalla.

 4. Mahtavan kattava kooste! Olen itsekin käynyt muutaman päivän Singaporessa ja kiertänyt kaupungiosia ja kuljeskellut syömässä katukojuista, sekä nauttinut korkeuksista ja shoppailukaduista shoppailematta. Olen välillä miettinyt, että jäiköhän Singaporeen ”tarpeeksi” nähtävää uutta pit stop-visiittiä varten, mutta näemmä jäi!

  1. Kiitos! Joo ehdottomasti kestää toisenkin vierailun! 🙂 Mä yllätyin myös kovasti, kuinka paljon kaikkea niin pieneen paikkaan loputa mahtuikaan.

 5. Kattava listaus! Syksyllä olen menossa pariksi päiväksi Singaporeen, mutta onneksi kaikki ”pakolliset” on jo käytynä, niin voin ehkä, toivottavasti, osata nauttia kaupungista vähän chillimmin ryntäilemättä paikasta toiseen. Tuolla ArtScience museossa voisin kyllä harkita piipahtavani, viimeksi ihailin sen vänkää arkkitehtuuria vain ulkoa käsin 🙂

  1. Joo, ehdottomasti ota chillisti ja nauti erilaisten kaupunginosien tunnelmasta. 🙂 Mutta se ArtScience Museum ei varmasti ole huono vaihtoehto, siellä saa varmaan vierähtämään vaikka koko päivän.

 6. No olipa kattava postaus Singaporesta :). Paljon tuttuja paikkoja! Itse olen suosinut tuolla Marina Bayn katolla sitä baarin puolta, niin ei ole tarvinnut maksaa Observation Deckistä (ja auringonlaskun aikaan on tietenkin tällaisen auringonlaskufanin suositus, niin samalla näkee sitten paikan valossa ja pimeällä). Se allas on tosiaan näyttänyt melko ruuhkaisalta aina (joskus yritettiin livahtaa sinne vartijan ohi, mutta ei onnistunut), eli tuskin siellä tosiaan kovin usein mitään eteerisiä Instagram-hetkiä :D. Singaporen kattobaarit on kyllä kivoja <3. Ja vaihtoehtoja on laidasta laitaan – sieltä GBTB:stähän löytyy myös superpuun katolta baari, joka on ihan symppis, sitten siinä välissä on tuo MBS ja sitten siitä taas vielä paljon korkeammalla esim 1-Altitude, josta käsin Marina Bay Sands näyttää pieneltä :D. Tulipa nyt kyllä ikävä Singaporeen, en ole muutamaan vuoteen päässyt sinne. Toivon niin, että ensi talven aikana tulee mahdollisuus lähteä käymään.

  1. Kiitos Mirka! 🙂 En tiennytkään, että sinne voisi mennä vain baarin puolelle, hyvä vinkki! Ja hyviä kattobaarivinkkejä, kiitos. Tuo 1-Altitude kuulostaa makealta paikalta, siitä en ole kuullutkaan! Singapore on kyllä superkiva paikka, toivottavasti pääset ensi talvena sinne taas pitkästä aikaa.

 7. Hyvän oppaan olet tehnyt 🙂 Singapore on ihana! Toissa syksynä vietettiin siellä viikko ja tekemistä & näkemistä kyllä riitti. Nyt kun luin tätä opasta, niin huomasin että ihan kaikkea ei viikossa edes oltu ehditty nähdä. Universal Studion väliinjättäminen harmitti pikkasen, mutta kun mies ei siitä innostunut niin en alkanut vaatimaan ja polkemaan jalkaa, että täytyy päästä. Mutta jos ensi kerralla.. Voisin lähteä Singaporeen uudestaan koska vaan <3

  1. Kiitos Merja! 🙂 Joo mekään ei ehditty tekemään edes kaikkea tällä listalla, saatika mitä muuta on jäänyt näkemättä! Universal Studiosiin kannattaa sitten varata aikaa koko päivä ja mukaan pitää pakata aimo annos kärsivällisyyttä. Meillä oli liian vähän molempia, joten päädyttiin lopulta käymään vain yhdessä laitteessa, johon jonotettiin ainaki 1,5 h. Ja oli kuuma ja jano ja nälkä ja valivali…. 😀

 8. Teppo/Tämä matka says:

  Hengastyttävä määrä todella mielenkiintoisia kohteita ja ne hawker centerit – Singapore hakee niille Unescon aineettoman perinnön listausta. Iso suositus Geylangille. Vanhaa Singaporea, ei ylirempattu, paljon perininteisiä hawkereita, laksat ja Bak Kut Teh:t joka korttelissa eikä juurikaan turisteja.

  1. Oho, en tiennykään, että hawker centerille haetaan Unesco-statusta, aika mahtavaa! Ovathan ne huikea keksintö maassa, jonka hintataso hipoo taivata, mutta ihmisten palkat eivät läheskään aina. Geylang olisi kyllä erittäin mielenkiintoista nähdä, seuraavalla kerralla täytyy raivata aikaa sille.

 9. Viihtyisin todellakin! Singapore vaikuttaa jotenkin niin erilaiselta kuin muu Aasia, mutta samaan aikaan siellä on paljon samankaltaisuutta. Tuo Gardens by the Bay näyttää kyllä niin upealta, se olisi ykkösjuttuja mitkä haluaisin hyvän ruuan lisäksi kokea.

  1. Joo Singapore on kyllä tavallaan eräänlainen kummajainen Kaakkois-Aasiassa, mutta kyllä sen aistii silti kovin aasialaiseksi paikaksi. Tosi siisi ja moderni vain. 🙂 Gardens by the Bay oli kyllä upeampi kuin osasin odottaa!

 10. Muistan nuorempana haaveilleeni Singaporesta usein, mutta nykyään luontopainitteisempi matkailu on vienyt mennessään, joten puhtaasti kaupunkilomat ovat jääneet unholaan. Tätä lukiessa tuli kyllä uusi innostus Singaporea kohtaan – olihan siellä sittenkin kohteita, joita mieluusti kävisin katsomassa, kuten orkideapuutarha, Little India ja kaikki ne ruokakojut!! 😋 En tiedä, lähdenkö koskaan Singaporeen asti asiakseni, mutta jos sen kautta esim. lentää jonnekin, niin olisi kyllä välipysähdyksen paikka. Kiva, kattava kirjoitus oli tämä!!

  1. Singapore on kyllä sellainen kaupunki, jossa myös luontoihminen viihtyy, juurikin vehreyden ja upeiden viheralueiden takia. 🙂 Eli sinne vain! Tosiaan, jos ei vartavasten Singaporeen lähde, kannattaa kuitenkin pysähtyä sinne edes muutamaksi päiväksi, jos vaihtaa siellä konetta. Mutta siinä on tietty vaarana, että tekee mieli tulla uudestaan pidemmäksi aikaa. 😉

 11. Jostakin syystä en koskaan ennen ajatellut, että Singapore voisi kiinnostaa. Ihan vaan blogien ja niissä nähtyjen kuvien ansiosta, olen jo jonkin aikaa ajatellut, että sinne pitäisi suunnata. Tässäkin tuli tosi monta sellaista paikkaa, jotka haluaisin itse nähdä. Singapore tuntuu olevan hirveän monipuolinen, ja kiinnostaa myös tuo ruokakulttuuri.

  1. Joo mullekaan Singapore ei ole kovinkaan pitkään ollut kiinnostava kohde, mutta sitten kaveri muutti sinne ja alkoi kehua paikkaa maasta taivaaseen. Odotukset olivat edelleen suht maltilliset, mutta Singapore osoittautui tosiaan hirveän monipuoliseksi kohteeksi, jossa riitti tekemistä. 🙂

 12. Lauri Hietala says:

  Moikka! En tiedä vastaako tähän enää kukaan, mutta utelisin matkustusajankohdasta. Kävitte ilmeisesti joulukuussa? Pohdimme, kannattaako vuodenvaihteen tienoilla lähteä, kun Singaporessa on sadekausi. Silloin olisi näin opettajana hyvän pituinen joululoma. Oliko teillä sateen puolesta haasteita?

  1. Moi Lauri! Blogini onkin elänyt aikamoista hiljaiseloa viime kuukaudet, koska arjen pitää kiireisenä 3-kuukautinen vauva ja 3-vuotias isoveli. 😀 Mutta vastailen nyt kumminkin, toivottavasti viesti tulee perille. Me tosiaan käytiin Singaporessa joulukuun lopulla ja silloin oli mielestäni oikein hyvä matkustusajankohta. Muutamaan otteeseen satoi kyllä varsin rankastikin, mutta ne olivat kuuriluontoisia. Pilvisiä päiviä oli, mutta noissa lämpöasteissa se ei haittaa mitään. Eli ei ongelmaa sateen osalta meillä – sateenvarjo kannattaa tietysti pakata mukaan. Mutta onneksi Singaporessa on paljon tekemistä myös sisätiloissa, muun muassa mielenkiintoisia museoita ja päheitä ostoskeskuksia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *