1-2 viikon irtiotot Eurooppa

Calabrian rauhaa pienessä Tropeassa

Tropea | lokakuu 2006

En ole koskaan ollut mikään suuri Italia-fani. En ole vieläkään käynyt Roomassa tai Milanossa, Venetsiaa pidin kauniina, mutta tylsänä paikkana.

Mutta jotakin läikähti sisälläni, kun luin Lähtöportti-blogin Mikan postausta Italian alueiden bongailusta. Italia-intoilijan käyntilistalta puuttuivat muun muassa Calabria sekä Sisilia – paikat, joissa olen itse piipahtanut kymmenen vuotta sitten 16-vuotiaana.

Toki on myönnettävä, että en tietenkään teini-ikäisenä ollut itse järjestämässä matkaa saappaankärkeen, vaan menimme sinne ystäväni sekä hänen siskonsa ja mummonsa kanssa. Majoituimme Tropeassa, joka sijaitsee Reggio di Calabriasta pohjoiseen.

Koska reissusta on vierähtänyt tovi, en muista kaikkea kovin tarkkaan. Sen sijaan muistan edelleen vahvasti pikkuisen Tropean rauhallisen tunnelman.

IMG_1811

Aamuisin heräsimme kirkonkellojen sointiin, nunnat lakaisivat hiljaisia asfalttikatuja. Ympärillämme levittäytyi kuohuva meri sekä maaseutumaiset maisemat.

IMG_1814

IMG_1820

IMG_1833

 

IMG_1862

IMG_1859

Ranta oli ihanan autio – oli toki lokakuu. Rannalla näkyy myös Tropean kuuluisa maamerkki, lohkareen päällä nököttävä linna Santa Maria dell’Isola.

IMG_1883

IMG_1948

IMG_1949

Tropean keskustakin on hyvin rauhallinen, mutta siellä ei ole kuitenkaan ongelmaa löytää hyvää pizzeriaa.

IMG_1867

IMG_1931

Käväisimme myös Calabrian suurimmassa kaupungissa Reggio di Calabriassa. Tropeaa selkeästi isompi kaupunki ei kuitenkaan tehnyt ainakaan 16-vuotiaaseen suurempaa vaikutusta. Etsimme silloin hyviä shoppailupaikkoja, emmekä löytäneet kuin halpoja kopiovaatteita myyviä rättikauppoja.

IMG_1938

IMG_1940

IMG_1943

Toisen päiväretken teimme Sisilian Taorminaan, jonne pääsee kätevästi Reggio di Calabriasta.

Taormina oli ylväs paikka ja tietenkin äärettömän kaunis. Se tuntui selvästi heti arvokkaammalta ja vauraammalta kuin Reggio di Calabria.

IMG_1978

IMG_1989

IMG_1993

Erityisesti mieleeni jäivät maisemat merelle. Vihreät kaktukset koboltinsinistä Välimerta vasten. Ah, Italia!

IMG_1988

IMG_2001

IMG_2002

IMG_2003

Tällä hetkellä Italiassa minua kiinnostaa eniten Toscanan viinitilat ja Firenze. Sinne aion seuraavaksi, kun saapastelen saapasmaahan. Kuten Mika kirjoitti, Italia-innostus on vaarallinen ja tarttuva tauti.

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kiitos linkkauksesta ja Calabrian muistojen jakamisesta! Kuulostaa kovin italialaiselta nunnineen ja merimaisemineen. Toscanan viinitilat on erinomainen valinta ja siellä päin on paljon kivoja kaupunkeja, kuten vaikka Siena, Montepulciano tai San Gimignano. Firenze on upea, mutta vältä keskikesää. Silloin saattaa olla turhan kuumaa kaupunkiin ja joka paikka on täynnä jenkki- ja japanilaisturisteja.

    1. sonjanette | FIFTYFIFTY says:

      Eipä mitään! Joo, Firenze ja Toscana kiinnostaisi syksyllä, silloin on varmaan jo vähemmän kuuma ja kuitenkin kaunista, uskoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *