Luontomatkailu Maakuntamatkat Uusimaa

Kolme vuodenaikaa Uutelan ulkoilualueella

Vuosaaressa sijaitseva Uutelan ulkoilualue on yksi suosikeistani Helsingissä. Sinne on huolettoman helppo tulla Kalasatamasta, sen luontopolku vie ihanan merellisiin ja metsäisiin maisemiin ja Uutelassa ulkoilun voi aina lopettaa Kahvila Kampelan lohikeiton nauttimiseen.

Olemme viimeisen vuoden aikana käyneet Uutelassa sattumoisin aina eri vuodenaikoina: ensimmäisen kerran viime syksynä, sitten helmikuun paukkupakkasien aikaan ja nyt viime viikolla kostean kesäpäivän alkuillassa. Jokaisella kerralla Uutela on tehnyt aivan yhtä suuren vaikutuksen.

Reittimme alkaa aina Uutelan venesatamasta, josta lähdemme kulkemaan syvemmälle metsään.

Meri on jatkuvasti lähellä, ja sen äärelle haluaa poiketa polulta tämän tästä. Täältä näkee loistavasti Aurinkoladen uimarannalle ja rantakallioille.

Merituuli sivelee ihoa leppeästi elokuun illassa, ja vesi näyttää silkkiseltä hopealta.

Syksy värjää puut ja rantakaislat, mutta meri näyttää aina yhtä kutsuvalta.

Helmikuisena päivänä meren jäälautat tuovat mieleen Muumipapan muistelmat -jakson, jossa nuori Muumipappa läksi luistelemaan heikoille jäille vaarallisin seurauksin…

Meren viertä kulkevan polun jälkeen matka jatkuu kauemmas rannasta kohti vehmaita viljelypalstoja.

Vadelmat ovat edelleen raakoja, vaikka elokuu on jo melkein puolivälissä.

Jatkamme matkaa taas kohti merta, tällä kertaa Särkkäniemen luonnonsuojelualueelle. Sinne johtaa rauhallinen hiekkatie, jota reunustaa punainen maalaistalo ja lato.

Särkänniemestä näkee Vuosaaren konttisatamaan. Muistaa taas olevansa kaupungissa, eikä saaristossa, vaikka kaislat sellaista tarinaa kertoisivatkin.

Särkkäniemestä matka jatkuu taas luontopolun huomaan metsään. Vielä vilkaisu niemen kauniiseen niemeen.

Lopulta käveltyämme rantakallioilla, vehmaissa puutarhoissa ja kuusenneulasien kuorruttamalla polulla, löydämme itsemme taas sieltä mistä lähdimme.

Pois ei emme vielä kuitenkaan halua, emme ennen kuin olemme syöneet Kahvila Kampelan kermaisen lohikeiton meren äärellä.

Oletko ulkoillut Uutelassa?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *