Kaupunkilomat Uusimaa

61 x Helsinki – opas Stadiin

En ole pruukannut tehdä tänne blogiin kunnianhimoisia kohdeoppaita, mutta mielessäni on jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus siitä, että kokoaisin yhteen postaukseen kaikki omat suosikkini Helsingissä. Oli todella hauskaa listailla mielessään paikkoja ravintoloista ulkoilumestoihin ja baarehin, ja miettiä, missä paikoissa voisi käydä samalla kertaa.

Joten tässä se on, opas Helsinkiin à la minä. Olen koonnut postaukseen 61 vinkkiä ja jaotellut ne neljään eri kategoriaan:

 1. Nähtävyydet – koe ja näe
 2. Ravintolat
 3. Kahvilat, drinkkibaarit ja baarit
 4. Ulkoilupaikat

Näitä kaikkia listaamiani paikkoja yhdistää hyvin simppeli asia: ne ovat mielestäni suosittelun arvoisia. Aion myös päivittää tätä listaa sitä mukaa, kun löydän uusia suosikkeja.

Nähtävyydet – koe ja näe

1. Helsingin kaupunginmuseo – Aleksanterinkatu 16


Senaatintorin kupeessa sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo avasi ovensa vuonna 2016. Täysin ilmaisessa museossa pääsee muun muassa mielenkiintoiselle aikamatkalle pääkaupungin historiaan, mutta paikalla on myös vaihtuvia näyttelyitä. Aivan huippu on myös museon Lasten kaupunki, jossa lapset saavat leikkiä muun muassa 1950-luvun mummolassa ja vanhanaikasessa koululuokassa.

Lue myös: Helsingin kaupunginmuseo on parasta Helsingissä juuri nyt
Museon kotisivut

Yhdistä näihin: Allas Sea Pool, Salakapakka, Via Tribunali, Kino Engel, Kansalliskirjasto, iltapäivätee Salutorgetissa, Korea House

2. Yrjönkadun uimahalli – Yrjönkatu 21 B

Perinteikäs Yrjönkadun uimahalli on varsinainen helmi. Täällä uidaan naisten ja miesten vuoroissa joka toinen päivä, joten alasti uiminenkin onnistuu, jos niin tahtoo. Sisäänpääsymaksu on 5,5 euroa peruspuolelle alakertaan, mutta kannattaa kysyä onko yläkerrassa tilaa. 14 euron hinnalla saa käyttöönsä kylpytakin ja -tossut, oman pukusopen, jossa on hieman lasarettimainen tunnelma. Sairaalafiilis loppuu kuitenkin siihen, kun tilaa kahvilasta valkoviinin ja lohikeiton kyytipojaksi. Kiirettä saa kuitenkin pitää, että ehtii kahden tunnin rajojen puitteissa syödä, juoda, saunoa, uida ja sosialisoida.

Uimahallin kotisivut
Yhdistä näihin: HAM Helsinki, Gaijin, Yes Yes Yes

3. Roihuvuoren kirsikkapuisto ja japanilainen puutarha – Jättiläisenpolku 1

Kaikki hyvä Helsingissä ei todellakaan löydy vain kantakaupungin kortteleista. Ihastuttava Roihuvuoren kirsikkapuisto ja japanilainen puutarha ovat tästä hyvä esimerkki. Paras aika täällä vierailuun on tietenkin toukokuussa Hanami-juhlan aikaan. Silloin alueen kirsikkapuiden kukkiessa paikassa on taikaa. Puisto on täynnä piknikvieraita ja kimonoihin sonnustautuneita Japani-faneja. Minimalistinen japanilaistyylinen puutarha löytyy noin 400 metrin päässä kirsikkapuistosta, osoitteessa Roihuvuorentie 12.

Roihuvuoren Hanamin kotisivut
Yhdistä näihin: Ulkoilu Tammisalon ja Herttoniemen alueella

4. Kino Engel – Sofiankatu 4

Torikortteleissa sijaitsevassa Kino Engelissä pääset perinteikkään elokuvateatterin tunnelmaan. Ohjelmistoon kuuluu samoja elokuvia kuin Finnkinossakin. Kesäisin Cafe Engelin sisäpihalla järjestetään Engelin KesäKino, jossa filkkoja katsotaan ulkosalla.

Kino Engelin kotisivut
Yhdistä näihin: Helsingin kaupunginmuseo, Allas Sea Pool, Salakapakka, Via Tribunali, Kansalliskirjasto

5. Improvisaatioteatteri Stella Polaris

Oletko koskaan nähnyt kokonaan improvisoitua koko illan näytelmää? Maineikkaista näyttelijöistä koostuva Stella Polaris -improryhmä tekee hulvattoman esityksen katsojien nimiehdotusten pohjalta. Katsojien toiveita kysellään muutenkin illan kuluessa. Esityksiä järjestetään ympäri Helsinkiä muun muassa Kapsäkissa ja Kaapelitehtaalla.

Stella Polariksen kotisivut

6. HAM – Helsingin taidemuseo – Eteläinen Rautatiekatu 8

Tennispalatsin yläkerrasta löytyvän HAM:in näyttelyt tuntuvat olevan aina superkiinnostavia. Vaihtuvissa näyttelyissä on ollut muun muassa niinkin nimekkäiden tateiljoiden kuin Ai Wei Wein ja Yayoi Kusaman töitä. Varsinkin Kusaman näyttely oli yhtä mielikuvituksen juhlaa. Vaikka olin siellä yksin, olisin viihtynyt Kusaman pilkullisessa maailmassa vaikka kuinka kauan. Liput museoon maksavat 10-12 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

HAM:in kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, Fisken på Disken, Story

7. Allas Sea Pool – Katajanokan laituri 2 A

Ei liene yllätys, että Allas Sea Pool on päässyt tälle listalle. Maailmallakin mainetta niittänyt ulkoilmauimala on mahtava lisä Helsingin tarjontaan. Mäntyjen katveessa uiminen on Suomessa ihan perusjuttu, mutta että Kauppatorin kupeessa ja Tuomiokirkon kellotornin valvovan silmän alla? Erityisen tunnelmallista täällä tietenkin iltavalaistuksen aikaan. Ainoa miinus paikassa ovat pukukopit, jotka ovat ahtaat ja suoraan sanottuna välillä hieman saastaisen näköiset. Saunoissa suurin osa pitää uikkareita päällään kansainväliseen tyyliin, eikä saunominen ole täällä se juttu. Lämpimän altaan lisäksi kannattaa kokeilla, uskaltaako kastautua merivesialtaassa. Hyrr! Aikuisten kertalippu maksaa 14 euroa.

Lue myös: Löyly, Mattolaituri vai Allas Sea Pool?
Allas Sea Poolin kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Salakapakka, Kansalliskirjasto, Helsingin kaupunginmuseo, Via Tribunali, Korea House, iltapäivätee Salutorgetissa

8. Päiväkirjaklubi – Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51

Päiväkirjaklubi on yksi hauskimmista asioista ikinä. Joukko rohkeita immeisiä avaa nolot teinipäiväkirjansa ylesön edessä ja luvassa on hyväntahtoista myötähäpeää ja ihanan vapauttavaa naurua. Olen aina poistunut Korjaamolta naurunkyyneleet silmissä. Kävin kerran Päiväkirjaklubilla myös Tampereella, mutta siellä tunnelma ei ollut ollenkaan samanlainen kuin Korjaamolla. Päiväkirjaklubin kanssa kannattaa olla muuten ajoissa, koska Korjaamon illat myydän nopeasti loppuun.

Korjaamon kotisivut
Yhdistä näihin: Tokyo 55, ulkoilu Töölönlahdella, Cafe Regatta

9. Lehmien laitumellelasku – Viikin koetila, Koetilantie 5

Tähän keväiseen ja hauskaan tapahtumaan voi osallistua vain kerran vuodessa. Lehmien laitumellelasku oli tänä vuonna 4.5. ja järjestetään vuosittain samoihin aikoihin. On todella hauska nähdä, miten lehmät kirmaavat sisätiloista nauttimaan kevään lämmöistä. Ilmassa on aitoa riemua. Tässä tapahtumassa voi täysin unohtaa olevansa Helsingissä. Viikin koetilan ympäristön maaseutumaisema on todella kaunis.

Lehmien laitumellelasku
Yhdistä näihin: Vierailu Toukolassa, Vanhankaupuginkoski ja Lammassaari, Viikin arboretum

10. Seikkailupuisto Korkee – Mustikkamaanpolku 8

Aivan itäisen kantakaupungin kupeessa pääsee seikkailutunnelmiin. Seikkailupuisto Korkee on kompakti puisto, josta löytyy kuitenkin sopivan haastavia reittejä koko perheelle. Aikuisille reittejä on jopa kymmenen ja lapsille kolme. Toinen Korkee-puisto löytyy Paloheinästä, mutta Mustikkamaalle kannattaa tulla jo muutenkin saaren kauneuden takia.

Seikkailupuiston kotisivut
Yhdistä näihin: Ulkoilu Mustikkamaalla, Teurastamo, Syötävä puisto, Korkeasaari, Mustikkamaan uimaranta, Redin kattoterassi Bryga

11. Syötävä puisto – Mustikkamaanpolku 10

Syötävä puisto jatkaa sarjassamme Paikat, joissa unohdat olevasi pääkaupungissa. Mustikkamaalla toimivassa puistossa on jo monena vuonna järjestetty keväästä syksyn sadonkorjuuseen asti kestäviä puutarhatalkoita. Osallistuin itse avoimiin talkoisiin ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna, ja ilokseni huomasin, että homma vaikuttaisi jatkuvan tänäkin vuonna. Se on onni, koska multaa kaivaessa, siemeniä istuttaessa ja rikkaruohoja kitkiessä unohtaa kyllä hyvin äkkiä kiireisen kaupunkilaiselämän. Puiston tavoitteena onkin ollut kaupunkilaisten ympäristösuhteen monipuolistaminen ja uusien kaupunkikulttuurien synnyttäminen. Sitä se on mielestäni todella ollut, mitä parhainta.

Syötävän Puiston kotisivut
Yhdistä näihin: Seikkailupuisto korkee, Mustikkamaan uimaranta, ulkoilu Mustikkamaalla, Korkeasaari, Teurastamo, Redin kattoterassi Bryga

12. Kansalliskirjasto – Unioninkatu 36

Kävin aivan ihastuttavassa Kansalliskirjastossa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. En ollut uskoa silmiäni: täällä Helsingin paraatipaikalla aivan Tuomiokirkon kainalossa on meidän oma New York Public Library, jonka olemassaolosta en ollut tiennyt aiemmin mitään. 1600-luvulle juontavan kirjaston arkkitehtuuri on arvokasta ja täällä tekisi mieli viettää koko päivä. Aamiainen Tiffanylla -elokuvan kohtaus olisi aivan hyvin sopinut tännekin…

Kansalliskirjaston nettisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Salakapakka, Allas Sea Pool, Helsingin kaupunginmuseo, Via Tribunali, iltapäivätee Salutorgetissa

13. Teurastamo – Työpajankatu 2

Kalasataman kupeessa sijaitseva Teurastamon alue on uutta kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Entisen teurastamon tiloihin on avattu paljon eri ravintoloita ja baareja, ja löytyy tiluksilta perinteikäs saunakin. Sisäpihalla järjestetään vuoden ympäri paljon tapahtumia ilmaisista konserteista ruokafestivaaleihin. Paikalle voi tulla myös omien eväiden kanssa, sillä Teurastamolta löytyy myös grillikatos, joka on vapaasti käytettävissä.

Lue lisää: Ilmainen kesätapahtuma Stadissa: Teurastamon pihakeikat
Lue lisää: Kalasatama on hauska sekoitus urbaania ja luontoa
Teurastamon kotisivut
Yhdistä näihin: Seikkailupuisto korkee, Mustikkamaan uimaranta, ulkoilu Mustikkamaalla, Korkeasaari, Syötävä puisto, Redin kattoterassi Bryga

14. Löyly – Hernesaarenranta 4

Löylyn terassi on parhaimmillaan kesäpäivänä. Istu alas, tilaa kalakeitto ja lasillinen valkoviiniä. Tarvittaessa väistele agressiivisten lokkien hyökkäyksiä. Tilaa toinen lasi viiniä ja istu nautiskelemaan päivästä aurinkotuoliin tai upottavaan lepolasseen. Löylyssä on mukava viettää aikaa, vaikkei saunoisikaan, mutta Löylyn sauna on kuulemma hyvä. Saunojalle tämä on mitä luultavimmin paljon parempi paikka kuin Allas Sea Pool. Löylyn saunaan ei kuitenkaan yleensä vain kävellä sisään vaan aika kannattaa varata etukäteen. Kahden tunnin saunavuoro maksaa 19 euroa.

Lue lisää: Löyly, Mattolaituri vai Allas Sea Pool?
Löylyn kotisivut
Yhdistä näihin: Mattolaituri

15. Arkadia International Bookshop – Nervanderinkatu 11

Puheliaan Ian Bourgeotin ja hänen vaimonsa Liisa Bourgeotin antikvariaatti on helsinkiläinen legenda. Käynti kirjakaupassa on hyvin kaukana Suomalaisen kirjakaupan ja muiden ketjuliikkeiden tunnelmasta. Viehättävässä kaksikerroksisessa kirjakaupassa voi viettää pitkän tovin selaillen kirja-aarteita ympäri maailman. Tiloissa järjestetään usein kiinnostavia tapahtumia ja keskustelutilaisuuksia sekä taidenäyttelyitä.

Arkadia International Bookshopin kotisivut
Yhdistä näihin:

16. We Love Helsingin iskelmätanssit

Jos olet aikeissa viettää Stadissa uuden vuoden, vapun tai juhannuksen, yksi parhaista tavoista juhlia ovat We Love Helsingin tanssit. Tansseihin pukeudutaan leninkeihin ja henkselihousuihin, sillä musiikki on suoraan lavatansseista. Tunnelmallisen valssipaikan lisäksi tansseista on yleensä löytynyt myös disko, jossa pääsee tamppaamaan Frederikin ja Paulan tahtiin. Aivan parasta! Tänä vuonna We Love Helsinki näyttää järjestävän Lauantaitansseja Kauppatorin Laituri -terassiravintolassa, joten lavatanssitunnelmaan pääsee useamminkin.

We Love Helsingin Facebook-sivut
Yhdistä näihin: 

17. Redin kattoterassi Bryga – Hermannin rantatie 5

Kovasti odotettu ja sokkeloiseksi parjattu Redi avasi ovensa Kalasatamassa syyskuussa. Kalasatamalaisena en voisi olla iloisempi, että alueen palvelut lisääntyvät, mutta entä sitten kauempaa tulevalle, miksi tulla Rediin? Yksi hyvä syy on viidennen kerroksen kattoterassi Bryga, josta on makeat maisemat kohti Suvilahtea, Merihakaa ja Katajanokkaa. Viihtyisässä puistossa on kivoja leikkipaikkoja lapsille ja sieltä kelpaa tietysti ihailla auringonlaskuja ja -nousuja. Kaikille avoimeen puistoon pääsee myös koukkaamatta kauppakeskukseen.

Redin kotisivut
Yhdistä näihin: Seikkailupuisto korkee, Mustikkamaan uimaranta, ulkoilu Mustikkamaalla, Korkeasaari, Syötävä puisto, Teurastamo

18. Riviera – Harjukatu 2

Kallion Rivierassa leffailta on elämys. Tilaa ennakkoon vaikka tapakset tai nachot, jotka odottavat salissa valmiina ennen leffan alkua. Ostakaa vaikka kokonainen punkkupullo kyytipojaksi! Liput kannattaa hankkia etukäteen.

Kino Rivieran kotisivut
Yhdistä näihin: Onda

19. Amos Rex – Mannerheimitie 22-24

Kovasti odotettu ja hypetetty Amos Rex vakuutti minut TeamLab-taitelijakollektiivin näyttelyllä. Audiovisuaalinen näyttely oli lyhyt, vain neljässä eri huoneessa, mikä tuntui varsin vapauttavalta. Tuli olo, ettei ole mihinkään kiire. Kesäkuussa avautuu pohjoismaiseen nykytaiteeseen keskittyvä näyttely. Jännittävä nähdä, miten tilaa on käytetty siihen.

Amos Rexin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, Arkadia Internationa Bookshop, Oodi, Fisken på Disken, Story

20. Oodi

Ihana. Oodi on aivan ihana. Meillä ja maailmalla lehdissä hehkutettu keskustakirjasto on paljon enemmän kuin kirjasto – itse asiassa, siellä on vähemmän kirjoja kuin monissa muissa Helsingin kirjastoissa. Mutta yllätyksellinen Oodi tuntuu vetävän puoleensa ihmisiä kaikista kansanluokista. Varsinkin kakkoskerros on kuin kaikkien yhteinen olohuone, jonne kerääntyy eläkeläisiä, opiskelijoita, Itä-Euroopan romaneja ja työssäkäyviä. Samassa kerroksessa voi ihmetellä 3D-printtereitä, jotka raksuttavat kansalaisten tilaustöitä.

Oodin kotisivut:
Yhdistä näihin: Amos Rex, Yrjönkadun uimahalli, Arkadia Internationa Bookshop, Fisken på Disken, Story

21. Graffitikierros Itä-Pasilassa

Harmaa betonilähiö Itä-Pasila on varmaan monien mielestä yksi Helsingin vähiten viehättävistä naapurustoista. Ja onhan se rujo. Mutta 1970-luvun puolivälin aikoihin rakennettuun naapurustoon on viimeisten vuosien aikana alkanut ilmestyä katukuvaa elävöittäviä muraaleja. Eli uskaltaudu seikkailemaan Itä-Pasilan kahden kerroksen maailmaan (kävelytiet löytyvät katutason yläpuolella kuten Merihaassa) ja käy kurkistamassa, millaisia upeita maalauksia minkäkin harmaan seinän yhteyteen on loihdittu.

22. Toukolan puutaloidylli

Puu-Käpylä ja -Vallila lienevät Helsingin tunnetuimmat puutaloalueet, mutta vähintäänkin yhtä idyllinen meininki löytyy Arabian lähellä sijaitsevasta Toukolasta. Viehättävästi eri maiden mukaan nimetyillä kaduilla löytyy mitä suloisimpia puutaloja omenapuutarhoineen ja leikkimökkeineen.

Yhdistä näihin: Ulkoilu Vanhankaupunginkoskella ja Lammassaaressa

23. Haagan Alppiruusupuisto – Laajasuontie 37

Vehreällä Etelä-Haagan alueella sijaitsee suloinen pieni salaisuus, josta kuulin ensimmäistä kertaa vasta muutamia vuosi sitten: Haagan Alppiruusupuisto rodopuisto. Erityisen upea kaikille avoin rodopuisto on tietysti rodojen kukinnan aikaan, joka tänä vuonna osui toukokuun lopun ja kesäkuun alun tienoille. Niinä aikoina pikkuisessa puistossa varmasti riittääkin vilinää.

Vihreät sylit: Alppiruusupuisto

24. Suurlähetystökierros Kulosaaressa

Kulosaaren arvostetulla alueella sijaitsee paljon eri maiden suurlähetystöjä, kuten Intian, Kiinan ja Vietnamin. Mahtipontisia ja valtavia rakennuksia voi ihailla Kulosaarentiellä. Kaikista koristeellisin ja kuuluisin suurlähetystö on Irakin arabialaistyylinen suurlähetystö. Palatsimainen ilmestys herätti valmistuttuaan tyrmistystä. Samalla reissulla voi muuten ihailla myös Lars Sonckin suunnittelemia kauniin keltaisia rivitalokoteja, jotka ovat Suomen vanhimmat rivitalot.

Ravintolat

1. Domo – Kalevankatu 21

Yksi japanilaisravintoloiden suosikeistani. Tunnelma Domossa on rauhallinen ja palvelu aina ystävällistä. Teriyakilohi ja -härkä maistuvat kerrassaan herkulliselta. Kohtuuhintaiseen Domoon mahtuu usein myös ilman pöytävarausta.

Domon kotisivut
Yhdistä näihin:

2. Gaijin – Bulevardi 6

Jos minun pitäisi syödä koko loppuelämäni vain yhdessä ravintolassa, se saattaisi hyvinkin olla Tomi Björkin Gaijin. Björkin ravintolaperheen maineikkain ja suosituin taitaa olla edelleen thaimaalaiseen makumaailmaan keskittyvä Farang, mutta meidän sydämemme sykkii vielä enemmän Japanilta ja Korealta maistuvalle Gaijinille. Aloita ilta kurkkucocktail Herushinkillä ja tilaa joku maistelumenuista. Shisolehden kera tarjottava härkätartar on taivaallinen alkupala. Maistelumenut alkaen 57 euroa.

Gaijinin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM

3. Onda – Hämeentie 13 B

Kalliossa Siltasessa löytyy nykyään ihastuttava perulainen ravintola Onda. Ruoka-annokset ovat täyttäviä ja menussa löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja myös vegaaneille. Siltasessa järjestetään usein erilaisia tapahtumia elokuvavisoista keikkoihin, joten parhaimmillaan voi yhdistää ravintolaillan muuhunkin aktiviteettiin.

Ondan kotisivut
Siltasen kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Riviera

4. Fisken på disken – Kortteli, Urho Kekkosen katu 1, 5. kerros

Kun mieli tekee kalaa ja muita meren antimia, Kampin yläkerran Fisken på disken on hyvä vaihtoehto. Täältä löydät kaikkea fish and chipseistä ostereihin. Herkullinen alkupala on esimerkiksi Shrimpit eli lautasellinen tuoreita katkarapuja sitruunan ja misomajoneesin kera. Käsin syöminen on hidasta, mutta siksi myös hauskasti monesta muusta ruokakokemuksesta poikkeava. Kylmää valkoviiniä kyytipojaksi!

Fisken på disken -kotisivut
Yhdistä näihin: HAM, Yrjönkadun uimahalli

5. Yes Yes Yes – Iso Roobertinkatu 1

Kasvisruokaravintoloiden taivaalle on syttynyt uusi tähti. Viime vuonna Yes Yes Yes tuntui olevan melkein kaikkien tuttujen huulilla. Hypestä tuli olo, että ilman varausta ravintolaan olisi turha yrittää. Kuitenkin eräänä elokuisena lauantain alkuiltana meille kävi pienellä bloggariporukalla hyvä säkä ja pääsimme maistamaan hypetetyn ravintolan vege- ja vegaaniruokia. Erityisen maittavia olivat esimerkiksi kukkakaalitempurat, risotto sekä tandoorileipä herkullisine dippivaihtoehtoineen.

Yes Yes Yes:in kotisivut
Yhdistä näihin: Liberty or Death, Yrjönkadun uimahalli

6. New Bamboo Center – Annankatu 29

Pienessä ruuankäryisessä ravintolassa on aina ollut vastassa valloittava, pienikokoinen nainen, joka tervehtii ruokailijaa joka kerta yhtä iloisesti. Täällä ei ole tavatonta istua tuntemattomien kanssa samaan pöytään. Kiinan ja Malesian ruokiin keskittyvän ravintolan annokset ovat isoja, lista monipuolinen ja hinnat erittäin kohtuulliset. Mahan saa aivan täyteen jo kympillä.

New Bamboo Centerin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

7. Juuri – Korkeavuorenkatu 27

Ravintola, jossa annokset näyttävät taideteokselta. Juuressa teemana on suomalainen ruoka, ja jos joku on joskus väittänyt, että suomalainen ruokakulttuuri on kuraa – no, he eivät ole käyneet Juuressa. Maistelumenu on ihastuttava kokemus, kysy vaikka ravintolaa rakastavalta Jared Letolta. Neljä ruokalajia alkaen 55 euroa.

Juuren kotisivut
Yhdistä näihin: Liberty or Death

8. Tokyo 55 – Runeberginkatu 55 B

Yksi sana: maistelumenu. Tokyo 55:n seitsemän ruokalajin maistelumenu (55 euroa) on mielestäni yksiä parhaimpia hinta-laatusuhteeltaan. Meidän syömäämme menuun kuului ihania susheja, uskomattoman raikasta lohitartaria ja suussasulavaa marmorihärkää. Jälkiruokaviiniksi tietysti Umeshua!

Tokyo 55:n kotisivut
Yhdistä näihin: Kulttuuritehdas Korjaamo, ulkoilu Töölönlahdella

9. Putte’s – Kalevankatu 6

Rento pizzeria, johon ei oteta pöytävarauksia. Paikka on suosittu, mutta melkein aina on löytynyt pöytä, johon mahtuu syömään.

Putte’sin kotisivut
Yhdistä näihin:
 Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

10. Elite – Eteläinen hesperiankatu 22

Vuonna 1932 perustetusta Elitestä löytyy tyylikästä historian havinaa. Täällä valkoisten pöytäliinojen äärellä ovat monet suomalaiset taiteilijat istuneet, mikä näkyy annosten nimissäkin. Menu on perinteistä suomalaista ja ranskalaista keittiötä. Pihvin tilaaminen on usein elämys, kun tarjoilijat liekittävät lihan asiakkaan pöydän vieressä.

Eliten kotisivut
Yhdistä näihin: Kulttuuritehdas Korjaamo, ulkoilu Töölönlahdella

11. Kosmos – Kalevankatu 3

Vielä Eliteäkin vanhempi taiteilijaravintola löytyy aivan keskustasta. Lähes satavuotiaan Kosmoksen vaaleanpunaisten seinien sisällä tuntuu aika pysähtyneen. Palvelu on keskieurooppalaisen arvokasta ja menussa huokuu sama historia ja arvokkuus. Kosmoksessa olen syönyt järisyttävän herkullista nieriää, jota muistelen edelleen lämmöllä, vaikkei se näytä nyt olevan listalla. Kosmoksessa voi myös päästä nauttimaan taiteesta: miltä kuulostaisi syödä vorschmakia ja kuunnella samaan aikaa M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen keikkaa?

Kosmoksen kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

12. Story – Kortteli, Urho Kekkosen katu 1, 5. kerros

Kohtuuhintaisessa Storyssa parasta ovat näköalat, koita siis saada ikkunapaikka, jotta voit tarkkailla Helsinkiä lintuperspektiivistä. Kampin viidennen kerroksen ravintolakeskittymän Storyssa on tarjolla muun muassa kermaista lohikeittoa ja erilaisia burgereita, joilla nälkä varmasti lähtee. Story löytyy myös Vanhasta Kauppahallista.

Storyn kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

13. Sushibar + Wine – useita sijainteja

Että voivat sushit olla kauniita! Jos sushibuffat kyllästyttävät ja olet valmis panostamaan japanilaisherkkuihin vähän enemmän, Sushibar + Wine on mainio vaihtoehto. Annokset ovat upean näköisiä ja jokaisesta nigiristä ja makista nauttii hieman enemmän, kun tietää, ettei niitä voi noin vain hakea tiskiltä lisää. Yksi ehdoton suosikkini on kevyesti grillattu siikanigiri. Taivaallista!

Sushibar + Winen kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

14. Korea House – Mariankatu 19

Saisiko sushin sijaan olla kimchiä? Suomen ensimmäisessä korealaisessa ravintolassa Korea Housessa pääsee mukavan vaihtelevalle Aasian makumatkalle. Ravintola on suosittu myös turistien keskuudessa, eli pöytävaraus saattaa toisinaan olla tarpeen. Kimchijeon eli kimchiomeletti on mukava alkupala, pääruuaksi suosittelen ihania hotpotteja. Kimchichigae eli kimchi-porsaanlihakeitto on maittavaa.

Korea Housen kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Salakapakka, Allas Sea Pool, Kansalliskirjasto, Helsingin kaupunginmuseo

15. Cafe Bar No 9 – Uudenmaankatu 9

Ysibaari on usein täynnä ja siihen on syynsä. Ruoka on halpaa, hyvää ja annokset reiluja. Jos jossain pikkuisen ravintolabaarin punaisista pöydistä on tilaa, kokeile vaikka paikan kuuluisinta annosta Pollo Limonelloa. Bar 9:ssä käymisen muistaa pitkään myös siitä ruuantuoksusta, joka tarttuu hanakasti vaatteisiin.

Ysibaarin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Liberty or Death, The Ounce

16. Sandro – Kolmas linja 17

Sandron lähi-idän ja pohjois-Afrikan makumaailma on ollut selkeästi voittava konsepti: Kallion lisäksi Sandroja löytyy nykyään myös Eirasta, Korttelista, Tapiolasta Espoosta ja Tampereella Ratinasta. Kasvisruokailikijoille löytyy paljon valinnanvaraa, ja erityisen suosittu on Sandron brunssi. Marrakesch-teemaisen brunssin 24,9 euron hintaan kuuluu myös mimosa-lasillinen.

Sandron kotisivut

17. Chengdu – Svinhufvudintie 1

Miltä kuulostaisi aterioiminen Suomen parhaassa kiinalaisessa ravintolassa? Tämän huikean kunnian ravintola Chengdu sai muutama vuosi sitten Nytiltä. Sichuanin keittiön herkullisen tuliseen makumaailmaan keskittyvä ravintola löytyy melko arvaamattomasta paikasta: Kulosaaren ostarilta. Näitä monien mielestä ankean näköisiä 1960-luvun ostareita on purettu kovaa vauhtia Helsingissä, eikä Kulosaaren ostari ole pystynyt välttämään purkutuomiota. Chengdun tulevaisuus on siispä epävarma – kannattaa käydä siellä niin kauan kuin voi.

Chengdun kotisivut
Yhdistä näihin: Seikkailupuisto korkee, Mustikkamaan uimaranta, ulkoilu Mustikkamaalla, Korkeasaari, Syötävä puisto, ulkoilu Tammistossa

18. BLINIt – Sturenkatu 9

Blineihin erikoistunut BLINIt on ominut itselleen venäläisen pikaruokalan tittelin. Osuvasti kiteytetty, sanoisin! Palvelu on omilla käyneillä ollut venäläisen hymytöntä, mutta samapa se, kun blinit ovat olleet kerrassaan herkullisia ja todella edukkaita. Täällä blinit eivät ole paksuja vaan oikeastaan ohuen lettumaisia. Saatavana on niin suolaisia kuin makeita plättyjä.

BLINIt-kotisivu

19. Kabuki – Lapinlahdenkatu 12

Kampin tietämillä, rauhallisella kadulla sijaitseva Kabuki on yksi Helsingin vanhimmista ja perinteikkäimmistä japanilaisista ravintoloista. Täällä voi syödä matalan pöydän ääressä lattialla istuen, ja pöydissä on omat liedet, joilla voi itse paistaa kasviksia ja lihaa. Sisustus on hieman huvittavakin yhdistelmä Hayao Miyazakin elokuvajulisteita ja jääkiekkotavaraa paidoista mailoihin.

Kabukin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, The Ounce

20. Via Tribunali – Sofiankatu 4

Torikortteleissa sijaitsevassa Via Tribunalissa saa rapeaa ja ohutpohjaista, aitoa napolilaispizzaa. Pizzeria on suosittu ja kuuluu samaan perheeseen mainoiden cocktailbaarien Liberty or Deathin ja Trillby & Chadwickin kanssa. Niistä lisää jäljempänä.

Via Tribunalin kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Salakapakka, Allas Sea Pool, Kansalliskirjasto, Helsingin kaupunginmuseo, iltapäivätee Salutorgetissa

Kahvilat, drinkkibaarit ja baarit

1. Salakapakka Trillby & Chadwick – Katariinankatu

Torikortteleissa sijatsee ehkä kaikista mahtavin drinkkibaari koko kaupungissa. Salakapakan tarkkaa osoitetta en tähän kirjoita, enkä tarkkaa sisäänpääsymetodia. Matka salakapakoiden ja kieltolain maailmaan alkaa jo eteisestä, jossa henkilökunta tervehtii pienen luukun läpi ennen kuin päästää baariin sisään. Viikonloppuisin pöytävaraus voi olla melkeinpä välttämättömyys. Sisällä soi jazz ja tunnelma vie aikamatkalle 1920- ja -30-luvun Helsinkiin. Valokuvien ottaminen ei ole sallittua.

Trillby & Chadwickin kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Via Tribunali, Korea House, Allas Sea Pool, Kansalliskirjasto, Helsingin kaupunginmuseo, iltapäivätee Salutorgetissa

2. Liberty or Death – Erottajankatu 5

Syy miksi sanoin Salakapan olevan ehkä kaikista mahtavin drinkkibaari Helsingissä, on Liberty or Death. Se kuuluu samaan Son of a Punch -drinkkibaariperheeseen ja on kollektiivin ensimmäinen baari. Juuri siellä, hämyisässä New York -tyylisessä drikkibaarissa rakastuin cocktailkulttuuriin. Palvelu täällä on aina ensiluokkaista, eikä menua tarvitse välttämättä tihrustella vaan riittää, kun kerrot, mistä pidät ja jotain ihanaa tulee eteesi. Täällä olen ensimmäistä kertaa juonut inkiväärimartinia, joka on taivaallista varsinkin talvipakkasilla. Sitä ei löydy listalta, mutta se tehdään pyydettäessä.

Liberty or Deathin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Ysibar, Yes Yes Yes

3. Bar Grotesk – Ludviginkatu 10

Kuvittele lämmin kesäyö, jolloin tarkenee t-paidalla. Suuntaa silloin Groteskin sisäpihalle, joka on kesäiltoina huikaisevan kaunis miljöö valaistuksineen. Perusalkoholien lisäksi terassin tiskiltä saa monia eri kiinnostavia cocktaileja. Istumapaikoista voi olla pulaa, mutta tilaa rennon musiikin tahtiin hytkyttelylle varmasti on. Terassi on suljettu talvisin, mutta cocktaileja Grosteskista saa tietysti vuoden ympäri.

Grosteskin kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Ysibar, Yes Yes Yes

4. The Ounce – Fredrikinkatu 55

Otetaanpa nyt edelliseen verrattuna erilainen lähtöasetelma: kuvittele kirkas pakkasilta, joka puskee höyryä suusta jatkuvalla syötöllä. Kupponen teetä ei olisi varmaan pahitteeksi? The Ounce on pieni ja tunnelmallinen teepuoti, jossa makumatka teen maailmaan alkaa tuoksuttelemalla eri teelajikkeita. Ne löytyvät lasipurnukoista, ja koko tiski tuokin mieleen vanhanajan apteekin. Kun mieluisa teelajike on löytynyt, voi istua pöytään odottamaan, kun se saapuu pöydään höyryävän kuumana.

The Ounce kotisivut
Yhdistä näihin: Yrjönkadun uimahalli, HAM, Ysibar, Yes Yes Yes, Kabuki

5. Ääniwalli – Pälkäneentie 13

Vähintään kerran kesässä on päästävä Ääniwalleille, ja nimenomaan sunnuntaisin. Jos rakastat tanssimista, aurinkoa ja vain kevyttä humaltumista ilman seuraavan päivän krapulaa, jätä lauantaihumpat väliin ja lähde Vallilan Berliiniin keskellä päivää. House ja tekno hytkyttävät ihmisiä aivan yhtä paljon kirkkaassa auringonpaisteessa kuin yömyöhällä.

Ääniwallin Facebook-sivut
Yhdistä näihin: 

6. Cafe Regatta – Merikannontie 8

Syötävän suloinen Cafe Regatta on varsinainen helmi. Töölössä soutustadionin ja Sibelius-monumentin läheisyydessä sijaitseva punainen mökki on varmasti yksi kaupungin kuuluisimmista kahviloista ja saa kiitosta ainutlaatuisesta tunnelmastaan. Onhan se aika kodikasta syödä mustikkapiirakkaa viltin alla ja ihailla laskevaa syysaurinkoa.

Cafe Regattan kotisivut
Yhdistä näihin: Ulkoilu Seurasaaressa

7. Kahvila Kampela – Uutelantie

Minä sitten rakastan Kahvila Kampelaa! Uutelan ulkolureittien läheisyydessä sijaitseva pieni kahvila tarjoaa ihania leivoksia ja pannukakkuja. Ehdoton must on kuitenkin Kampelan lohikeitto. Kermaisena ja kirkkaana saatava keitto on mielettömän herkullista. Mahtavaa paikassa on myös merellinen miljöö. Tänne kelpaa tulla lounaalle kävelylenkin päätteeksi. Toisinaan tarjolla on myös muurinpohjalettuja.

Kahvila Kampelan kotisivut
Yhdistä näihin: Ulkoilu Uutelassa

8. Salutorget – Pohjoisesplanadi 15

Kauppatorilla sijaitseva Salutorget on tietysti myös ruokaravintola, mutta itse olen käynyt siellä ainoastaan iltapäiväteellä. Salutorgetin Afternoon tea on hyvä haastaja esimerkiksi Kämpin iltapäiväteelle, ja täällä teetä tarjoillaan maanantaista lauantaihin jopa klo 18 saakka. 23,5 euroa maksavaan lystiin kuuluu tietysti vapaavalintainen tee ja ihania pikkusyötäviä skonsseista suolaisiin herkkuihin. Iltapäiväteen antimista pystyy soveltamaan maistuvat versiot myös raskaana oleville.

Salutorgetin kotisivut
Yhdistä näihin: Kino Engel, Via Tribunali, Korea House, Allas Sea Pool, Kansalliskirjasto, Helsingin kaupunginmuseo, Salakapakka Trillby & Chadwick

Ulkoilupaikat

1. Uutela – Uutelantie

Vuosaaressa sijaitsevasta Uutelasta on tullut ihan suosikkipaikkojani Helsingissä. Merenrantamaisemia ja metsän keskellä kulkevia polkuja yhdistelevä ulkoilualue on saavutettavissa myös julkisilla. Maisemia kannattaa tulla ihailemaan monena eri vuodenaikana. Lenkki pitää aina tietysti päättää Kahvila Kampelan kalakeitolle ja pannukakulle.

Lue myös: Kolme vuodenaikaa Uutelan ulkoilualueella
Uutelan ulkoilualue ja luontopolku
Yhdistä näihin: Kahvila Kampela

2. Mustikkamaa

Jos vuodessa on 365 päivää niin niistä varmaan 300 olen Mustikkamaalla. Pikkuinen pyöreä saari Kalasataman ja Kulosaaren vieressä on yksi parhaita asioita Kalasatamassa asumisessa. Mustikkamaan rantareitti on juuri sopivan pituinen lenkkeilypolku, jonka kiertämiseen en mitenkään kyllästy. Sen lisäksi Mustikkamaalla voi muun muassa uida, pelata korista ja tennistä, kuntoilla, käydä teatterissa, syödä ravintolassa ja osallistua puutarhatalkoisiin. Mikä paikka!

Lue lisää: Kalasatama on hauska sekoitus urbaania ja luontoa
Helsinki.fi: Mustikkamaa
Yhdistä näihin: Korkeasaari, Teurastamo

3. Seurasaari

Töölössä sijaitseva seurasaari on sijainniltaan hieman kaukainen, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Saaren ympäri kulkee mukava kävelyreitti, joka vie niin meren rannalle kuin metsän keskelle. Seurasaari on paitsi ulkoilupuisto myös ulkomuseo, jossa voi nähdä muun muassa historiallisia talonpoikaisrakennuksia sekä kauniin puukirkon.

Seurasaaren kotisivut
Yhdistä näihin: Cafe Regatta

4. Vanhankaupunginkoski ja Lammassaari

Toukolan pohjoispuolella ja lähellä Viikkiä sijaitseva Vanhankaupunginkoski on tunnelmallinen paikka. Kuohuavan kosken ääreltä pääsee myös pienelle patikkaretkelle kohti Lammassaarta, joka on rauhallinen mökkisaari. Lampaita siellä ei kuitenkaan nimensä mukaisesti laidunna, vaan ne löytyvät viereiseltä Kuusiluodolta.

Vanhankaupunginkosken kotisivut
Yhdistä näihin: Vierailu Toukolassa, lehmien laitumellelasku, Viikin arboretum

5. Roihuvuori ja Marjaniemi

Itä-Helsingin rannikkoa pitkin kulkee todella kauniita kävely- ja pyöräilyreittejä. Ehkä suosikkiosuuteni on Herttoniemen jälkeen tuleva Poronlahdenpuiston osuus, joka vie edelleen Marjaniemen suloiselle, pienelle uimarannalle.

Yhdistä näihin: Ulkoilu Killingholmassa ja Tullisaaressa

6. Killingholma

Jatketaan Itä-Helsingin aarteilla. Killingholma on saari Laajasalon pohjoisrannalla. Äkkäsin itse saaren ensimmäisen kerran Herttoniemen uimarannalta, jota vastapäätä se sijaitsee. Niinpä päätin fillaroida katsomaan, mikä paikka se oikeastaan on. Rauhallisen ja luonnontilaisen saaren vieressä sijaitsee muuten Tullisaaren viehättävä puisto, jossa kannattaa käydä samalla kertaa.

Yhdistä näihin: Ulkoilu Roihuvuoressa ja Marjaniemessä

7. Töölönlahti

Kun muutin Helsinkiin vuonna 2010, minusta tuli vannoutunut Töölönlahti-fani. Kuuluisalle lahdelle oli meiltä jonkin verran matkaa, mutta siellä Oopperatalon, Finlandia-talon ja vastarannan hulppeiden huviloiden ohi lenkkeillessäni olin ääriäni myöten onnellinen, että niistä oli tullut elämäni vakiomaisemia.

Yhdistä näihin: Tokyo 55, Cafe Regatta, Korjaamo

8. Kivinokka

Myös Kivinokka on yksi Itä-Helsingin monista luontohelmistä. Lähellä Kulosaaren kartanoa sijaitsevalla alueella on idyllinen metsämökkikylä, tosi ihana lapsiystävällinen uimaranta ja lyhyt luontopolku, jossa pääsee tallustamaan vanhaan metsään. Alueella on myös lintubongareille tarkoitettu lintulava.

Visit Kivinokka
Yhdistä näihin: Ravintola Chengdu, ulkoilu Roihuvuoressa ja Marjaniemessä, ulkoilu Killingholmassa

9. Viikin arboretum

Viikin arboretum on aikoinaan perustettu tutkimustarkoituksiin vuonna 1969. 23 hehtaarin alueella pääsee tutustumaan eri puu- ja kasvilajeihin ympäri maailman. Arboretum sijaitsee Vanhankaupunginlahdella luonnonsuojelualueella, joka on myös lintubongarin paratiisi.

 Viikin arboretumin kotisivut
Yhdistä näihin: Ulkoilu Vanhankaupunginkoskella ja Lammassaaressa, lehmien laitumellelasku

***

Mitkä ovat sinun suosikkisi Helsingissä?

Seuraa Tien päällä -matkablogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

Saatat myös pitää...

34 kommentti

 1. Kiitos tästä kivasta koonnista! Sainkin heti pari vinkkiä, jotka aion kesän aikana hyödyntää😍

  1. Ollos hyvä! Mukavaa, jos näistä on iloa. 🙂

   1. Tosi hyvä listaus!
    Pitäisi kyllä käydä Helsingissä useamminkin, tosi moni näistä on vielä käymättä. Mutta kävin pyöräretkellä juuri pari päivää sitten jossa pysähdyttiin mm. juuri Lammassaareen ja kuljettiin Mustikkasaaren läpi, oli ihan mahtavaa!

    1. Ihan mahtavaa, että oot päätynyt Lammassaareen ja etenkin Mustikkamaalle, se on mun suuri rakkaus! <3 Onneksi Helsinki ja Tampere on aika lähellä niin voit puksuttaa tänne alta aikayksikön. Pitäisi kyllä itsekin käydä useammin Tampereella. 🙂

 2. Iida In Translation says:

  Olipa loistava kokoelmapostaus! 🙂 Tosi monta omaa suosikkiani oli päässyt tuolle listalle ja muutama vanha tuttu, johon pitäisi ehdottomasti mennä uudestaan. Ainoa puuttuva lempipaikkani on Tenho, jonka ihanan boheemissa tunnelmassa voi katsella keikkoja ja sieltä saa aivan mahtavaa korianteri-rapu-pizzaa. Ja luontopaikoista Suomenlinna ja Uunisaari! 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Hyviä vinkkejä, kiitos! Suokki kyllä joo ansaitsisi paikkansa listalla, en oikein edes tiedä, miksei se ole listalla. 😀 Tenhossa ei ole tullut käytyä, täytyypä ottaa vinkistä vaari! Myös Uunisaari ja moni muu Helsingin saarista on vielä korkkaamatta.

 3. Huhhuh, mikä tietopaketti! Tästä on hyötyä helsinkiläisellekin! 😀

  1. Heh no hyvä, se on toivottavaa! Eihän kaikki voi olla käynyt samoissa paikoissa! 🙂

 4. Olipas hyvä kooste Helsingin hienouksista! Aika lailla samat paikat omallakin suosikkilistalla. Ravintoloihin lisäisin ehdottomasti Skifferin Liuskaluodolla, kesäklassikko kauniilla kelillä! Salakapakka on vielä kokematta, joten seuraavaksi sinne siis 🍸.

  1. Skifferi on mulla vielä korkkaamatta, mutta ehdottomasti omalla Helsinki bucket-llistillä. Toivottavasti tykkäät Salakapakasta, se on kyllä ihan huippu! 🙂

 5. Ihan mahtava kooste! Vitsit miten paljon oot nähnyt vaivaa! Muutin juuri takaisin Helsinkiin muutaman vuoden ulkomailla asumisen jälkeen, joten nappaan varmasti tältä listalta aika monta vinkkiä käyttöön. 🙂

  1. Tervetuloa Suomeen! 🙂 Joo tässä meni kyllä tovi jos toinenkin, kun tätä postausta rustailin, muutama ravintolakin ehti lopettaa. 😀 Mutta mukavaa, jos tästä on iloa näin kotiinpaluun kynnyksellä!

 6. Takaisin muutto Helsinkiin näyttää tällä hetkellä sen verran varmalta, että yritän alkaa jollain tasolla ajatuksesta innostua. Ehkä turistielämän viettäminen omassa kotikaupungissa voisi olla yksi tapa tähän, joten pitääpä laittaa näitä vinkkejä käyttöön kun olen takaisin.

  1. Helsinkiin on kyllä helppo rakastua sitten kun tänne juurtuu. Ja jos olet pidemmän aikaa ollut poissa, täällä on vielä paljon uutuudenviehätystä. Onnea uuteen alkuun ja Helsinkiin sopeutumiseen! 🙂

 7. Tämä oli aivan mahtava listaus. 🙂 tulee kyllä kesällä tarpeeseen, kun Helsingin reissua suunnittelemme Indonesialaisten vieraiden kanssa. 🙂

  1. Kiitos, mahtavaa jos näistä jotkut paikat pääsevät indonesialaisten vieraiden testattavaksi! 🙂

 8. Stacy Siivonen says:

  Listalta löytyi tuttuja, mutta etenkin tuntemattomia. Ulkoilukohteeksi suosittelen Santahaminaa, silloin jos sinne pääsee. Minä onnistuin kerran saamaan luvan sinne ja yövyin Eteläkärjessä meren äärellä teltassa. Helsingissä asuessani suosin myös Lauttasaaren eteläisiä niemiä ja syksyisin Vikkullaa. Mitä tulee tuohon listaan, viihdyn itse Oodissa.

  1. Kiva jos löytyi myös paljon tuntemattomia paikkoja! Lauttasaari on kyllä myös ihanaa aluetta, aika vähän on tullut itse vietettyä siellä aikaa. Santahamina olisi kyllä varmasti aika mahtava kokemus! Ja Oodi on kyllä superihana, ei ihme, että viihdyt. 🙂

 9. Tää postaus menee niin kirjanmerkkeihin! Ihan loistavaa, kun aina menen helsinkiin ihan takki auki ja päädyn kiertämään samat tutut kulmat (rautatieaseman ympäristön yms) ja menemään niihin samoihin ravintoloihin. Kiitos tästä tietopaketista!

  1. Ihana kuulla, että vinkit pääsee hyötykäyttöön kun seuraavan kerran tänne päädyt! 🙂 Todella paljon jää näkemättä, jos aina kiertää vaan ihan keskustan aluetta, kannattaa ehdottomasti eksyä kauemmas!

 10. Ai hitsi! Ootpas jaksanut tehdä oikein infopostauksen. Monta tuttua oli, mutta myös tuntemattomia, joten pitääkin pitää tätä tämän kesän ”Helsinki-oppaana”. Ihana postaus!

  1. Kiitos! 🙂 Joo kyllä tää vähän aikaa ja jaksamista vaati, mutta kiva oli tehdä. Mahtavaa, jos vinkit tulee käyttöön nyt kesällä!

 11. Hyvä postaus, tuli itsellekin uusia vinkkejä ”Hesaan” 😀 Aika usein tulee siellä käytyä, usein jopa viikottain, niin tässä mukavia kohteita lisää tutustuttavaksi. Olihan tässä monta omaa suosikkianikin, joissa käyn usein 🙂

  1. Kiva että löytyi tuttuja ja tuntemattomia paikkoja, kyllähän täällä Hesassa tosiaan on vaikka ja mitä. 😀

 12. Wau, miten kattava listaus! Omia suosikkeja ovat Löyly, Allas sea pool ja ruokapaikoista ehdottomasti Via Tribunali. Kavereita tapaan usein Helsingissä ja usein mietitään mitä tehdään tai minne mennään syömään. Tässä tuli paljon uusia, hyviä vinkkejä. Jos tykkää meksikolaisesta, niin kannattaa testata El Rey. Hyvää safkaa 😋

  1. Löyly ja Allas Sea Pool on kyllä uuden ajan klassikoita! 🙂 El Rey on vielä kokeilematta, tykkäsin tosi paljon Patronasta, joka olisi ollut tällä llistalla, mutta se suljettiinkin just tässä vähän aikaa sitten.

 13. Jejee, kattava listaus! Laitanpa tämän talteen ulkomaalaisia vieraitani silmällä pitäen – silloin yleensä oma pää lyö tyhjää, kun yritän miettiä parhaimpia paikkoja minne mennä. 🙂

  1. Mahtavaa, jos näistä on apua kun viet kavereita tutustumaan Helsinkiin. 🙂 Usein sitä tosiaan lyökin ensin vähän tyhjää, mutta tätä postausta mä teinkin niin kauan, että ehdin käydä läpi toivottavasti kaikki tärkeimmät.

 14. Hei mitä hittoa Sonja?! Aivan lyömätön lista Helsinkiin! Täytyy kyllä todeta, että kyllä sitä kotikaupungissa haksahtaa aina niihin samoin vanhoihin ravintoloihin, pubeihin, kahviloihin ja hengailupaikkoihin. Ottaiskohoan tänä vuonna itseään niskasta kiinni? Vielä on onneksi aika!

  1. No sitä hittoa! Kiitos kehuista, yritin parhaani! 😀 Ja tän tekemiseen meni kyllä niin kauan, että loistavaa jos vaikuttaa hyvältä listalta. Ota ihmeessä niskasta kiinni ja turreile kotikaupungissa oikein olan takaa. Tosin kyllä mäkin yleensä käyn aina samoissa paikoissa, mutta vaihtelu virkistää.

 15. Vau, kattava ja monipuolinen listaus! Voi kun ehtisi seuraavalla Helsingin vierailulla vaikkapa puoleen näistä kohteista. : )

  1. Kiitos! Näistä onneksi riittää moniin eri vierailuihin, eli tervetuloa Helsinkiin useamminkin. 😉

 16. Kiitos loistavista vinkeistä! Itse tykkään kulttuurista ja luonnosta paljon reissatessa, ja tuo mustikkamaavinkki oli uusi juttu minulle. Luontokohteista olen kuullut myös Vallisaaresta.

  1. Kiva, että näistä oli apua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *